FOTBAL  »  Superliga  »  PREZENTARE

Fapte sau vorbe goale? Câte dintre evenimentele promise de masonul Adrian Ragnar Thiess s-au îndeplinit în fotbalul românesc: de la Messi și Real Madrid la Ronnie O'Sullivan

Articol de GSP - Publicat joi, 22 martie 2018 09:41

Omul de afaceri Adrian Ragnar Thiess, 44 de ani, este de câteva zile în atenția tuturor, fiind anunțat drept cel care intermediază vânzarea clubului Dinamo către un grup de investitori străini.

De-a lungul ultimilor ani, Thiess s-a implicat activ prin declarații grele în sportul din România. Dar câte au fost succese și câte nerealizări?

Câte evenimente i-au ieșit: Barcelona și Ronnie O'Sullivan

Adrian Thiess s-a făcut remarcat în lumea sportului în 2012. Omul de afaceri a reușit să pună la punct un amical de lux pentru Dinamo, cu Barcelona. Meciul s-a jucat în august, pe Arena Națională, iar din formația catalană n-au lipsit Leo Messi, Xavi, Busquets, Alexis, Fabregas și Pique.

După acest meci, Thiess a continuat să se axeze pe snooker, având reușite importante.  În 2017 și 2018, Thiess a organizat un Campionat European de Snooker și un Masters, la București, evenimente care au fost de succes, adunând cele mai importante nume din snookerul mondial.

Mai mult, omul de afaceri a perfectat și trei demonstrative de snooker, două la București și unul la Cluj, la care au participat jucători imenși în snooker, precum Ronnie O'Sullivan, Stephen Hendry și Stuart Bingham.

Ce evenimente nu i-au reușit: anul și ratarea

Începând cu 2013, Thiess a tot încercat să aducă un nou nume mare din fotbalul mondial la București, dar din diferite motive meciurile nu au mai avut loc.

  • În decembrie 2013, Thiess a ratat organizarea unui amical Bayern Munchen - Steaua;
  • În mai 2014 nu a putut să o aducă pe Real Madrid la București, pentru a juca împotriva Stelei, așa cum intenționa;
  • În august 2014, Thiess ar fi negociat pentru un amical Astra - Real Madrid, dar partida nu a mai avut loc;
  • Și-n martie 2015 omul de afaceri a încercat să o aducă pe Real la București, pentru a se duela cu naționala României, dar evenimentul nu s-a mai disputat
  • Ultima încercare a avut loc în 2017, când plănuia să organizeze un patrulater important la București. Real Madrid, Liverpool, Steaua și Borussia Dortmund sau Bayern trebuiau să se întâlnească, dar și de data aceasta planurile au căzut. Chiar și în prezent, Thiess încercă să rezolve patrulaterul, dar se lovește de refuzul lui Gigi Becali. (Detalii aici)

Cine e Adrian Thiess:

Gazeta a prezentat în urmă cu o săptămână un portret a lui Adrian Ragnar Thiess.

⇒ Una dintre firmele sale între timp radiată s-a numit " Mason Brothers Investment SRL". Acesta declara pentru evz.ro în 2008: " Da, sunt mason. În ritul de York şi în cel scoţian"
⇒ În urmă cu trei ani a organizat la București o întâlnire între doi dintre cei mai importanți oameni ai planetei, vicontele Etienne Davignon (președintele grupului Bilderberg) și Richard Haass (președintele Consiliului pentru relații externe al SUA)
⇒ În 2010 Thiess a lansat cotidianul "Puterea", iar la deschidere l-a adus cu elicopterul pe Mihail Gorbaciov, fostul conducător al Uniunii Sovietice.
⇒ Până în septembrie 2001 a fost consilierul personal al președintelui Ion Iliescu
⇒ S-a ocupat de campania electorală a lui Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei
⇒ În 2008, fiind consilier al lui Sorin Oprescu, a refuzat să-și facă publică declarația de avere.
⇒ I-a oferit consultanță politică principelui Radu Duda
⇒ A intermediat amicalul de lux dintre Dinamo și Barcelona
⇒ L-a adus în România pe Ronnie O'Sullivan, cel mai mare jucător de snooker din lume
⇒ În 2016, Thiess declara că are de când să candideze la Primăria Capitalei: "Sorin Oprescu a fost cea mai mare dezamăgire nu doar a mea, ci a tuturor oamenilor care l-au sprijinit. Într-un fel și eșecul lui în administrația locală m-a determinat să candidez"
⇒ S-a vehiculat varianta că Thiess a coordonat din umbră campania prezidențială din 2014 a lui Klaus Iohannis.
⇒ A cumpărat drapelul de luptă al lui Avram Iancu, în schimbul sumei de 105.000 de euro. Thiess le-a luat fața lui Gigi Becali și Primăriei Clujului, participanți și ei la licitație. 
⇒ Deține o companie aviatică;
⇒ Este căsătorit cu Delia Elena Dobândă, fiica medicului Dobândă, susţinut de PP DD în funcţia de viceprimar al municipiului Târgovişte

Citește și: OPINIE GSP Dinamo și masoneria: ce spune asta despre afacere? Investitorii lui Umberto Eco o pregătesc pe Dinamo de Champions League :D

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
1500903883545516
Adrian Thiess  •  23 Martie 2018, 01:22

asa e cand nu ai somn: 1. ceea ce se va intampla la Dinamo (daca se va intampla) va fi de refentinta pentru fotbalul romanesc 2. vezi punctul 1. in rest.... e ca in povestea cu capra vecinului. definitorie pentru noi ca si popor.

6..6..6
6..6..6  •  22 Martie 2018, 18:03

si totusi , draga autorule, ce vrei de fapt ? textul in sine e penibil si ieftin.

fangigi
fangigi  •  22 Martie 2018, 16:44
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

E simplu: Thiess a declarat ca o sa ajute pe Dinamo sa ajunga un club mare, chiar peste fcsb, iar asta starneste grav ciracii ciobanului!;)

Vezi toate comentariile (28)
Comentează