FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

O lună de foc » Calificarea în primăvara Europa League va însemna un program infernal pentru FCSB!

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 octombrie 2017 14:35

FCSB primeşte bani şi faimă pentru parcursul excelent din grupa de Europa League. Mai primeşte şi o calificare în primăvară, însă nu curge doar lapte şi miere în urma acestor rezultate!

Există şi un revers al medaliei strălucitoare pe care roş-albaştrii o au la gât pentru traseul continental actual. Şi-au complicat teribil programul pentru ce va însemna prima lună în care se va juca fotbal în 2018.

Program virtual: CFR, Dortmund, Dinamo, Dortmund

Minireturul se va relua în primul weekend din februarie, lună în care se vor disputa toate cele 4 etape rămase de jucat din campionatul regulat! Programarea din campionat îi aducea Stelei în două etape consecutive, pe 10 şi 18 februarie, derby-urile cu CFR şi Dinamo.

Meciurile din "16-imile": Europa League sunt programate pe 15 şi 22 februarie. Rezultă că în numai 12 zile, Dică şi jucătorii săi vor fi nevoiţi să treacă prin 4 încercări de foc! Mai ales că în primăvara europeană e posibil un duel cu Atlletico Madrid, Dortmund sau Lyon!

Cum va trece testul "Arena"?

Trei dintre aceste 4 jocuri se vor disputa pe Arena Naţională. Disputele cu CFR şi Dinamo, Derby de România fiind considerat acasă la marea rivală, după care, pe aceeaşi arenă, va avea loc şi returul "dublei" din Europa League.

Marele semn de întrebare apare în dreptul suprafeţei de joc. Cum se va prezenta într-o lună în care clima în România e extremă, sunt posibile căderi masive de zăpadă şi chiar temperaturi extreme, de -15, -20 de grade?

12 zile cu 4 meciuri fierbinţi în plină iarnă

Data - Meciul

10 februarie FCSB - CFR
15 februarie Tur "16-imi" UEL
18 februarie Dinamo - FCSB
22 februarie Retur "16-imi" UEL

Testul din toamnă a fost trecut

Şi în urmă cu o lună, Dică şi compania au avut de trecut un minitest. Program încărcat, două meciuri europene şi 3 de Liga 1, dintre care derby-urile cu CFR şi Dinamo, pe care a trebuit să le susţină la interval de numai 3 zile. Echipa s-a descurcat formidabil: a câştigat 4 întâlniri şi a terminat una la egalitate, în Gruia, cu formaţia lui Dan Petrescu. 

Două săptămâni, 5 meciuri, nicio înfrângere

Data - Meciul
14 septembrie FCSB - Plzen 3-0
17 septembrie FCSB - Gaz Metan 4-0
21 septembrie CFR - FCSB 1-1
24 septembrie FCSB - Dinamo 1-0
28 septembrie Lugano - FCSB 1-2

"Optimile" ar bruia play-off-ul

O eventuală calificare mai departe, după faza "16-imilor", i-ar aglomera programul Stelei chiar şi în partea de sezon intern care contează cel mai mult în bătălia pentru titlu. Play-off-ul debutează în 3 martie 2018, iar "dubla" din optimile de finală în Europa League e stabilită pentru 8 şi 15 martie.

Ar însemna ca ţintarul echipei să arate aşa: 3 martie meci de play-off, 8 martie meci de Europa League, 11 martie play-off, 15 martie meci de Europa League, 18 martie joc în play-off-ul Ligii 1! 

21 de meciuri 
oficiale a disputat FCSB în actualul sezon, cu 7 mai mult decât CFR

7 săptămâni 
va dura pauza de iarnă în Liga 1, ultima etapă din 2017 se va juca în 16-17 decembrie, iar prima rundă din 2018 în 3-4 februarie

"Campionatul rămâne principalul obiectiv. Da, ştiu că echipa care câştigă Europa League merge direct în grupele Champions League, dar cred că e greu să ne gândim la varianta asta, astfel că tot prin intermediul campionatului drumul nostru poate să ne ducă unde vrem în vara lui 2018" Nicolae Dică

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (28)
ovasim
ovasim  •  21 Octombrie 2017, 22:25
Postat de balauru48 pe 21 Octombrie 2017, 20:21

Va castiga EL si se duce direct in grupele CL. Arsenal, Milan, Dortmund, etc... vor fi masacrate de clona din mogosoaia ahahaaaaahaaaaaa

Mare prost....

balauru48
balauru48  •  21 Octombrie 2017, 20:21
Postat de 60old pe 21 Octombrie 2017, 18:10

Urmeaza luni de cosmari pentru hateri. F.C. Steaua Bucuresti bate tot, ***

Va castiga EL si se duce direct in grupele CL. Arsenal, Milan, Dortmund, etc... vor fi masacrate de clona din mogosoaia ahahaaaaahaaaaaa

bigd
bigd  •  21 Octombrie 2017, 20:14
Postat de valeri_gazaev100 pe 21 Octombrie 2017, 16:50

mafia ? =)))))))))))))))) stai ca mi-am adus aminte, mi-ai dat reply pe un alt articol dar nu ti-am mai raspuns. ziceai ca grupa din europa league e tare si mare , echipe cu bugete mari etc...pai hai sa luam pe lugano , da ? unde e lugano acum in liga elvetiana ? daca e sa vorbim financiar sunt aproape in faliment. intereseaza-te si vezi ca e asa. lasa vrajeala cu grupa grea. asta e cea mai usoara grupa din europa. plina de ***. incepand cu fc fcsb , care nu e steaua !! =))

Da' cine e mare forta in europa league? Bilbao? :)))) dinamo e labadea!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează