FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV TOP SECRET! Gazeta a pus mâna pe schițele după care Dică a lucrat fazele fixe cu elevii săi! Cine și unde trebuie să stea

Articol de - Publicat joi, 06 iulie 2017 00:04

Ziarul Gazeta Sporturilor de astăzi are schiţele cu ajutorul cărora noul tehnician al FCSB-ului le-a explicat jucătorilor modul în care trebuie să joace fazele fixe, atât în ofensivă, cât şi în defensivă!

FCSB a câştigat la pas amicalul cu Beveren. 3-0 într-o formulă care va fi în proporţie de peste 90% şi în startul sezonului.

Tocmai de aceea, Nicolae Dică a văzut în această partidă de verificare un prilej perfect pentru a exersa în cele mai mici detalii şi modul în care elevii săi se organizează şi joacă fazele fixe, momente extrem de importante ale unei confruntări.

Gazeta are schiţele pe care Dică le-a folosit pentru a le explica în cele mai mici amănunte lui Budescu şi compania cum să se aşeze la astfel de faze. Şi în ofensivă, dar şi în defensivă. Nu doar că echipa n-a încasat gol dintr-un astfel de moment, dar tocmai de la modul de organizare defensivă decis de Dică la un corner al adversarului a plecat prima reuşită a lui Budescu!

În aceste pagini, GSP vă oferă întreg arsenalul tactic pe care Dică îl pune în practică la FCSB, echipă pe care a preluat-o după ce Reghecampf a decis să plece în Emiratele Arabe Unite, la Al Wahda!

EXEMPLUL 1: ÎN OFENSIVĂ // CORNERUL EXECUTAT DIRECT

1. Se bate la scurt
- îl execută Budescu sau cine va juca mijlocaş dreapta, Grecu în cazul meciului cu Beveren
- se bate direct în faţa porţii, unde se vor afla 3 dintre cei 4 apărători, redutabili în jocul aerian: Bălaşa, Larie, Momcilovici

2. Se bate în careu, 4 jucători atacă mingea
- De Amorim sau Florin Tănase, depinde cine va juca, se plasează în faţa portarului advers
- mingea e trimisă în careu, unde 4 jucători trebuie să o atace: Gnohere (Alibec), Bălaşa, Momcilovici şi Larie

3. Schemă pentru Gnohere
- De Amorim stă în faţa portarului
- Larie, Momcilovici şi Bălaşa se demarcă fals
- Gnohere apare în zona punctului de la 11 metri, unde Budescu trebuie să trimită balonul

scheme1

Tot în cele două pagini speciale dedicate subiectului, află:
- cum trebuie să stea jucătorii la cornerul executat cu schemă, dar și cum trebuie să stea în ofensivă!

Nu rata ziarul! Mergi și cumpără ediția tipărită pentru a citi materialul în întregime sau downloadează-l de pe Gazeta Digitală!

Save

Save

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (57)
fangigi
fangigi  •  06 Iulie 2017, 17:26

Or fi gasit aruncate niste mazgalituri si caricaturi ilizibile si au presupus cum era de asteptat ca sunt hartiile cu tactica faiantar-mozaicarului!

risc_mix
risc_mix  •  06 Iulie 2017, 10:47

De ce *** v-ati mai chinuit ba,sa cautati prin gunoaie?Nu era mai usor sa-lintrebati pe nea gigi? Ca ala va spunea tot.Si cine joaca si ce sistem aplica si ce scheme fac la antrenament,etc.Vedeti ca sunteti prosti?Acum sa va dau si eu o bomba,mai a *** decat a voastra.Stiu ca fcsberceni va juca in sistem 4-4-2 (4 cefe de porc-4 mici-2 beri)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ray51
ray51  •  06 Iulie 2017, 10:36

Asta-i schema? De-acum o stim. Alta schema...

Vezi toate comentariile (57)
Comentează