FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Nedelcearu, despre contactul cu Rusia, principala diferență față de Liga 1 și cum mai poate salva Dinamo sezonul

Nedelcearu (în dreapta) a jucat 90 minute în meciul cu Dinamo Moscova, la debutul în Rusia // FOTO: Facebook FC Ufa
Nedelcearu (în dreapta) a jucat 90 minute în meciul cu Dinamo Moscova, la debutul în Rusia // FOTO: Facebook FC Ufa

Articol de - Publicat marti, 06 martie 2018 11:03

Ionuț Nedelcearu (21 de ani) a debutat duminică în campionatul Rusiei, jucând 90 de minute în remiza noii sale echipe, Ufa, cu Dinamo Moscova, 1-1.

"Nede" a acceptat să vorbească pentru GSP.ro despre modul în care s-a adaptat la Ufa, ce impresii i-a lăsat campionatul Rusiei, dar și despre convocarea în premieră la prima reprezentativă.

- Salut, Ionuț! Cum a fost primul meci în Rusia? Ai jucat 90 de minute, cum ți s-a părut stilul de joc de acolo? E diferență mare față de campionatul României?
- În primul rând, vreau să transmit un gând bun tuturor cititorilor dumneavoastră și un călduros la mulți ani tuturor femeilor cu ocazia zilei de 8 Martie!

Și acum, ca să vă răspund la întrebare: primul meci a fost unul de bun augur pentru mine deoarece am avut o evoluție apreciată, deci pot spune că am început cu dreptul această aventură în campionatul Rusiei. Față de România, campionatul mi se pare bazat mai mult pe anduranță și forță decât pe tehnicitate. Diferența dintre campionate este dată strict de nivelul de investiții în fotbal, în Rusia fiind cu mult mai multe fonduri decât în România. 

- Ai plecat de la frig la și mai frig. Cum a fost să joci la minus 8 grade și cum reziști temperaturilor crâncene din Rusia?
- Când fotbalul înseamnă totul pentru tine, nu mai simți nici frig, nici greutate. Deci, pot spune că m-am obișnuit destul de repede cu aceste temperaturi scăzute.

- Te-ai integrat repede la Ufa? Ai fost adoptat repede de colegi? Antrenorul are încredere în tine, din moment ce te-a titularizat din primul meci.
-  Adaptarea nu a fost grea deoarece am dat și aici, la fel ca la Dinamo în trecut, de niște oameni calzi și de calitate. Colegii și domnul antrenor Sergei Semak au fost alături de mine încă din prima zi când am ajuns la echipă. 

- Care e obiectivul lui Ufa în acest sezon și ce așteptări ai tu de la tine?
- Obiectivul lui Ufa este să creeze o echipa puternică pentru a
putea ataca unul dintre locurile care duc în Europa anul viitor. În ceea ce mă privește, vreau să muncesc și să dau totul pentru ca echipa mea să fie cât mai sus în clasament și prin prisma aportului meu.

-  Îi vei avea ca adversari în campionat pe trei foști colegi, Paul Anton, Bicfalvi și Miha Mevlja. Aștepți meciurile cu ei, ați vorbit?
- Cu cei trei foști colegi păstrez legătura, dar, mai în glumă, mai în serios, ei îmi sunt adversari acum. După meci prieteni, în teren adversari! În schimb, vreau să le mulțumesc că m-au mai ajutat cu sfaturi în momentul în care am ajuns în Rusia.

- Ai fost convocat în premieră la naționala mare. Cum ai primit vestea și ce așteptări ai?
- Este o mare onoare pentru mine de fiecare dată când sunt convocat la naționala României, dar cu atat mai mult cu cât vorbim de naționala mare. În primul rând, vreau să debutez și să demonstrez că nu degeaba am ajuns acolo.

-  Ai lucrat la Dinamo cu selecționerul Contra. Ai o relație bună cu el?
- Așa este, am lucrat cu domnul Contra, dar cu dânsul am o relație strict jucător-antrenor.

"Doar Cupa salvează sezonul"

- Cum ai trăit s-o vezi pe Dinamo ratând play-off-ul? Îți pare rău că ai plecat când echipa avea nevoie de tine, cu două etape înainte de finalul sezonului regulat?
- Îmi pare nespus de rău. Chiar eram cu colegii de la Ufa la masă când se juca meciul de la Giurgiu și ei mă tot întrebau ce am de sunt așa supărat. Vă dați seama că aș fi vrut să fiu în teren să-mi ajut echipa și la ultimele două meciuri, dar dacă a venit acest tren, nu-l puteam rata.  

- Ce părere ai de venirea lui Florin Bratu pe banca tehnică și cum crezi că el ar putea salva sezonul?
- Mă bucur că Dinamo merge pe mâna unui antrenor tânăr și sunt sigur că va avea și rezultate fiindcă eu am lucrat cu domnul Bratu la Dinamo II și este un antrenor foarte bun. Sezonul poate fi salvat doar prin câștigarea Cupei României

6 goluri
în 111 meciuri a reușit Nedelcearu pentru Dinamo în toate competițiile. A jucat pentru "câini" între 2013 și 2018

1 trofeua cucerit Nedelcearu la Dinamo, Cupa Ligii, în 2017

10 meciuri
și un gol are Nedelcearu pentru naționala U21, care are șanse mari să se califice la CE 2019

1.500.000 €e cota de piață a lui Nedelcearu, potrivit transfermarkt.de

Ufa i-a plătit lui Dinamo 600.000 de euro în schimbul lui Nedelcearu, transferul materializându-se la jumătatea lunii februarie.

Echipa lui Nedelcearu e pe locul 6 în Rusia, cu 28 de puncte, la 10 puncte distanță de locul 5, primul care duce în cupele europene.

Vezi aici lista preliminară a stranierilor convocați de Contra pentru amicalele cu Israel și Suedia, din 24 și 27 martie.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
fangigi
fangigi  •  06 Martie 2018, 12:57
Postat de Marius Velcovici pe 06 Martie 2018, 12:41

''A venit acest tren (oferta de la UFA) si nu l-am putut rata'' Asa au ajuns sa gandeasca jucatori de 21 ani...GRAV . Pai trenuri de Rusia astepti tata la 30 de ani ,nu cand esti un baietas care inca are nevoie de multa munca pentru a isi face un nume. Chiar asa cum se declara baiatul asta mare dinamovist si a fugit la 1 zi pana in derby???Cat despre graba cu care l-a convocat Contra, ce ar mai fi de zis? O sa zboare iar un turneu final pe langa noi cu Gurita la carma :[

Ai perfecta dreptate!

1442432749389929
Marius Velcovici  •  06 Martie 2018, 12:41

''A venit acest tren (oferta de la UFA) si nu l-am putut rata'' Asa au ajuns sa gandeasca jucatori de 21 ani...GRAV . Pai trenuri de Rusia astepti tata la 30 de ani ,nu cand esti un baietas care inca are nevoie de multa munca pentru a isi face un nume. Chiar asa cum se declara baiatul asta mare dinamovist si a fugit la 1 zi pana in derby???Cat despre graba cu care l-a convocat Contra, ce ar mai fi de zis? O sa zboare iar un turneu final pe langa noi cu Gurita la carma :[

demolarii
demolarii  •  06 Martie 2018, 11:57

Nici știrile de la Telejurnal nu erau așa de plate. Era mai interesant daca era întrebat cine a sunat la Piatra-Neamt să anunțe cheful.....exista zvonuri că scandalul a fot mimat la sfatul impresarilor pentru a forța plecarea de la Dinamo......

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close