FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB, AZI, 20:30, DIGI1, DOLCE1, LOOK, GSP.RO

Florin Bratu îi încurajează pe dinamoviști înainte de Derby: ”Puteți deveni celebri”

Articol de - Publicat luni, 01 mai 2017 00:00

Florin Bratu, poreclit ”Mitraliera” de fanii dinamoviști, le transmite jucătorilor din prezent cum trebuie jucat un Derby de România, azi, de la 20:30, în direct pe Digi Sport, Dolce 1 și Look TV, liveTEXT pe GSP.

Bratu a punctat contra FCSB și în Supercupa câștigată de Dinamo în detrimentul rivalei în 2005, dar a ajuns definitiv o legendă pentru "câini" după reușita din Derby-ul de România din primăvara 2008, când roș-albaștrii au fost răpuși în Ștefan cel Mare și-au pierdut titlul.

Florin Bratu (37 de ani) este în prezent antrenorul formației U19 a roș-albilor, dar toți dinamoviștii îi spun " Mitraliera".

Pentru gestul său de a celebra golul marcat atunci din penalty, la victoria cu 2-1, când a luat fanionul de la colțul terenului și s-a prefăcut că execută galeria roș-albastră de la peluză.

"Bratone" a explicat ieri cum ar trebui să evolueze jucătorii în episodul 170 al derby-ului pentru a intra și ei în istorie.

  • "Jucătorii de acum să aibă în minte în pregătirea meciului că vor evolua pentru cei ce au stat la cozi la bilete, așa cum vedeam în anii când Dinamo era campioană. Să conștientizeze că e cel mai important meci din România"
  • "Băieții să se motiveze singuri și să aibă orgoliu, nu mai au nevoie să le spună antrenorul ceva anume. Totul vine din interior. Poate vor fi motivante și filmulețe cu cei care au adus glorie clubului și-au marcat în Derby-urile de România. Astfel, pot realiza cât de mult te înalță o astfel de confruntare"
  • "Nimic nu se compară cu a da gol în Derby. Am marcat și știu cum e. Am bucurat oamenii și am căpătat respectul fanilor. Și-acum, când mă întâlnesc pe stradă cu microbiștii, aceștia îmi mulțumesc și mă fac să mă simt că am jucat fotbal cu adevărat și am fost cineva în duelurile Dinamo - Steaua. Că n-am trecut degeaba prin fotbal. Cu acest gând trebuie să intre și jucătorii în meci, cu dorința de a fi, de a deveni cineva"
  • "Ca atacant se vede calitatea ta într-un derby. Acolo se face diferența. Eu, de exemplu, am rămas cu supranumele "Mitraliera" după golul din 2008. Cei de acum să înțeleagă că golurile, victoria fac diferența între jucători și fotbaliști. Îți pui amprenta pe un meci ce va rămâne unic în România și lași ceva în urmă"
  • "Cred că Dan Nistor poate juca un rol important în meci, este imprevizibil, să dezechilibreze apărarea adversă. Chiar și Nemec are această capacitate, în careul advers. Iar Rivaldinho poate fi surpriza plăcută"

"N-am vrut să ard etapele, de aceea am început meseria de antrenor de la juniori. Am categoria A, momentan, învăț alături de copii. Sunt pașii corecți ca să progresezi. Cu fiecare zi, obțin mai multe informații și capăt încredere pentru viitor"
Florin Bratu

"Așa am gândit atunci acel gest, cu fanionul pe post de mitralieră, trăiam intens. Mă transformam în 90 de minute pe teren. Asta vreau să văd și de la elevii mei, și de la dinamoviști: ambiție, determinare, personalitate"
Florin Bratu

"Dacă ar fi să rejoc un derby, l-aș alege pe cel din toamna 2007, de pe Ghencea, când ne-a dat învins Rică Neaga. Mi s-a părut că a fost un rezultat nedrept, 0-1, aș vrea să-l rejoc pentru a învinge"
Florin Bratu

dinamo fcsb

Save

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
poison
poison  •  01 Mai 2017, 12:52

Forza Bratu!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close