FOTBAL  »  Superliga  »  DECLARAȚII

EXCLUSIV Un patron din Liga 1 face declarații incendiare: "Trebuie să fii nebun să mergi la meciuri!" + "Am auzit că partida cu ASA a fost blat!"

Articol de GSP - Publicat marti, 29 noiembrie 2016 00:00

Finanțatorul lui FC Botoșani, Valeriu Iftime, admite că spectatorii sunt mai degrabă îndepărtați decât atrași la fotbal. Susține că a pierdut peste 7 milioane de euro pentru o pasiune pe care publicul n-o mai găsește, din cauza stadioanelor foarte proaste.

- V-ați lovit de blaturi până acum?
- Nu mi s-a propus, nici nu cred că au încredere să-mi propună din moment ce n-am fost implicat într-un astfel de sistem de aranjamente. Am avut un meci cu Snagov în "B", am bătut cu 5-3 și mi-a zis cineva pe urmă că meciul ăla a fost blat. E o zonă de care mi-e frică! Mi s-a spus că și meciul cu ASA, din sezonul ăsta, ar fi fost aranjat. Înnebunesc!

- 2 pauză, 1 final? Adică blat pentru pariuri?
- Așa am auzit, da. Tema asta aduce un deserviciu fotbalului, dar ceva trebuie făcut! Mi-a mai spus Cristi Popovici povești de la Bacău, de pe vremuri. Te îngrozești de ce aranjamente se făceau! Am fost întrebat de ce nu mă retrag. Prefer să rămân așa, în cazanul cu smoală. Din exterior nu se poate face nimic, doar dinăuntru ai ocazia să schimbi ceva. Fotbalul e un spectacol mondial care nu va muri niciodată și mă bucur că am și eu o bucățică.

- De ce credeți că acum nu vin suporterii pe stadioane?
- S-au făcut tot felul de greșeli, eu vă dau un singur exemplu: uitați-vă dacă în România există vreun manager cu școală de fotbal! Unul singur să-mi arătați! Manager sportiv să fie! N-o să găsiți nici unul. E normal așa? Băncile de ce caută manageri școliți? Eu, când angajez un manager pentru compania mea, îl caut pe cel mai bun cu studii, cu MBA și cutare... În fotbal de ce nu e așa?

- Probabil că se merge pe ideea că dacă a jucat fotbal la un nivel important, asta îi certifică o competență.
- Fals! Asta îi certifică incompetența! Dacă a jucat la nivel înalt, e clar că n-a fost preocupat și să învețe, deci nu poate să conducă o societate! Fotbalul românesc mai există doar fiindcă e un produs prea puternic, e ca apa. D-aia se mai vinde, deși nu există nicio strategie. Mai mult, noi ne mai și batem joc de clienți! Ne batem joc de spectatori. Să aduci omul la stadion la 9:00 seara, când sunt 6 grade și plouă, iar stadionul nu e acoperit și e insalubru... Cum să te duci pe stadion în loc să stai frumos acasă, să vezi meciul pe un televizor mare, cu un rachiu în față?!

Interviul complet poate fi citit în ediția tipărită de azi și pe platforma digitală!

Alte subiecte exclusiv print:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (39)
danut1971
danut1971  •  29 Noiembrie 2016, 22:30

si partida blatosanului cu fcsb ce a fost telenovela

iobag
iobag  •  29 Noiembrie 2016, 15:29
Postat de catalynn pe 29 Noiembrie 2016, 01:58

Daca te uiti pe geam si ploua nu trebuie sa fii metorolog pt a sti ca trebuie sa iti iei umbrela .... Cam asa si cu blaturile astea, cu cat jucatorii sunt mai slabi cu atat e mai dificil sa le faca sa para credibile.

Asa ar zice si tamaduitorii ca nu trebuie sa fii medic sa iti dai seama ca tratamentul cu bioenergii e bun pt cancer, dar nu i un soc, cam asta i natura prostului, sa creada ca daca nivelul lui de intelegere e simplu la fel sunt si lucrurile pe care incearca sa le inteleaga. Eu zic sa suni la uefa atunci ca nu prea se descurca fara tine, asa simple cum sunt de ginit blaturile si mafia pariurilor infloreste

zizu
zizu  •  29 Noiembrie 2016, 13:46
Postat de daweroirl pe 29 Noiembrie 2016, 10:38

Sa nu-ti pleznească vreo vena mai stresatule , si mai invata sa scrii ca ne oripilezi cu aberatiile tale...

singurul lucru oripilant pe lumea asta e incultura si infantilismul tau! oare de ce voi fcsb istii cand nu mai aveti alte argumente va legati mereu de .....greseli "scapate"de cele mai multe ori din viteza pe tastatura? sincer v as pune pe viu pe voi impreuna cu mine sa scriem un text caligrafic si gramatical,dupa o dictare.....! oare treceti?...:)

Vezi toate comentariile (39)
Comentează