FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // George Ogăraru l-a refuzat pe Gigi Becali fiindcă FCSB nu e Steaua! E primul antrenor care ia această decizie

Articol de , - Publicat sambata, 25 ianuarie 2020 00:00

George Ogăraru, 39 de ani, e primul antrenor care nu acceptă o propunere de a antrena clubul patronat de Gigi Becali din cauza faptului că instanța a decis că acesta nu mai deține marca Steaua.

Problemele de identitate pe care FCSB le are, mai ales după ce a pierdut dreptul de a se mai numi Steaua, au adus clubul pentru prima dată în postura de a fi refuzat de un antrenor exclusiv din acest motiv. George Ogăraru a dezvăluit într-o emisiune la TV Telekom Sport că a fost ofertat de către Becali pentru a prelua postul de antrenor în vara trecută, după ce s-a decis să nu se mai continue cu Vergil Andronache. Practic, înainte ca Vintilă să fie numit.

"Singura propunere pe care aș fi vrut să nu o primesc"

"FCSB m-a dorit antrenor, domnul Gigi Becali m-a sunat și mi-a oferit postul de «principal". Am refuzat. Era singura ofertă pe care aș fi vrut să nu o primesc. Eram sub contract cu Viitorul și niciodată nu o să las ceva pentru a merge în altă parte. Recunosc, a fost o propunere surprinzătoare", a declarat Ogăraru. Totuși, fostul fotbalist susține că, și dacă ar fi fost liber, tot nu ar fi dat curs ofertei înaintate de Becali.

Dar nu din cauza imixtiunii sau a modului în care conduce Gigi echipa, ci din cauza faptului că actualul club nu se identifică, în urma acțiunilor pe care le-a pierdut în instanță, cu Steaua București. "Cred că m-aș vedea mai degrabă la echipa care se numește Steaua și care e acum în Liga a IV-a", a adăugat fostul fotbalist. Ogăraru a fost unul dintre cei care au susținut nou-înființata echipă a Clubului Sportiv.

"Ghencea e acasă"

În urmă cu 2 ani, Ogă a vorbit despre diferența FCSB - Steaua și a adus argumente în favoarea formației care acum e tot în Liga a IV-a: "Pentru mine, Ghencea e acasă. Acolo am crescut, acolo am jucat, am obţinut rezultate şi acolo mă întorc de fiecare dată. Bineînţeles că merg şi văd şi meciurile pe care le joacă FCSB, însă nu pot să-mi neg istoria. Istoria mea e din '88 alături de Steaua. În Ghencea am trecut prin toate aceste conduceri succesive, de la Oţelea, Gaţu, Ion Alecsandrescu, Păunescu şi, într-un final, George Becali. Am fost format acolo, cum ar fi să nu spun că aia e Steaua atât timp cât aia e casa mea unde am crescut? Cei de acolo joacă având emblema Stelei pe piept, se numesc Steaua Bucureşti, n-au cum să nu fie Steaua".

  • Ogăraru, 39 de ani, a antrenat o singură echipă în România, pe Universitatea Cluj, în 2014-2015

A debutat la Steaua, a jucat și la FCSB

George e un fotbalist produs de clubul Steaua. După 7 ani la Centrul de copii și juniori din Ghencea, el a debutat în Liga 1 în 1998, când Becali nu exista la gruparea roș-albastră. Meciul în care și-a făcut cea dintâi apariție pentru Steaua în Liga 1 a fost Olimpia Satu Mare - Steaua 0-3, în noiembrie 1998, dată la care Ogă avea doar 18 ani. Ulterior, el a bifat cele mai bune rezultate după 2003, an în care Becali a preluat clubul și practic de când există FCSB. George a câștigat două titluri cu FCSB și a atins cel mai important rezultat, semifinalele Cupei UEFA, în 2005-2006.

"Influența mea era nulă"

Ogăraru a dezvăluit și de ce a decis să nu mai continue la Viitorul. "Am hotărât să plec pentru că influenţa mea la nivelul primei echipe începuse să devină nulă". În fișa postului de la clubul lui Hagi, George avea ca responsabilitate să propună fotbaliști pentru prima echipă, iar în întreg anul 2019, doar două nume i-au fost acceptate: olandezul Kuipers și Calcan. Pe amândoi, Hagi a decis să-i îndepărteze din lot. Ogă semnase cu Viitorul în ianuarie 2019.

FCSB // Gigi Becali: „Am primit o ofertă scrisă de 2 milioane de euro pentru Nedelcu!” » Man și Coman, depășiți în preferințele patronului

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (76)
icostin66
icostin66  •  25 Ianuarie 2020, 14:21
Postat de realdeal pe 25 Ianuarie 2020, 03:42

pai ogararu in primul rand a jucat 80% din timp la Steaua din liga 1. si ogararu in al doilea rand nu a antrenat niciodata nicaieri. plus ca u cluj s-a desfiintat definitiv si irevocabil acum 5 ani. iar mortul de la groapa nu se mai intoarce.

''U'' Cluj desfiintata?! Nu mai ***, strica la sanatate...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

icostin66
icostin66  •  25 Ianuarie 2020, 14:14
Postat de juliusmad pe 25 Ianuarie 2020, 10:21

:))) mare stelist. Fără Steaua, Ogararu nu exista. O semifinala de cupa europeana nu e puțin lucru pentru un jucător ca el. Ma întreb ce i-a oferit clona csa, născută în 2017 :)). Un ipocrit!

Intr-adevar, fara Steaua poate nu s-ar fi auzit de Ogararu. De aici vine si respectul pentru un club, pentru brandul ''Steaua''...:)... Nu este muritor de foame si nu are verticalitatea ramei, precum hellllmuuuuth, ala cu *** ciobanului....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

229577630783922
Nicola Gigi-Romeo  •  25 Ianuarie 2020, 14:12

Cum sa te duci la o ghiulea de echipa când tu ai crescut la cel mai mare club din România. Forza Steaua!

Vezi toate comentariile (76)
Comentează