FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - CRAIOVA 1-0

EXCLUSIV Secretul victoriei Astrei cu CS U Craiova » Mulțescu explică totul: ”Am atacat și cu mijlocașii defensivi!”

Articol de - Publicat miercuri, 25 aprilie 2018 16:46

Cu Gheorghe Mulțescu pe bancă, Astra a învins Craiova, 1-0, a pierdut cu FCSB, 0-3, și a remizat cu CFR, 1-1. Tehnicianul de 66 de ani spune că este adeptul jocului ofensiv, dar principalul său obiectiv în acest moment este să aducă puncte la Giurgiu.

- Domnule Mulțescu, victorie cu fosta dumneavoastră echipă, Craiova. Cum ați gândit meciul?
- Pentru mine lucrurile au fost foarte clare. Nu mi-a fost greu pentru că i-am urmărit la multe meciuri. Știam că trebuie să blocăm construcția și în același timp am reușit să câștigăm mingile pe care ei le-au degajat. Atacanții lor sunt micuți, iar stoperii noștri înalți, deci am încercat să îi obligăm să joace cu baloane înalte și lungi. Au mai fost și alte lucruri.

- Cum ar fi?
- Am încercat să aduc cel puțin un om în plus pe toate zonele în care apărea mingea. Atât în atac, cât și în apărare.

"Nu am fost surprins!"

- Ați jucat cu trei apărători centrali, deși lumea fotbalului vă știe ca fiind un antrenor ofensiv.
- Da, am jucat cu trei stoperi pentru că aveam nevoie de densitate pe zona centrală. Craiova are în atac jucători tehnici și iuți, pitici atomici cum le spune Gică Craioveanu. E adevărat că îmi place fotbalul-spectacol, dar deocamdată avem nevoie de rezultate la Astra. Când am avut posibilitatea, am atacat chiar și cu mijlocașii defensivi. Dovadă stau golul marcat de Takayuki și faptul că Mrjlak a avut două șuturi periculoase pe poartă. Am atacat cu șapte jucători și am rămas cu cei 3 stoperi pe faza defensivă.

- Știați și echipa lor foarte bine pentru că ați antrenat acolo.
- Eu știam jucătorii, dar echipa a fost făcută de Mangia. Știam calitățile și deficiențele fotbaliștilor. Nu am fost surprins cu nimic. Știam perfect ce joacă. E adevărat că uneori n-am putut să îi blocăm pentru că au calitate foarte mare.

- Credeți că umilința cu FCSB de acum două etape putea fi evitată?
- Dacă jucam întâi cu Craiova și apoi cu Steaua era altceva. Oricum, vom mai juca o dată cu ei și ne vom prezenta mai bine, asta e clar!

"Craiova va rămâne mereu în sufletul meu. Chiar a venit înainte de meci un grup de suporteri care mi-a mulțumit pentru ce am făcut acolo. Am fost foarte impresionat. Înseamnă mult pentru mine"
Gigi Mulțescu 

"La jocul cu Steaua am avut 3 jucători U21. Și cu Craiova doi. Politica clubului este să promovăm tineri și rămânem pe aceeași linie"
Gigi Mulțescu 

"Cupa e ca și câștigată de Craiova! Mi-aș dori să prindă un loc cât mai sus în clasament. U Craiova va rămâne mereu în sufletul meu"
Gigi Mulțescu

Vezi și:

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează