FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CSU CRAIOVA, AZI, 20:30, DIGI1, DOLCE1, LOOK, GSP.RO

Foc! Cine merge în play-off? Dinamo și Craiova se înfruntă într-un meci decisiv: interes mare și din partea suporterilor

Dinamoviștii și craiovenii vor lupta pentru playoff +3   FOTO
Dinamoviștii și craiovenii vor lupta pentru playoff

Articol de , - Publicat sambata, 25 februarie 2017 00:00

Cosmin Contra și Gigi Mulțescu vorbesc de confruntarea de diseară ca despre o finală, promit un joc pe atac și sunt conștienți de presiunea ce le stă pe umeri.

  • Craiovenii, care n-au mai câștigat de 23 de ani pe terenul "câinilor", sunt fără gol marcat în ultimele 3 deplasări.
  • Dinamo și-a refăcut moralul cu Botoșani, dar în actuala ediție a reușit o singură victorie cu echipele din top 6.
  • Până ieri se vânduseră 10.000 de bilete.

Deznodământul derby-ului orgoliilor de diseară va fi strâns legat și de modul cum vor gândi meciul și mutările antrenorii celor două echipe.

Cosmin Contra, 41 de ani, și Gigi Mulțescu, 65 de ani, sunt două foste glorii ale "câinilor", din epoci diferite, iar în duelurile directe ca antrenori s-au întâlnit doar în două situații, ambele partide încheindu-se la egalitate, 1-1.

Cum au comentat cei doi tehnicieni meciul care poate decide ce echipă ratează play-off-ul?

Contra: "Păcat că ziua n-are 48 de ore"

  • "Cu Craiova va fi a doua finală de când sunt eu la echipă. După victoria chinuită și muncită cu Botoșani, am încredere că băieții au ieșit din acel stres și din acea presiune și sper să nu mai facem greșelile pe care le-am făcut atunci"
  • "Când iei o echipă din mers e un pic de presiune, pentru că stai foarte prost cu timpul. Mi-aș fi dorit ca ziua să aibă 48 de ore în loc de 24! Sunt atât de multe lucruri de pus la punct și de lucrat încât nu e timp"
  • "Nu avem marjă de eroare, am venit cu 3 meciuri înainte de finalul sezonului regulat și am fost conștienți cu toții că trebuie să învingem în toate. Pentru olteni e bun și egalul, noi avem doar varianta victoriei"
  • "Nimeni nu mai dădea șanse echipei Dinamo să se califice în play-off, de aceea am și acceptat. E posibil să nu ne calificăm, chiar dacă vom câştiga toate meciurile, dar vom face tot ce depinde de noi ca să ne impunem în fiecare partidă"
  • "Am lucrat pentru apărare în această săptămână. Le-am spus că trebuie să avem mai multă agresivitate în unele momente şi cred că băieţii au răspuns bine. Trebuie să fim atenţi la tranziţiile craiovenilor din apărare în atac pentru că sunt foarte rapide. Dar eu zic că am analizat bine jocul Craiovei şi am speranţe că echipa va câştiga".

Mulțescu: "Atacul e un modus vivendi"

  • "Calificarea în play-off este în pericol. Sincer nu mă așteptam să avem emoții. Au fost două înfrângeri în condiții speciale. La Botoșani nu s-a jucat pe un teren de fotbal normal. Cu Steaua, la finalul primei reprize, trebuia să fie 2-0 sau 3-0 pentru noi"
  • "La meciul cu Dinamo nu vor fi schimbări masive. Pentru noi, ca manifestare de joc, este mai bine că se joacă pe Național Arena, și nu în Ștefan cel Mare. Pentru că altfel poți construi pe un asemenea teren"
  • "Toată lumea a văzut că Dinamo, în meciul cu Botoșani, a avut probleme în apărare. Că este vulnerabilă. Dar şi că a reușit niște contraatacuri foarte bune, mizând pe jucătorii de viteză pe care îi are"
  • "Dacă simt presiunea că aș putea fi demis? Mi-am autoimpus presiunea de la bun început, de când am semnat cu Craiova. Mi s-a cerut să joc ofensiv, să facem spectacol, fapt care mi-a convenit, pentru că la mine este un modus vivendi, mi s-a potrivit perfect"
  • "Fac un apel la suporteri să ne fie alături, pentru că vom reuși numai împreună. Avem nevoie de sprijin în special acum, când suntem în momente grele. Împreună putem să realizăm prima parte a visului, accederea în play-off".

"Ultrași" la antrenament

Craiovenii fac apel la suporteri să-i însoțească pe Național Arena, "pentru a spulbera visele câinilor roșii", cum apare pe site-ul oficial al grupării.

Pornind de la sloganul "e meciul unei întregi regiuni" împotriva "echipei sistemului", un grup de ultrași au asistat la ultimul antrenament al alb-albaștrilor înainte de plecarea în Capitală (foto 2).

Cei 30 de fani au cântat și i-au încurajat pe elevii lui Mulțescu. Diseară, vor fi cel puțin 1.000 de olteni pe Național Arena, deși "juveții" speră să mai strângă încă pe atâția simpatizanți în tribune.

Negru de victorie

Jucătorii dinamoviști vor să joace diseară în negru. Au făcut-o în acest echipament de trei ori în acest sezon pe Național Arena și-au câștigat de fiecare dată. De două ori cu Steaua, 3-1 și 4-1, plus ultima oară luni seară, cu FC Botoșani, scor 1-0. Pe cel mai mare stadion al țării, "câinii" sunt neînvinși în actuala ediție. Mai au o remiză cu Steaua, 1-1, în etapa a 5-a.

Mizează pe Steaua

Contra nu ia în calcul varianta unui complot ca Dinamo să fie scoasă din play-off în urma unor non-combat-uri ce-ar favoriza contracandidatele roș-albilor: "Nu mă tem de nimic, Gigi Becali şi Laurențiu Reghecampf nu se pretează la astfel de lucruri. Dacă se pretează în 2017 la aşa ceva, înseamnă că n-am evoluat deloc şi am rămas în urmă cu 20 de ani".

10.000 de bilete vândute

Roș-albii au transmis aseară că au vândut 10.000 de tichete pentru partida cu oltenii. Cu toate acestea, dinamoviștii speră să aibă măcar 20.000 de simpatizanți la cel mai important meci al primăverii.

Etapa trecută, cu FC Botoșani, s-au strâns doar 4.496 de spectatori. Cea mai numeroasă asistență pe teren propriu au avut-o "câinii" pe 30 noiembrie 2016, cu Steaua (3-1), 22.785 de spectatori, tot pe Național Arena.

"A fost corect și legal"

Ionel Dănciulescu spune că controlul judiciar impus patronului Ionuț Negoiță nu va afecta echipa: "Este o problemă personală a dânsului și sper să se remedieze în cel mai scurt timp. Din câte cunosc eu, a fost angajată una dintre cele mai bune firme pentru a rezolva această insolvenţă. Eu cred că lucrurile au fost făcute într-un mod corect şi legal. Activitatea echipei nu este perturbată în nici un fel în acest moment".

Derby-ul orgoliilor între Dinamo și Craiova:

  • O singură victorie au reuşit dinamoviştii pe teren propriu cu primele 7 clasate, 3-1 cu Steaua, în rest două remize (1-1 cu Gaz Metan și 2-2 cu Astra) şi două înfrângeri (0-2 cu CFR și 1-2 cu Viitorul).
  • O singură victorie au reuşit oltenii "afară" contra primelor 7 clasate, 2-1 la Giurgiu, în rest două rezultate de egalitate (0-0 cu CFR și 2-2 cu Gaz Metan) şi două înfrângeri (1-2 cu Steaua și 0-2 cu Viitorul).
  • Craiovenii sunt fără gol marcat în ultimele 3 deplasări (0-2 Viitorul, 0-0 Chiajna, 0-1 FC Botoşani).
  • Cu 9 penalty-uri a fost sancţionată Dinamo în ediţia curentă, cifră pe care o mai întâlnim doar în dreptul celor de la ACS Poli. Apărarea roș-albilor va da peste Andrei Ivan, jucătorul cu cele mai multe lovituri de pedeapsă obţinute, 4.
  • Oltenii n-au mai câștigat de 23 de ani pe terenul "câinilor"! Juveții au câştigat doar de 3 ori în istoria confruntărilor pe terenul lui Dinamo. Cel mai recent succes în campionat datează din turul sezonului 1994/'95, când Universitatea a încheiat pentru ultima oară pe podium, locul 2 (Dinamo pe 3). Astfel, pe 28.10.1994, Dinamo - Știința 0-1, gol marcat de Ionel Gane în minutul 82. Acum, "Jerry" e secundul lui Contra.

"Mergem la București cu fruntea sus, doar suntem Universitatea Craiova. Mergem să câștigăm, să luăm cele trei puncte atât de necesare intrării în play-off. Nu mă interesează dacă eliminăm Dinamo din play-off. Sunt sigur că vom lua cele trei puncte"
Andrei Ivan, atacant CSU Craiova

"Ar fi o ruşine foarte mare pentru Dinamo, acest club mare, să nu prindem play-off-ul. Craiova are jucători rapizi de la mijloc în sus, aşa că trebuie să fim atenţi. E important să fim puţin mai agresivi faţă de partida cu Botoşani şi să nu mai facem aceleaşi greşeli"
Dan Nistor, mijlocaș Dinamo

1antrenor a câștigat titlul cu ambele echipe: Valentin Stănescu, campion cu Craiova în ediția 1979/1980 și cu Dinamo în 1981/1982

2eșecuri consecutive au bifat oltenii în campionat, la Botoșani (0-1) și cu Steaua (1-2), acasă

3fotbaliști au devenit campioni în tricoul ambelor echipe, Adrian Bumbescu, Florin Prunea şi Ovidiu Stângă

Inbox

  • Danciu-gol nu crede că Hanca va ajunge vreodată la Steaua: "Sunt extrem de sigur de asta, Sergiu e diferit de Gnohere din toate punctele de vedere, și nu în sens negativ. El este unul de-ai noștri"
  • Adrian Mutu este nelipsit de la antrenamentele echipei de când a venit Cosmin Contra la echipă. Pe vremea lui Ioan Andone, managerul general evita să apară pentru că relațiile dintre el și fostul tehnician erau glaciale.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
daweroirl
daweroirl  •  25 Februarie 2017, 12:31
Postat de dinamo_fan pe 25 Februarie 2017, 09:46

Forza Dinamo !!!

Niste vitamine nu strica...

juliusmad
juliusmad  •  25 Februarie 2017, 10:54
Postat de calinescu_ pe 25 Februarie 2017, 10:32

DACA JOACA CU 4-2-3-1 CASTIGAM .....!!!! PENEDO-- ROMERA ;NEDELCEARU;DIELNA;OLIVA;--- BUSULADZICI ; FILIP;-- HANKA ; NISTOR; BUMBA;-- NEMEC; AVEM NEVOIE DE 2 INCHIZATORI ....!!!!!! PALICI TRECE PRIN CEA MAI PROASTA "PASA" DE CAND E LA DINAMO ...!!!

daca jucati cu 11 fotbalisti, poate ii bateti, asa trebuia sa spui :))

calinescu_
calinescu_  •  25 Februarie 2017, 10:32

DACA JOACA CU 4-2-3-1 CASTIGAM .....!!!! PENEDO-- ROMERA ;NEDELCEARU;DIELNA;OLIVA;--- BUSULADZICI ; FILIP;-- HANKA ; NISTOR; BUMBA;-- NEMEC; AVEM NEVOIE DE 2 INCHIZATORI ....!!!!!! PALICI TRECE PRIN CEA MAI PROASTA "PASA" DE CAND E LA DINAMO ...!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează