FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Derapaj antisemit al lui Cornel Dinu la adresa lui Radu Naum

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat marti, 24 octombrie 2017 19:53

Cornel Dinu a ținut să reacționeze în urma editorialului lui Radu Naum. În declarațiile oferite GSP.ro, legenda dinamovistă a folosit un limbaj intolerant la adresa jurnalistului, făcând trimitere la "Steaua în 6 colțuri" sau "Steaua lui David", simbol evreiesc. 

Ce l-a deranjat pe Dinu? După remiza, 0-0, de la Botoșani, "Procurorul" i-a făcut praf pe jucătorii dinamoviști, în timp ce Lupu i-a lăudat și l-a remarcat și pe Vasile Miriuță. Radu Naum a pus în antiteză declarațiile celor doi. 

" Cornel Dinu, oficial al clubului, guru incontestabil (după adjectivul pe care îl adoră), a şters pe jos, după bunu-i obicei, cu toţi cei care  i-au ieşit în calea vorbelor. Sentinţa, cu minusul de a nu fi deloc nouă, a sunat ca o condamnare la nefiinţă fotbalistică: „E cea mai slabă generaţie din istoria lui Dinamo!” (zis la Telekom). Clar. Şi nici sfârşitul lumii nu-i departe. Dar trebuie să-l credem, Dinu a văzut multe, a trăit multe. Atât de multe!…", scrie jurnalistul în comentariul lui de pe blogsport.gsp.ro. 

Reacția oferită de Cornel Dinu în urma editorialului: 

"Este a doua oară când un ”specialist comentator” numai în handbal și în spart geamurile la Televiziunea Română, când destinul cu tichie îl pusese conducător, seamnănă dihonie.

Doar, doar, o ieși de-o demitere, un scandal! Că, de, ne-am mutat la fotbal că de aici vin arginții. Nedezmințindu-se, atacă în șase colțuri: Într-unul preamărește democrația, într-altul mă face ”guru”, în al treilea recunoaște că cei vizați sunt oameni ai fotbalului, continunând în al patrulea că putem spune orice. În al cincilea seamănă din nou discordie. Și în final face apel că trebuie ascultați toți fără a fi reprimați (tenebrele istoriei). 

Nu poți să ai pretenții de cunoaștere, respect al adevărului și competență rostite când ești obișnuit să epatezi între strigătul cocoșului de dimineață din Pipera, ce nu-ți lipsește la nicio emisiune cu înțelegerea fotbalului doar cât un teren de handbal, și supliciul mereu uitat al sfințeniei de la Sfântul Petru. Ce face parte din ființa noastră. A ta, nu! Păcat că părintele tău, om minunat, ne iubea meleagul și respecta creatorii care cu adevărat au făcut ceva și pot vorbi. Chiar în vremuri de restriște. Era din templul celor buni!". 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (62)
929371553813840
Robin Gene  •  26 Octombrie 2017, 00:12

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

geo.b.
geo.b.  •  25 Octombrie 2017, 21:44

Nu-nteleg de unde ati tras voi concluzia de antismit-ism,pentru simplu fapt ca a spus: "sase colturi" ? Este o cifra.Putea spune 5 colturi,9 colturi sau 15 colturi.Pai insemna ca trimiterea la "Steaua în 6 colțuri" ,a fost facuta de voi.

balauru48
balauru48  •  25 Octombrie 2017, 20:41

Dinu da clasa tuturor jurnalistilor din Romania! Respect! Naum? Cine *** e naum???

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (62)
Comentează
Close