FOTBAL  »  Superliga  »  TITLUL DE CAMPIOANĂ LA TAS

FCSB ar putea fi judecată la TAS de un român » Care e procedura prin care va trebui să treacă echipa lui Becali: "Se poate cere punctul de vedere al UEFA"

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 iunie 2017 20:04

Cristian Jura, românul care e arbitru la TAS, spune că el poate fi unul dintre judecătorii care vor analiza dosarul pe care FCSB îl va depune la Tribunalul de Arbitraj în privința câștigătoarei Ligii 1.

Oficialul român de la TAS a explicat pe larg procedura pe care trebuie să o urmeze FCSB pentru a depune dosarul.

"Un caz se poate judeca în maximum o lună. Să nu-și închipuie nimeni că se poate judeca peste noapte.

Procedura e în felul următor: fiecare echipă poate să-și aleagă propriul judecător. Noi avem două părți, iar fiecare dintre cele două echipe se uită pe lista de arbitri pe care sunt și eu și alege un arbitru. Propune un arbitru. Cel de-al treilea arbitru e propus de TAS. Și așa se constituie completul.

Steaua sau echipele care merg acolo au posibilitatea să fie judecate de un singur arbitru. Pot merge pe un complet de 3 sau pe un singur arbitru. În general, în cazurile mai complicate se merge pe un complet de 3 arbitri. Speța de față mi se pare foarte delicată. Discutăm de o situație în care s-a ajuns din cauza interpretării unui singur cuvânt.

În primă fază se trimite dosarul la Lausanne în 5 exemplare, apoi se trimite către partea acuzată, după care încep audierile. Avem parte de puncte de vedere din ambele părți. Eu sunt convins că toate părțile vor veni cu artileria și cu aviația necesare", a declarat Cristian Jura la TV Dolce Sport.

Jura susține că în acest dosar poate interveni și UEFA pentru a grăbi lucrurile: "TAS poate cere un punct de vedere al UEFA, dacă există un termen până când trebuie să ne pronunțăm. În mod normal, UEFA n-are ce căuta în acest litigiu. Până la urmă e un litigiu din România, cu echipe din România".

"Avocatul Stelei (n.r. Jorge Ibarrolla) a fost arbitru la TAS, dar a renunțat"
Cristian Jura

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (144)
valentinn10
valentinn10  •  03 Iunie 2017, 11:18
Postat de pantokrator pe 03 Iunie 2017, 08:33

***

ALOO , REDACTIEEE PE ASTA DE CE NU-L CENZURATI , MA OPRITI PE MINA CA ZIC DE STOICA SI PITURCA , CA SUNT NISTE FRUSTRATI SI PROSTI , LA FEL CA SI ASTA...SA VA FIE RUSINE...

pantokrator
pantokrator  •  03 Iunie 2017, 08:33
Postat de samertx pe 02 Iunie 2017, 23:26

Excelentă observație, toți trag învățăminte. Eu merg pe „Până la urmă e un litigiu din România, cu echipe din România ”.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

blatistu49
blatistu49  •  03 Iunie 2017, 08:28

cumpoti schimba Legea ca afost votat in 2016 ptr Play off si play out ciobanu e un bandit e clar Viitorul campioana

Vezi toate comentariile (144)
Comentează