FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR CLUJ, SÂMBĂTĂ, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK

FCSB - CFR CLUJ // Asta poate decide derby-ul! Arma secretă cu care FCSB o poate surprinde pe CFR Cluj

Budescu e una dintre cheile jocului gândit de Nicolae Dică // FOTO: Raed Krishan
Budescu e una dintre cheile jocului gândit de Nicolae Dică // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 09 februarie 2018 08:56

Trupa lui Dică o domină pe CFR în duelul fazelor fixe: a marcat cele mai multe goluri şi a încasat cele mai puţine din astfel de momente ale jocului. 

CFR are aura unei echipe imbatabile la fazele fixe, însă în duelul cu principala rivală la titlu pierde această confruntare.

Cifrele din sezonul actual de Liga 1 o plasează pe FCSB pe primul loc atât la golurile marcate din momente statice, cât şi la cele primite. Roş-albaştrii au înscris nu mai puţin de 15 goluri, cu unul mai mult decât CFR, care a marcat oricum jumătate dintre acestea din penalty.

În schimb, FCSB a încasat doar 3 goluri din faze fixe şi e pe primul loc în acest top, alături de Viitorul, tot 3 goluri. Trupa pregătită de Dan Petrescu a primit mai mult de 40% din golurile încasate, 5 din 12, din cornere, lovituri libere sau penalty-uri.

Situaţia de acum se aseamănă foarte mult cu cea din ultimul sezon în care FCSB a câştigat titlul. În 2014-2015, cu Gâlcă antrenor, echipa a încasat, de departe, cele mai puţine goluri din faze fixe, numai 5 în 34 de etape. Principala rivală în lupta pentru campionat, ASA Tg. Mureş, a primit de două ori mai multe goluri.


*Click pe imagine pentru zoom

Plus 3 centimetri în defensivă

O comparaţie a liniilor defensive care se vor confrunta sâmbătă arată un atu important pentru FCSB. Media de înălţime a celor 4 din apărarea lui Dică, Benzar, Planici, Găman şi Momcilovici, e de 1,87 metri, în timp ce la clujeni e mai mică. Manea, Vinicius, Mureşan şi Camora ating o medie de numai 1,84 metri.

4 goluriau marcat fundaşii FCSB-ului: Momcilovici (2), Larie (1), R. Benzar (1)

4 goluri
au marcat fundaşii CFR-ului: Vinicius (3) şi Mureşan (1)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
870797579666969
Ernest Pap  •  09 Februarie 2018, 18:06

Măi măi tare mult v-ați scremut să găsiți ceva ca să fie FCSB-ul mai bună decât CFR-ul . Mi-e milă de voi ce o să vă zvârcoliți în chinuri dacă bate CFR-ul

162412904400624
George Preda  •  09 Februarie 2018, 16:30
Postat de mircea_cjn pe 09 Februarie 2018, 12:17

CFR joacă chiar mai bine in deplasare, deci FCSB nu o să aibă un joc ușor. Sper să câștige CFR-ul, oricum are lot mai bun.

Caută pe transfermarkt, și vezi care are lot mai bun, diferența dintre ele (2p) e făcută de D. Petrescu care nu se poate compara cu Dică.

gido
gido  •  09 Februarie 2018, 13:21

craitoiule!!!! scormoneste toate statisticile...fcsb este prima la auturi , la cornere, la faulturi, la henturi, etc... si pe locul 2 in clasament ...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează