FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 1-0

FCSB - Dinamo 1-0 // Steliștii au luat din tradiția "câinilor" » Detaliul frapant de la Derby de România

Articol de - Publicat luni, 25 septembrie 2017 12:42

Derby-ul FCSB - Dinamo, 1-0, a devenit o dispută între o formație alcătuită în majoritate din autohtoni și una care se bazează aproape numai pe străini, chiar împotriva tradiției "câinilor".

New Dinamo e o echipă pestriță, o distribuție care adună multe naționalități. Români, cât mai puțini! Vasile Miriuță a păstrat moda pe care a dat-o Mircea Rednic în urmă cu două sezoane: echipa de bază a "câinilor" conține mai mulți străini decât autohtoni.

La cumpărături doar în străinătate

Noul antrenor a pornit în derby cu 7 străini: Penedo, Romera, Katsikas, Mahlangu, Nascimento, Salomao, Nemec. Plus trei rezerve: Rivaldinho, Bokila și Maxi Oliva. De pe foaia cu 18 fotbaliști, doar 8 au fost români. Miriuță a egalat astfel recordul cu cei mai puțini autohtoni utilizați într-un derby, un superlativ pe care l-a stabilit Cosmin Contra în stagiunea precedentă, în victoria cu 2-1 pentru roș-albi. Contra și Miriuță doar au ajuns în punctul maxim al "internaționalizării" echipei. Anton, Hanca, Nedelcearu și Steliano Filip au fost românii titulari ai lui Dinamo.

Ultimii doi au făcut parte din centrul de tineret al "câinilor", ceea ce constituie încă o dovadă că atunci când achiziționează jucători dinamoviștii se orientează în afara granițelor țării. Singurii români titulari produși de alte cluburi rămân Hanca și Anton.

Doar sârbii prind loc la FCSB

Steaua s-a alcătuit diferit, Dică a aliniat 9 români și numai doi străini, pe sârbii Planici și Momcilovici, ambii în apărare. Noul selecționer Cosmin Contra trebuie să se uite cu o atenție mai mare la FCSB decât la fostul său club, întrucât roș-albaștrii îi oferă un bazin mai larg de selecție decât cel pe care i-l pune la dispoziție Dinamo. Contra a lăsat în Ștefan cel Mare puțini români capabili să spere că vor fi convocați.

Roș-albaștrii sunt și ei conștienți că reprezintă o minoritate prin politica lor. Când s-a plâns de arbitrajul care l-a nemulțumit, Mihai Stoica a pomenit exact acest argument: "Uitați-vă câți români are Steaua în formula de start și vedeți câți folosesc celelalte cluburi!". Un mesaj către Federație: "Gândiți-vă că noi suntem sprijinul vostru, de aici veți alege pentru echipa națională!".

De unde vin străinii titulari în derby:

FCSB

Serbia: Planici, Momcilovici

Dinamo

Panama: Penedo
Spania: Romera
Grecia: Katsikas 
Africa de Sud: Mahlangu
Portugalia: Nascimento, Salomao
Slovacia: Nemec

1 e numărul schimbărilor pe care le-a operat Miriuță față de formula pe care o folosea de obicei Contra: a reapărut Steliano Filip, pe care fostul antrenor îl scosese din lot din cauza comportamentului

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (119)
liviuemil
liviuemil  •  25 Septembrie 2017, 20:19
Postat de fangigi pe 25 Septembrie 2017, 17:40

Astia nu-s stelistii, sunt Mogosoaia, clona lui Gheorghe, iar ieri au jucat ilegal in rosu si albastru!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

juliusmad
juliusmad  •  25 Septembrie 2017, 17:56
Postat de balauru48 pe 25 Septembrie 2017, 17:30

Nu ba, viitorul fotbalului romanesc sta in trisorii benzar, tanase, budescu si in rahiticii nedelcu, coman si man :)))

:)))) salomao, sagapao??? ia-l pe fangigi de mana si iesiti la o savarina

fangigi
fangigi  •  25 Septembrie 2017, 17:40

Astia nu-s stelistii, sunt Mogosoaia, clona lui Gheorghe, iar ieri au jucat ilegal in rosu si albastru!

Vezi toate comentariile (119)
Comentează