FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB e la nivelul lui Celtic Glasgow

foto: Raed Krishan, GSP
foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat marti, 19 decembrie 2017 09:00

FCSB a bifat 34 de meciuri în fix 5 luni de competiţie, are acelaşi număr de partide ca legendarul club din Glasgow, dar cu 50% mai multe decât principala rivală la titlu, CFR.

16 iulie - 17 decembrie. Aceasta a fost perioada în care a jucat Steaua în prima jumătate a acestui sezon competiţional. În decurs de 5 luni, trupa lui Dică a bifat un număr impresionant de jocuri: nu mai puţin de 34! Adică atâtea câte disputa o formaţie din România într-un campionat întreg, în sistem cu 18 competitoare.

17e numărul minim de meciuri pe care FCSB îl va avea în perioada februarie-mai: 4 etape în sezonul regular, 10 în play-off, cel puţin două în Europa League şi măcar unul în Cupa României, sferturile de finală

FCSB a fost implicată pe 3 fronturi şi pe fiecare dintre ele a jucat numărul maxim pe care l-ar fi putut atinge: 22 etape de campionat, 10 în Europa şi două în Cupa României. Niciun alt club din România nu a susţinut atât de multe partide. A doua în top e Viitorul, cu doar 29 de confruntări!

22 de meciuria jucat Steaua în prima jumătate a sezonului 1985-1986, în care a câştigat CCE şi titlul, între iulie şi decembrie 1985 a avut 17 etape de campionat, 4 meciuri în CCE şi unul în Cupa României

top1

Chiar şi în cazul unor grupări din alte ţări, cu greu se găsesc echipe care să aibă mai multe meciuri. De exemplu, Celtic are tot 34 de partide, în timp ce formaţiile din Anglia, care au început sezonul la numai două săptămâni distanţă după FCSB, sunt şi ele departe de volumul atins de roş-albaştri.

Liverpool şi Manchester United au câte 27, iar la nivelul Stelei vor ajunge abia în a doua jumătate a lunii ianuarie. Campionatul Ligii 1 se va relua pe 2 februarie! Prima în Europa, ca şi număr de jocuri oficiale, e tot Steaua, dar cea din Belgrad. A ajuns deja la 37 de partide, cu una peste rivala Partizan Belgrad! 

Echipa celor mai folosiţi jucători

Fl. Niţă (29 meciuri) - G. Enache (22), Larie (22), Bălaşa (25), J. Morais (22) - Pintilii (21), Ov. Popescu (23) - Man (30), Budescu (20), Fl. Tănase (29) - Gnohere (31)

Palmaresul FCSB în cele 34 de meciuri oficiale

  • 21 victorii
  • 7 remize
  • 6 înfrângeri
  • 70 goluri marcate
  • 30 goluri primite

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează