FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Talpan continuă lupta cu Becali pe frontul UEFA! Cere oficial EXCLUDEREA echipei din cupele europene

Articol de - Publicat vineri, 11 mai 2018 11:01

Florin Talpan a dezbrăcat echipa lui Becali de marca Steaua, acum încearcă s-o excludă din Europa. Surse din Clubul Sportiv al Armatei susțin că juristul va trimite, în cel mult două săptămâni, un dosar prin care speră să convingă UEFA că FCSB nu e Steaua, deci nu mai are ce să caute în cupele europene.

Mapa va conține toate hotărârile luate de instanțele românești, prin care justiția a stabilit că numele Steaua, emblema și culorile sunt drepturi exclusive ale clubului Armatei.

Gazeta de joi a notat scorul la care s-a ajuns în confruntarea din justiție Talpan-Becali: 19-2 în favoarea CSA, cu cinci dintre decizii luate la Înalta Curte de Casație și Justiție. Juristul speră că oficialii UEFA vor înțelege din verdicte că FCSB nu e moștenitoarea vechii echipe Steaua, deci nu ar avea de ce să continue parcursul european.

Mai există oricum două procese importante în desfășurare: CSA cere despăgubiri de 36 de milioane de euro pentru utilizarea neautorizată a mărcii Steaua timp de un deceniu, și încă unul pentru recunoașterea clară a palmaresului.

Talpan pretinde că palmaresul, inclusiv Cupa Campionilor Europeni, e lipit de nume și de marcă, deci a trecut la Armată. Gigi e convins că FCSB a continuat activitatea Stelei tradiționale și, chiar dacă și-a schimbat numele, a rămas proprietara istoriei.

În cazul legat de despăgubiri, Tribunalul a amânat pronunțarea peste două săptămâni. 

"Dacă Armata nu are voie să facă fotbal profesionist, de ce nu-l lasă pe Becali să facă asta? De ce n-am voie să aduc bani în România, bani europeni de la UEFA?" Gigi Becali, patron FCSB

UEFA e finanțatorul principal

Inițiativa lui Talpan e adresată instituției de la care FCSB a avut banii. Datorită participării în Europa și a rezultatelor constant bune, clubul lui Becali a rămas cel mai bogat din România fără să mai fie nevoie ca patronul să injecteze sume în buget.

Au fost de ajuns premiile UEFA, biletele vândute pentru meciurile europene, veniturile din market-pool. Vreo 10 milioane de euro a adus doar campania din sezonul acesta, în care trupa lui Dică a trecut de grupe și a fost oprită de Lazio în "16"-imi.

Coeficientul european e principala avere a FCSB. Bine plasată la tragerile la sorți, formația lui Gigi are cele mai mari șanse, dintre cluburile românești, să se califice în grupe și să ajungă la bani.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (374)
florar
florar  •  12 Mai 2018, 11:35
Postat de right_wing_resistance_romania pe 11 Mai 2018, 18:01

Bai baiatule! Nici o persoana juridica nu poate sa detina actiuni intr-un SA! AFC-ul sau CSA-ul nu avea cum sa cumpere actiuni la societatea cumparata de Becali. Citeste codul civil inainte sa deschizi gura.

Samantar sau nu?Uite dovada:,,Ulterior, la inceputul anului 2003, Gigi Becali a preluat echipa de fotbal Steaua, administrata de AFC Steaua Bucuresti. In februarie 2003, a fost infiintata Societatea Comerciala Steaua SA. Cum erau impartite actiunile? Gigi Becali - 51%, AFC Steaua - 36%, Victor Piturca - 4%, Lucian Becali - 3%, iar George Gaita (om de afaceri) a preluat actiunile lui Viorel Paunescu, in cota de 6%.,,

buerebuistas
buerebuistas  •  12 Mai 2018, 00:28

Treziti-va. JiJi nu a cumparat nimic de la Steaua. Asociatia formata cu acordul Stelei in 1998 s-a facut prin acordarea dreptului de a folosi marca, numele si locul Stelei in prima divizie. JiJi nu avea ce sa cumpere de la Asociatia nonprofit Steaua in 2003, fiindca AFC Steaua (asociatia condusa, nu patronata, de Paunescu) nu era proprietara a nimic pentru a putea vinde marca si numele. De asta FC Fcsb 2003 pierde fiecare proces cu Steaua, fiindca judecatorii nu isi bazeaza deciziile pe articole de presa si acte nule facute de JiJi si oamenii lui.

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  12 Mai 2018, 00:20
Postat de timm pe 11 Mai 2018, 17:33

Nu a beneficiat de nimic. Si numele Steaua chiar nu conteaza. Si palmaresul Stelei nu-l vrea nimeni. Sigla e doar un desen. Dar instanta a constatat ca fcsb a fcut un prejudiciu CSA-ului. Prejudiciu, evaluat conform legii, este de 37 de milioane. Asta e important, de aceea se judeca.

Nu fi stupid, ce lege a spus ca FCSB trebuie sa dea 37 milioane. Suma asta a fost scoasa din burta de o firma fantoma si preluata de toti fraierii. Asteptati sa vedeti ce spune sentinta, o sa aveti o suurpriza neplacuta. Asa pot si eu sa dau csa regal in judecata pe un motiv oarecare si sa cr despagubiri 100 milioane,asta nu inseamna ca o sa le si primesc, chiar daca evaluarea o face tot firma aia fantoma "agreata" de armata. Asa ca incetati cu stupizenia asta, de dat o sa dea gigi bani dar nu cred ca o sa treac de 1 milion.

Vezi toate comentariile (374)
Comentează