FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV Războiul impresarilor » Transferul care a încins spiritele: "Nu se mai poate cu Anamaria Prodan! Fata asta trăiește altă realitate". Cine a sărit în apărarea soției lui Reghecampf

Articol de , - Publicat luni, 15 ianuarie 2018 13:53

"Așteptăm să vedem ce se întâmplă cu Radu Drăgușin la Juventus. Negociez între cluburi", a fost declarația Anamariei Prodan care a pornit războiul cu impresarul Florin Manea. 

Stabilit în Anglia de câțiva ani, Florin Manea a ținută să facă precizări despre transferul lui Radu Drăgușin, căpitanul naționalei U16, la Juventus. El spune că Anamaria Prodan riscă să aibă probleme din cauză că ar fi intervenit pe firul transferului fără acordul părinților minorului de 15 ani. 

În replică, oficialii Regal Sport, clubul care l-a format pe fotbalist, îi iau apărarea soției lui Reghecampf și susțin, cu documente, că Anamaria a fost mandatată de club să negocieze în numele clubului, contrazicându-l pe Florin Manea.

Cum a ajuns în probe la Juventus

"Clubul Regal i-a organizat o probă la Parma. Înainte să meargă acolo s-au pus mari presiuni pe el să semneze cu Ana dacă vrea să plece. Maică-sa l-a sunat pe Țiți Voica să-l întrebe de un impresar, ei fiind colegi la Cluj de când jucau baschet. I-a cerut lui Țiți să-i spună de cineva care să-i rezolve problema cu Radu. Țiți Voica i-a spus că cel mai bun agent și cel mai serios e Florin Manea. Maică-sa l-a sunat pe fratele meu și i-a spus detaliile. Fratele meu m-a sunat pe mine și i-am zis să se ducă să-l vadă, că nu-l putem lua așa. Fratele meu s-a dus și l-a văzut, după care m-a sunat și mi-a spus că e de top, e superjucător.

Eu având o relație foarte bună cu Juventus le-am spus celor de acolo că am un jucător foarte bun în România, care din punctul meu de vedere poate ajunge în top. A doua zi am avut o invitație către Regal. Regal le-a răspuns acestora că nu trebuie să vorbească cu Florin Manea, ci cu Anamaria Prodan. Juventus, ca să nu deranjeze pe nimeni, m-a sunat și m-a întrebat dacă sunt mandatat de părinți, iar în momentul acela mama lui mi-a semnat hârtia de care era nevoie.

A ajuns la Juventus, a jucat senzațional și mi-au spus că-l vor. L-au mai chemat o dată pentru un meci amical, dar ei nu pot să-l legitimeze decât la 1 iulie 2018 pentru că jucătorul împlinește 16 ani pe 3 februarie, iar perioada de transferuri s-a închis", a declarat Florin Manea pentru GSP.ro.

Așa cum GSP.ro a anunțat în exclusivitate în urmă cu 4 zile, Florin Manea spune că pe fir a intrat și PSG: "Francezii l-au văzut printr-un scouter la meciurile lui Juventus. Sunt interesați și m-au sunat direct. La PSG e un director sportiv care a fost la Porto și cu care eu am făcut mai multe transferuri." 

18620289 1386214054759038 2077232229943142312 ns
Radu Drăgușin încercuit cu roșu

"Anamaria riscă să rămână fără licență"

Impresarul spune că Anamaria riscă să-și piardă licența de agent pentru că a luat legătura cu un minor de 15 ani fără acordul părinților: "Mi-a dat mesaj Anamaria în privat că ea avea ofertă de la Chelsea pentru Radu Drăgușin. Cum să ai Chelsea când eu am vorbit deja? Cu cine ai vorbit, cu portarul de la intrare? Spune-mi un nume! Trăiește altă realitate. Eu vreau să lucrez corect, dar nu se mai poate cu fata asta.

Ea face greșeli mari de tot. Nu are voie să sune un copil de 15 ani. Pentru asta i se ia licența. Maică-sa are desfășurătorul unde se vede că Anamaria l-a sunat pe jucător, deși el are 15 ani și nu are voie să vorbească cu el. Poate să i se facă dosar penal pentru asta. I-am zis să se potolească. Eu care aveam acordul mamei lui nu l-am sunat niciodată pe jucător. Ea nu știe legile".

"Regal Sport nu are contract profesionist cu jucătorul. După ce s-a întâmplat aseară Juventus m-a sunat azi și mi-a spus că a primit 7 mailuri de la o persoană care se numește George, că vrea să-l aducă pe jucător la noi. M-a întrebat cine sunt ăștia? Ce vor de la noi? Le-am spus că ei în continuare trebuie să vorbească cu mine, pentru că eu sunt mandatat de părinți" Florin Manea, impresar

 Oficialii Regal Sport reacționează CU ACTE: "ANAMARIA este agentul care ne reprezintă pentru vânzarea lui Drăgușin la Juventus Torino!"

Astăzi, Mihai Badea, președinte Regal Sport Club București, a trimis Gazetei Sporturilor mai multe documente prin care a vrut să demonstreze că Anamaria Prodan este mandatată de către Regal Sport să negocieze transferul lui Radu Drăgușin în Italia, încă de la începutul lunii decembrie a anului trecut.

"În cursul lunii decembrie 2017  am fost solicitați de către clubul italian Juventus Torino să permitem jucătorului să participe la un stagiu de pregătire în perioada 6 - 8 decembrie 2017. V-am atașat corespondența avută cu Stefano Braghin, directorul Academiei Juventus în care Anamaria Prodan este mandată de către Regal Sport, iar lui Manea nu îi sunt recunoscute acțiunile legate de acest posibil transfer", susține Badea.

untitled3

untitled2

Acesta continuă: "De asemenea, clubul Juventus Torino ne-a solicitat o a doua perioadă de pregătire pentru jucătorul nostru, lucru cu care noi am fost de acord, în perioada 3 - 6 ianuarie 2018. Urmare a celor doua stagii de pregătire, am cerut clubului Juventus să ne transmită un punct de vedere cu privire la interesul legat de un eventual transfer al jucătorului nostru, la împlinirea vârstei de 16 ani. Pentru aceste discuții/negocieri, Regal Sport Club București a acordat un mandat de reprezentare a clubului pentru doamna Anamaria Prodan și domnul Giorgio Timpani", spune Badea.

untitled

Mihai Badea a mai făcut unele precizări referitoare la Drăgușin: "Jucătorul este legitimat la Regal Sport Club «Ferdinand I» București, începând cu data de 6 august 2013. În prezent este căpitanul echipei Juniori B și al naționalei României U16. Dorim să menționăm că, în decursul ultimilor ani, jucătorul nostru a participat la diverse stagii de pregatire/trial-uri, la Empoli, Nice și Parma, costurile fiind integral suportate de Regal Sport Club!

În plus, vă informăm că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și regulamentele FRF și FIFA, jucătorului Radu Drăgușin i se va oferi, la împlinirea vârstei de 16 ani, un contract de activitate sportivă. Suntem convinși că Radu Drăgușin este un jucător de mare valoare pentru generația sa și că un eventual transfer la Juventus Torino va însemna pentru el începutul unei cariere de excepție în fotbalul european".

FACE 16 ani peste 3 SĂPTĂMÂNi

Drăgușin are încă 15 ani și poate semna cu orice echipă din străinătate fără negocieri cu Regal București. FIFA prevede în aceste cazuri doar plata către clubul care l-a format pe jucător a unei grile calculate după un anumit algoritm.

După 3 februarie, când fundașul va împlini 16 ani, va fi obligat să semneze un contract de profesionist cu Regal. 

"Regulamentul privind statutul și transferul jucătorului impune o onterdicție absoluta jucătorilor ce au împlinit vârsta de 16 ani, cărora li s-au propus contracte și au refuzat semnarea lor, de a se transfera sau legitima la un alt club fără acordul clubului la care sunt legitimați.

În regulament este prevăzută o excepție doar în situația in care clubul nu ar fi propus in termen de 60 de zile de la împlinirea vârstei de 16 ani un contract in condițiile RSTJF jucătorului.

Prin urmare, este imposibil ca un jucător de 16 ani căruia i s-a propus contract, iar clubul a urmat procedura prevăzută la ART 14 RSTJF , să poată fi legitimat/transferat la un alt club doar cu plata grilei de formare. Acest lucru este posibil doar in cazul în care clubul nu a propus contract și/sau nu s-a adresat comisiei competente care să constate acest fapt în termen de 10 zile de la expirarea termenului de 60 zile in care clubul are dreptul sa ii propună jucătorului un contract.

In ceea ce privește reglementările FIFA, exigențele sunt mai mari și cu atât mai greu de depășit de către jucatori", a explicat avocatul familiei Reghecampf, Dan Idita. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  15 Ianuarie 2018, 20:13

mosvasile. ori esti prost ori esti ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  15 Ianuarie 2018, 20:09

bai rapidistule cine esti tu ba? fiul lui tactu? du-te ba, sti tu unde! nu mai exista ba echipa ta si niciodata nu va mai fi.

agiler
agiler  •  15 Ianuarie 2018, 19:50
Postat de mosvasile pe 15 Ianuarie 2018, 16:47

"Clubul regal"! Ce-i asta? E vreo carciuma cu "fete"? Acolo da, ar fi buna, sa "negocieze"!

Ce memorie aveti frate de acolo a luat CSA Steaua un pluton de fotbalisti ca sa isi faca echipa in liga a-4-a.Dar la voi creierul functioneaza preferential.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează