FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI TIMIȘOARA

EXCLUSIV Primarul Timișoarei a lămurit situația procesului pierdut împotriva Curții de Conturi! "Nu există o sumă precisă, ci doar o estimare"

Articol de GSP - Publicat joi, 05 octombrie 2017 18:33

Primăria Timișoara a pierdut definitiv procesul împotriva Curţii de Conturi, privind finanţarea ilegală a cluburilor sportive din oraș, se arată o decizie a Curţii. Conform raportului făcut de Curtea de Conturi, primăria a alocat ilegal bani atât clubului de fotbal ACS Poli, pentru cele de handbal, HC Politehnica, baschet, BC Timişoara şi rugby, Timişoara Saracens.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a oferit o reacție în exclusivitate pentru GSP.RO, despre acest aspect:

"Sunt uluit să văd cum își permit unii să afirme că eu aș fi fost găsit vinovat pentru finanțarea ilegală a cluburilor din Timișoara. Lucrurile stau, de fapt, în felul următor. Primăria a pierdut în instanță procesul cu Curtea de Conturi prin care Primăria a cerut anularea raportului Curții de Conturi prin care aceasta afirmă că sumele acordate de la bugetul local pentru cele patru cluburi sportive organizate ca ONG-uri, cu Consiliul Local membru asociat - fotbal, handbal, baschet și rugby - reprezintă prejudiciu și trebuie recuperate.

Consecința? Raportul Curții de Conturi rămânând valabil, el trebuie pus în practică. Asta înseamnă, în primul rând, stabilirea întinderii prejudiciului, la ora actuală neexistând o sumă precisă, ci doar o estimare a auditorului Curții de Conturi. Instanțele de judecată nu s-au pronunțat asupra acestui aspect în procesul încheiat. Iar după stabilirea respectivă, trebuie demarată recuperarea, după un anumit grafic.

Accentuez că nu a fost vorba în nicio clipă în acest proces despre vreo vinovăție a cuiva! Eu, ca primar, în niciun caz nu am greșit, nefăcând altceva decât să pun în practică cu bună credință, cu corectitudine și numai în interes public hotărâri date de Consiliul Local, girate de legalitate de o mulțime de juriști: secretarul Primăriei, juriștii, juriștii Prefecturii și judecătorii care au emis Hotărârile Judecătoriei de aprobare a statutelor și actelor constitutive ale celor 4 ONG-uri.

Abia dacă aș fi refuzat să pun în practică respectivele hotărâri m-aș fi făcut culpabil de atitudine abuzivă!", a zis Nicolae Robu pentru GSP.RO.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  05 Octombrie 2017, 20:43

si eu estimez ca betivanii aia *** de la curtea de...vor ahjunge cat de curand in groapa si sa *** ***!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează