FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Decizie drastică la FCSB » Pariurile lui Gigi Becali nu intră în planurile lui Iordănescu

Edi Iordănescu face curățenie la FCSB  // FOTO: Imago
Edi Iordănescu face curățenie la FCSB // FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat sambata, 11 septembrie 2021 07:09 / Actualizat sambata, 11 septembrie 2021 08:11

Doi atacanți pe care a pariat Becali, Ivan Mamut și Andrei Dumiter, au rezistat o lună, după care au devenit neimportanți. FCSB a încercat să-l împrumute pe amândoi la Clinceni, dar croatul a refuzat să treacă în Ilfov, în vreme ce românul nu mai poate fi transferat în sezonul acesta.

  • FCSB – Dinamo se joacă duminică, de la ora 21:00. Partida va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.ro și în direct pe LookSport+, Digi Sport 1 și TV Telekom Sport.

Achiziționarea lui Keșeru și a lui Budescu îi retrogradează pe doi dintre jucătorii pe care Becali îi credea foarte buni în urmă cu o lună. FCSB a încercat să-i împrumute la Clinceni pe Ivan Mamut și pe Andrei Dumiter. Afacerea nu a putut fi realizată, însă intenția constituie o dovadă clară că Edi Iordănescu nu îi va mai folosi pe cei doi atacanți.

Lui Mamut îi place să fie rezervă la FCSB

Mamut, adus de la Craiova ca parte din transferul lui Vână la Universitatea, a jucat pentru FCSB în patru meciuri, unul singur ca titular, și nu a înscris deloc.

Gigi era mulțumit de croat înainte să-i predea echipa lui Iordănescu junior: "Nici nu mă interesează să marcheze vreun gol, eu nu vreau un atacant care să marcheze, o singură pretenție am: să nu sară mingea din el!". 

Iordănescu are pretenții mai mari, el nu-l consideră pe Mamut îndeajuns de bun și era de acord ca atacantul în vârstă de 24 de ani să fie împrumutat la Clinceni. Și Ilie Poenaru, antrenorul ilfovenilor, era interesat să-l ia pe croat, doar că jucătorul nu a acceptat împrumutul, el preferă să continue la FCSB, deși șansele să mai joace sunt foarte mici. 

Decizie drastică la FCSB » Pariurile lui Gigi Becali nu intră în planurile lui Iordănescu
Mamut a adunat 27 de meciuri şi un gol la Universitatea Craiova și la FCSB // FOTO: Imago

FCSB s-a convins și de Dumiter

O pierdere mai mare o reprezintă Dumiter. La achiziționarea lui de la Sepsi, Becali a plătit 350.000 de euro, iar acum era dispus să-l cedeze și pe el la Clinceni. Mutarea nu a fost posibilă fiindcă atacantul a bifat deja două formații în sezonul acesta, Sepsi și FCSB, și regulamentul nu-i permite să joace și pentru al treilea club. 

Dumiter a evoluat doar în trei partide și nu a arătat în niciun moment că ar fi un fotbalist atât de bun cum îl credea Gigi. Prețul pe care îl achitase Becali pentru transferul lui a fost unul care a uimit și conducerea lui Sepsi.

Dioszegi, președintele covăsnenilor, a povestit la DigiSport cum a reacționat Leo Grozavu când a aflat că exista o ofertă de la FCSB pentru Dumiter: "Dați-l repede!". În 14 meciuri la Sepsi, vârful născut în Timișoara marcase un singur gol. Becali a ignorat cifrele slabe și l-a cumpărat. 

Decizie drastică la FCSB » Pariurile lui Gigi Becali nu intră în planurile lui Iordănescu
Dumiter a jucat 91 de minute în cele 3 meciuri bifate în tricoul FCSB-ului // FOTO: Imago

Va fi aglomerație în atac la FCSB

Lui Edi Iordănescu îi lipsesc acum Florinel Coman și Florin Tănase, accidentați amândoi, dar în momentul în care ei doi vor redeveni disponibili o să existe foarte mulți fotbaliști de atac: Keșeru, Budescu, Tănase, Coman, Cordea, Olaru, Octavian Popescu, Ianis Stoica.

Lui Mamut și lui Dumiter le va fi aproape imposibil să mai joace. Dumiter are 22 de ani, nici măcar nu mai este eligibil U21. Iordănescu va trebui să jongleze în alcătuirea echipei astfel încât să nu-l supere pe nici unul dintre fotbaliștii importanți. 

9 goluria marcat FCSB în sezonul acesta din Liga 1. Doar liderul CFR a înscris mai mult, 13 goluri. La egalitate cu FCSB se află Universitatea Craiova, tot cu 9 goluri

Becali nu mai caută doar profitul

Angajarea lui Iordănescu a schimbat planul de la FCSB, Becali nu mai recrutează doar fotbaliști tineri pe care să-i poată vinde mai departe cu profit. Atunci când l-a cumpărat pe Dumiter de la Sepsi, patronul a ținut cont mai ales de vârsta jucătorului. La 22 de ani, el putea fi expus pe piață și vândut cu un preț bun. Budescu și Keșeru, atacanții pe care i-a adus FCSB recent, nu vor mai fi vânduți, indiferent de cât de bun va fi randamentul lor. 

Keșeru are 34 de ani și jumătate, Budescu are 32 de ani. Ei au fost achiziționați cu un singur obiectiv: câștigarea campionatului, un trofeu pe care FCSB nu l-a mai bifat din 2015, de când Gâlcă pregătea echipa. 

Iordănescu a insistat după înfrângerea cu CFR, 1-4, că tocmai lipsa experienței fotbaliștilor constituie defectul cel mai important al echipei lui. De când a insistat să utilizeze cât mai mulți tineri, Becali a încasat sume mari din vânzarea unor jucători, însă campion n-a mai fost. 

VIDEO Derby în Liga! Totul despre FCSB - Dinamo

Citește și: 

EXCLUSIV Declarație tăioasă despre Dinamo, înaintea derby-ului cu FCSB: „Nu ar mai trebui să existe. Scăparea este Liga 4”

LPF demarează un nou proiect la derby-ul FCSB - Dinamo » Premieră în Liga 1: ce se întâmplă înainte de meci

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
Berceni
Berceni  •  11 Septembrie 2021, 12:18
Postat de tinn pe 11 Septembrie 2021, 12:15

Stai calm, că nu se știe pe ce bază scriu ăștia

A deschis la birt?

tinn
tinn  •  11 Septembrie 2021, 12:15
Postat de luciann pe 11 Septembrie 2021, 12:10

Terminati bà cu imprumuturille aiurea (si la aia care ne-au incurcat in play-off, iar cu CFR-ul au lasat-o mai moale)! Ai nevoie de lot, intervin accidentari, suspendari, etc, etc! Ei una-doua, vor sa imprumute si dupa aia joaca cu cei de la tineret, nu s-au invatat minte dupa ce s-a intamplat la sfarsitul campionatului trecut!

Stai calm, că nu se știe pe ce bază scriu ăștia

luciann
luciann  •  11 Septembrie 2021, 12:11
Postat de utilizare pe 11 Septembrie 2021, 10:11

Fecesebistii se cred stelisti, dar echipa lor se numește Fotbal Club FCSB. :))) Suporterii din peluza PRA se cred reprezentanți ai roș-albaștrilor, însă ei vin cu White Sensation. :)) Așa ceva...

Si Dinamo Zagreb s-a numit pentru un timp...Croatia Zagreb! Cei din BBB nu se mai "credeau" dinamovisti?:)))

Vezi toate comentariile (27)
Comentează