FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV Primul interviu al lui MM Stoica: "Slavă Domnului că nu am văzut returul cu Ludogoreț!" + prima dezvăluire importantă: ce i-a promis Gigi Becali când a ieșit din închisoare (Partea I)

Articol de - Publicat joi, 25 februarie 2016 08:20

Gazeta Sporturilor publică astăzi, în exclusivitate, primul interviu al fostului manager al Stelei! Iată prima parte din acest interviu.

Mihai Stoica a acceptat să discute, în premieră de când a ieșit din închisoare, despre fotbal și despre cei doi ani petrecuți după gratii

- După acești aproape doi ani, considerați că libertatea este cel mai de preț lucru pe care un om îl poate pierde?
- Nu. Poți pierde o ființă dragă și este mult mai dureros.

- Ați fost optimist până la finalul procesului. Când ați realizat că situația este de fapt mult mai dificilă decât credeati?
- N-am fost optimist deloc. Am fost condamnat deși presupusele fapte erau prescrise, era firesc să mă folosesc de căile de atac extraordinare. Am realizat rapid ponderea cuvântului "extraordinare" în sintagma respectivă.

- Înainte de această perioadă, erați perceput ca un om cu o bună cultură fotbalistică, ați putut ține pasul cu noutățile cât timp ați fost după gratii?
- Înainte, eu căutam informații câteva ore zilnic pe internet. Acolo, am stat doi ani fără acces la net, a trebuit să mă mulțumesc cu ediția tipărită a Gazetei Sporturilor și, în al doilea an, cu programele DigiSport, atunci când exista semnal TV.

- Câte meciuri puteați urmări într-o săptămână?
- În primul an, mai nimic, în al doilea an am văzut aproape tot.

"Mă bucur că n-am fost liber ca să asist la meciul cu Ludogoreț"

- Procentual, cam câte partide din Liga 1 ați urmărit?
- Din ediția 2015-2016, am ratat doar reprizele care se transmiteau între orele 19:00 și 20:00.

- Care e meciul din această perioadă la care regretați că n-ați putut asista pe viu?
- N-am astfel de regrete. Dimpotrivă, mă bucur că n-am văzut meciul retur cu Ludogoreț.

- Ați avut probleme în închisoare cu suporteri ai echipelor rivale?
- Nu! Cu felul meu de-a fi n-aveam probleme nici la Guantanamo Bay.

 - Ați fost coleg cu George Copos, cum v-ați înțeles, având în vedere rivalitatea dintre Steaua și Rapid?
- Acolo nu se ține cont de antipatiile de afară. Oricum, aveam o relație OK cu George Copos înainte de condamnare. În cele 9 luni în care am stat împreună n-am purtat prea multe discuții pe teme fotbalistice, aveam alte subiecte.

- Cu Gică Popescu ați fost coleg în echipa penitenciarului.
- Cu el nu m-am înțeles bine doar pe teren, ne-am înțeles extraordinar 20 de luni, timp în care am împărțit aceeași cameră și ne-am desfășurat activitatea în aceleași puncte de lucru.

- V-a schimbat perioada petrecută acolo?
 - Sunt un om mult mai calm și mai echilibrat. Mi-a lipsit enorm familia.

- Când ați fost eliberat, ați declarat: "Vreau să-i mulțumesc lui Gigi Becali pentru că a pus mai presus de toate prietenia și cuvântul dat. Voi fi mereu cu el!". V-ați referit la faptul că nu v-a înlocuit la Steaua?
- Bineînțeles! Gigi Becali mi-a promis pe 4 martie 2014 că, indiferent când voi ieși, nimeni nu-mi va lua locul. Unii s-au autopropus, alții au fost propuși de oameni apropiați lui Gigi care au ignorat situația mea, dar el și-a respectat cuvântul.

- Cu dumneavoastră în libertate, credeți că ar fi fost diferită situația Stelei în acești doi ani în care ați lipsit?
- Mi-ar fi ușor să spun că făceam performanțe ca în anii precedenți, dar n-o spun. Zic doar că era posibil, așa cum era  posibil să nu se facă nici măcar ceea ce s-a realizat în absența mea.

Află din partea a II-a a interviului exclusiv ce părere are MM despre situația actuală a Stelei, cum vede perioada Gâlcă și de ce crede că Rădoi a eșuat pe banca roș-albaștrilor!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
para.para
para.para  •  25 Februarie 2016, 17:44

In ce hal ajuns bai nene presa de romanika. Ma uit la poza de mai sus si vad cum alearga presarii ca soarecii sa se stranga ciorchine in jurul unui puscarias.

bogdangeorge84
bogdangeorge84  •  25 Februarie 2016, 12:45
Postat de steaua1986forever pe 25 Februarie 2016, 12:28

au ramas* In rest, am uitat sa spun, MM Stoica pentru mine ca om nu mai exista din momentul cand a lovit un suporter al echipei. Ca "specialist" in fotbal la fel, m-am convins cand a adus eltoni si portari care isi rup ligamentele in primele 2 minute ale primului antrenament al echipei. Iar ca "specialist" pe la tv, iar l-am prins cu zeci de greseli, nici macar acolo nu e bun.

Nu-l uita pe Carlos. Dar , de ce Gsp sa nu realizeze rubrica puscariasii zilei: Pe o parte : Vedete din puscarie plus pe de alta parte Comentatori puscariabili si infractori de pe gsp. Votul sa fie ca la Eurovision. Cei care nominalizeaza NonVedetele sa fie cei care comenteaza, simplu si la obiect, exemplu : dl.axinte PUSCARIABIL. Iar pentru dumneata , cel care a stat peste Basescu ( ca si Udrea) , eu va sugerez sa va mai luati un emmc pentru a retine mai multe lucruri despre HAGI , MemE etc. . UUUURGENT!!!

steaua1986forever
steaua1986forever  •  25 Februarie 2016, 12:28
Postat de steaua1986forever pe 25 Februarie 2016, 12:25

mare noroc cu basescu ca v-a inventat o noua expresie in limba romana: "puscariabil". Oricum, iarna nu e ca vara. Si pe asta tot el a inventat-o. Din categoria "Gica Hagi" - "sa fie bine sa nu fie rau". Cam atat a ramas dupa el, expresii "istete".

au ramas* In rest, am uitat sa spun, MM Stoica pentru mine ca om nu mai exista din momentul cand a lovit un suporter al echipei. Ca "specialist" in fotbal la fel, m-am convins cand a adus eltoni si portari care isi rup ligamentele in primele 2 minute ale primului antrenament al echipei. Iar ca "specialist" pe la tv, iar l-am prins cu zeci de greseli, nici macar acolo nu e bun.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează