FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV Un fost dinamovist va juca într-o țară exotică » E al doilea român care evoluează acolo

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2017 13:00

Andrei Cordoș, 28 de ani, a plecat de la ASA Târgu Mureș din cauza problemelor financiare, însă de-a lungul timpului a evoluat și pentru Dinamo. Fundașul a ales să plece acum într-o țară exotică.

Mai exact, fotbalistul va juca la formația Maziya Sports and Recreation, care e campioana din Maldive. Românul a semnat pe un an. Contractul său se încheie în luna noiembrie pentru că acolo sezonul începe primăvara și se termină toamna.

Înainte de a ajunge la o înțelegere cu cei din Maldive, Cordoș a avut o ofertă și de la UTA din liga a doua din România. Transferul a fost intermediat de impresarul Bogdan Apostu. Astfel, Cordoș devine al doilea român care joacă în prima ligă din Maldive, după Petre Pașculea, care a evoluat acolo după Revoluție la New Lagoons. Acum, Pașculea e delegat la Dinamo II.

"Sunt fericit și aștept cu nerăbdare sa văd cum va fi acolo. Nu cunosc prea multe despre fotbalul de acolo, doar ce am mai citit și eu de când am aflat de oferta asta. Dar este o oportunitate bună pentru mine. Se pot deschide alte uși. Frumos cu siguranță va fi. Nu ma duc acolo la plaja, merg sa joc fotbal. Probabil va fi mai ușor ca în altă parte, să vedem. Nu poate fi un nivel foarte ridicat. Până la urmă merg la echipa campioană, deci nivelul e mai bun.

E un campionat micuț cu 8 echipe. Ei acum sunt oarecum în dezvoltare, noi mergem înapoi. Am mare încredere în Bogdan Apostu. Mereu e serios și îți spune cum stă treaba exact. Îți zice direct, nu te ocolește. Sunt bucuros că am ajuns aici. Poate voi continua aici și de la anul. Nu pot da acum un verdict. Oamenii m-au adus aici să joc fotbal chiar dacă e foarte frumos. Nu pentru plajă.

Probabil voi vizita în timpul liber. Vreau sa-i mulțumesc și domnului Maior de la Târgu Mureș pentru că m-a lăsat să plec, deși mai aveam contract 6 luni și nu aveam nicio clauză. Le urez bafta celor de la Târgu Mureș și sper să se salveze. Mereu acest club m-a ajutat și nu am cum să nu rămân alături de ei", a declarat Cordoș pentru GSP.ro.

"Odată cu transferul lui Andrei, deschidem noi orizonturi pentru jucătorii români într-o țară în care fotbaliștii din România nu au pătruns până acum. Mă bucur că am putut să-l ajut. A semnat cu cea mai bună echipă a lor, campioana țării, acolo unde sunt convins că va reuși să se impună" impresarul Bogdan Apostu.

18 meciuri
a jucat Cordoș în acest sezon de Liga 1 pentru ASA

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează