FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 6-0

S-a întors Keșeru, a revenit spectacolul! Ce bornă a atins „bombardierul” FCSB-ului, după eurogolul reușit cu Dinamo

Keșeru a primit nota 8 după prestația sa din Derby de România FOTO Cristi Preda +22   FOTO
Keșeru a primit nota 8 după prestația sa din Derby de România FOTO Cristi Preda

Articol de , - Publicat luni, 13 septembrie 2021 19:01 / Actualizat luni, 13 septembrie 2021 19:55

Claudiu Keșeru a marcat o bijuterie de gol la revenirea la FCSB, într-un meci de poveste cu Dinamo, terminat cu „set”. Pentru atacantul de 34 de ani acesta este al treilea meci istoric în tricoul roș-albastru terminat la acest scor. 

Minutul 25:25. 37.000 de spectatori sunt cu ochii pe lovitura liberă din 16 metri pe care urmează s-o execute Claudiu Keșeru. Elan scurt, șut cu stângul, rachetă, direct în vinclu, fără nicio șansă pentru portarul Eșanu! Vulcanul erupe, Keșeru deschide scorul și scrie o nouă pagină de istorie. Al patrulea său meci în derby-urile cu Dinamo, al patrulea gol! Și ce gol! 

"Ca să fiu sincer, am executat fazele fixe la antrenamente înainte de meci și nu mi-au ieșit deloc. Dar acum, i-ar fi fost foarte greu portarului s-o scoată! Am dat-o la colțul lung și mi-a ieșit. D-asta am și venit la FCSB, ca să demonstrez propriei persoane că mai pot și voi face tot ce ține de mine pentru asta", a spus Claudiu la final.

+18 FOTO

312a fost Indexul InStat al lui Keșeru pentru prestația din derby, cea mai mare, următorii în top fiind Miron (300) și Cordea (298)

Pandurii, Aalborg și, acum, Dinamo 

Dar pentru Keșeru, acest 6-0 în tricoul roș-albastru nu e o premieră! A mai avut două astfel de meciuri în precedentele mandate la FCSB. O dată a marcat chiar toate cele 6 goluri într-un incredibil FCSB-Pandurii de pe Ghencea. 

Apoi a reușit o triplă cu Aalborg, pe Arena Națională, tot într-un 6-0! Doar că atunci meciurile erau fără spectatori, în timp ce acum situația a fost cu totul alta.

"Nu se compară întâlnirile cu Pandurii și cu Aalborg cu aceasta. Pentru că acum am avut spectatori. Și e incredibil! Îmi pierd cuvintele... Încă de la încălzire mi-am dat seama de ce am făcut pasul spre FCSB. Suporterii au apreciat faptul că m-am întors și chiar aveam nevoie de asta după situația neplăcută de la Ludogoreț", a declarat atacantul. 

216 goluria marcat Keșeru în toată cariera lui, exclusiv în campionat: FC Oradea (3), Libourne (11), Tours (7), Nantes (11), Angers (37), Bastia (1), Al Gharafa (9), Ludogoreț (116) și FCSB (21)

În întreaga sa carieră, Claudiu a participat la 7 meciuri care s-au terminat cu victoria echipei sale cu 6-0, fie că juca la FCSB, fie la Ludogoreț. Mai mult, au fost și patru situații în care s-a impus cu 7-0, la Ludogoreț și Al Gharafa! Remarcabil e că în toate cele 11 meciuri pomenite Claudiu a înscris. Un total de 29 de goluri!

"Încărcătura emoțională e atât de mare, iar rezultatul e incredibil! Chiar m-am retras pentru câteva momente să-mi temperez puțin nebunia pe care o aveam în mine pentru că simțeam că sunt ca un vulcan - Claudiu Keșeru, atacant FCSB

2e numărul meciurilor pierdute de Claudiu Keșeru în întreaga carieră cu 0-6, ambele jucate în tricoul lui Ludogoreț: cu Arsenal în Liga Campionilor (19 octombrie 2016) și cu Espanyol în Europa League (7 noiembrie 2019), ambele jucate în deplasare

Meciurile cu peste șase goluri la care a participat Keșeru

DatăMeci/scorCâte goluri a marcat Claudiu
12 septembrie 2021FCSB - Dinamo 6-01
15 februarie 2021Ludogoreț - FC Etar 6-04
15 februarie 2020Ludogoreț - Botev Vrața 6-01
16 martie 2019Ludogoreț - Septemvri Sofia 6-01
11 iulie 2018Ludogoreț - Crusaders 7-01
18 aprilie 2018Ludogoreț - PFC Beroe 7-03
18 martie 2018FC Etar - Ludogoreț 0-62
27 mai 2017Litex Loveci - Ludogoreț 0-73
21 martie 2015Al Gharafa - Al Shamal 7-04
18 septembrie 2014FCSB - Aalborg 6-03
15 august 2014FCSB - Pandurii 6-06

„Tati, te iubesc!”

Primul meci al lui Claudiu în noul său mandat la FCSB a fost urmărit din tribune și de familia sa. Soția Laura, alături de cei doi puști ai atacantului, Aayan și Patrick, dar și de mama acestuia, Mariana. 

La finalul meciului, după ce s-a bucurat mai bine de zece minute alături de galerie, Claudiu a ieșit în curtea stadionului pentru a-l lua pe fiul cel mare, Aayan. A mers împreună cu el în vestiar, pe teren și la interviuri. 

"Tati, te iubesc!", i-a spus puștiul părintelui său. Care, apoi, a urmărit pe telefon golul pe care Claudiu l-a marcat, bucurându-se de prima reușită a lui tati în tricoul FCSB: "Ceeee șuuuut!". Într-un interviu oferit de Keșeru la botezul micuțului, în ianuarie 2017, acesta explica numele pe care i l-a pus băiatului său: "Înseamnă «Darul lui Dumnezeu» în arabă"

Keșeru și un selfie de colecție 

Claudiu Keșeru a fost MVP-ul derby-ului, cu gol și assist. La final, Claudiu a făcut peste 200 de poze cu suporterii din peluză. Fotoreporterul Cristi Preda a surprins un astfel de moment (foto 1), iar la doar câteva secunde după ce Keșeru a făcut poza, suporterul respectiv a urcat-o pe Instagram (foto 2)! 

S-a întors Keșeru, a revenit spectacolul! Ce bornă a atins „bombardierul” FCSB-ului, după eurogolul reușit cu Dinamo
S-a întors Keșeru, a revenit spectacolul! Ce bornă a atins „bombardierul” FCSB-ului, după eurogolul reușit cu Dinamo

Cristi, suporterul cu mâinile ridicate, bucuros după victorie, a postat pe rețeaua de socializare: "Game, set, match 6-0". În fotografie, alături de cel care a postat, mai apar prietenii acestuia din galerie, Traian, Andrei, Alexandru și Luca.

18 aniau trecut de la debutul lui Keșeru în Liga 1, produs în august 2003, în tricoul lui FC Oradea, când Claudiu avea doar 16 ani și jumătate

VIDEO Imaginile bucuriei » FCSB, show alături de galerie după victoria cu Dinamo

Citește și alte știri despre FCSB:

Arena Națională nu se mai închide! Veste mare pentru FCSB și Rapid

Edi Iordănescu, 3 concluzii după Derby de România: „Sunt câștiguri esențiale”

Doar Istvan Kovacs a văzut asta! Cum a motivat în raport eliminarea lui Steliano Filip + reacția dinamovistului

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (74)
silvio_
silvio_  •  14 Septembrie 2021, 14:10
Postat de mal. pe 14 Septembrie 2021, 10:53

Vă dați seama despre ce fotbal se joacă în România? Un fost fotbalist care la Ludogoreț nu mai prindea nici echipa a doua este superfotbalist la noi! Vai, vai, vai... La echipa națională, la ultimele aparații, nu a prea atins „obiectul”!

Keseru a fost golgeter sezonul trecut, la Ludogorets! Si a ajuns la echipa a 2-a dupa un conflict cu antrenorul. Dar de unde sa stie asemenea lucruri un simplu talpanist, fara idei proprii, fara caracter si fara personalitate? #farapretentii

cornelcc
cornelcc  •  14 Septembrie 2021, 11:04
Postat de Danut Ognean pe 13 Septembrie 2021, 21:18

respect karagandi

DA! De 6 ori!

mal.
mal.  •  14 Septembrie 2021, 10:53

Vă dați seama despre ce fotbal se joacă în România? Un fost fotbalist care la Ludogoreț nu mai prindea nici echipa a doua este superfotbalist la noi! Vai, vai, vai... La echipa națională, la ultimele aparații, nu a prea atins „obiectul”!

Vezi toate comentariile (74)
Comentează