FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Zicu nu uită perioada Dinamo: "Țin la el ca la un tată" + Care a fost omul care i-a afectat negativ cariera

Foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat joi, 15 septembrie 2016 10:25

Ianis Zicu (32 de ani) a acordat un interviu în exclusivitate pentru ediția tipărită a Gazetei Sporturilor în care a vorbit printre altele despre omul care i-a rămas în suflet de la Dinamo, dar și despre persoana care i-a distrus cariera.

- Cum te-ai înțeles cu Mister?
- Țin la Dinu ca la tata. Dânsul m-a luat la 16 ani la echipa mare a lui Dinamo. Și de acolo a început povestea mea. Mi-a oferit debutul în prima divizie, am obținut cel dintâi titlu, în 2002.

- Te-a mai și înțepat de-a lungul anilor!
- Știu. A zis într-o conferință de presă că mintea lui Zicu a luat-o razna din cauza câștigurilor de mii de euro pe zi. Pe Mister n-ai cum să-l combați! Când aveam vreo 17 ani, era un compliment pentru mine că-mi răspundea la "Bună ziua!", fiindcă nu prea saluta pe toată lumea. Îl ascult acum cu mare drag la televiziune, unde spune multe chestiuni dureros de adevărate.

"M-AU DURUT REMARCELE LUI MARIAN IANCU"

Ianis Zicu și-a amintit și de un episod din vremea în care evolua pentru Poli Timișoara, unde patron era Marian Iancu.

- Te-au durut remarcele venite de la vreo persoană pe tema greutății?
- Da, Marian Iancu a lansat povestea asta. Sigur, a avut încredere în mine, m-a luat la Timișoara și de acolo cariera mea s-a schimbat. Însă, după un penalty ratat în minutul 90 la Poli, a ieșit și a declarat: "Ce fac cei din staff-ul meu medical, că Zicu nu mai driblează pe nimeni de două etape?!". Și de acolo s-a pus eticheta pe Zicu. Așa se fac însă lucrurile în România: primim laude mari după o reușită și lovituri în cap la un eșec.

Citește în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor de astăzi și în Gazeta Digitală interviul integral cu Ianis Zicu. Fotbalistul a vorbit despre problemele sale cu greutate, despre perioada petrecută în China și despre decizia din trecut pe care și-ar dori s-o schimbe.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
902361936563358
Schene Lucian  •  15 Septembrie 2016, 17:21

Cheia pentru cei tineri e sa lase televizorul si presa in general si sa bage material, ca altfel vad ce spune x si y si le scade moralul, le scade increderea in ei... Nu zic ca Ianis e tanar dar el pe acolo s-a pierdut...

1579838545600667
George Dumbrava  •  15 Septembrie 2016, 14:35

Mai Zicule ai primit ceea ce esti de fiecare data ok .Cand ai plecat de la FARUL ce ai spus ""BINE CA AM PLECAT DIN MOCIRLA AIA "" Ai uitat ca cei de la Farul ti-a pus ghetele in picioare ca tu te incaltai INVERS SI sutai or la parcul pionerilor or in Piata Chiliei asa ca !!!!!????!!! ASTA ESTI !

polistul68
polistul68  •  15 Septembrie 2016, 14:18
Postat de cezar_nitu pe 15 Septembrie 2016, 11:43

Au fost invitati si Dl DINU si Danut LUPU ... au declinat invitatia pe motiv ca se nu se bautura gratis.... cauta-i in bodegi si afla multe lucruri inedite direct de la Domnia Sa!

Sau poate au spus lucruri care nu au fost pe placul conducerii televiziunii ? Sa fim seriosi, mai sunt oameni de fotbal, nu doar cei ce au trecut pe la Steaua...deja e prea evident...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close