FOTBAL  »  Superliga  »  DECES

Fostul jucător a lui FC Olt, Gheorghe Şoarece, a fost răpus de boală!

Articol de GSP - Publicat marti, 06 octombrie 2009 00:00

Nu foarte mulţi îşi amintesc de Gheorghe Şoarece, care juca în echipă cu Prepeliţă şi Căţoi. Erau jucătorii care făceau spectacol în meciurile echipei FC Olt Scorniceşti în anii '80.

Cunoscut ca un atacant foarte bun, căpitan al echipei, Gheorghe Şoarece, şi-a trăit ultimii ani de viaţă în comuna natală, Osica de Sus, departe de nebunia fotbalului care l-a transformat într-un idol în urmă cu mulţi ani. Mare iubitor al sportului rege, Şoarece nu a evoluat doar în Divizia C, dar şi în pe prima şcenă fotbalistică. În 1975 a primit titlul de golgeter al Diviziei D, unde marcase 22 de goluri. După performanţa sa a fost selecţionat în lotul echipei naţionale de tineret. Cinci ani mai tîrziu, cînd Scorniceştiul a reuşit să intre în Divizia A, totul a mers ca la carte pentru Şoarece. A înscris peste 100 de goluri şi devenea idolul celor de la FC Olt.

A mai fost legitimat la FC Braşov, Şoimii Sibiu, IOB Balş, FC Scorniceşti şi FC Olt, unde a fost căpitanul echipei. După ce a decis să-şi pună ghetele în cui, acesta s-a retras într-o căsuţă din Osica de Sus. A fost desemnat cetăţean de onoare al comunei, în semn de înaltă apreciere a activităţii sale sportive în competiţiile naţionale.

De ani de zile, însă, Gheorghe Şoarece, născut pe 5 decembrie 1955, suferea de o boală grea şi incurabilă. S-a stins din viaţă la numai 54 de ani, acasă, în comuna, unde toată lumea îl iubea.

"Pentru judeţul Olt a fost un mare talent. Este cel mai mare fotbalist pe care Oltul l-a dat vreodată. Cine l-a văzut jucînd îşi va aminti mereu de acest mare fotbalist”, a mărturisit Emil Bărbulescu, nepotul lui Nicolae Ceauşescu pentru Adevărul de seară.

”A fost un om deosebit, bun la suflet, cu o tehnică excelentă şi o capacitate mare de efort. Putea să joace şi trei meciuri fără întrerupere. De aceea a fost convocat la naţionala de tineret a României”, îşi aminteşte Pavel Truţescu, preşedintele FC Olt între 1986-1989, pentru Adevărul de seară.

Sursa foto: adevarul.ro

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
 •  15 Aprilie 2010, 17:47

DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!!!!!!!! A PIERIT O LEGENDA A OSICII SI ODATA CU EL SA STINS UN MARE TALENT

 •  08 Octombrie 2009, 15:02

Odihneasca-se in pace. L-am vazut jucand live in majoritatea meciurilor pe care le-a prins la Inter Sibiu (nu Soimii). Era un jucator extrem de tehnic si spectaculos. Se juca un fotbal adevarat pe acele vremuri, probabil ca un astfel de jucator ar face furori in actuala Liga1 iar la Nationala ar fi titular fara prea multe batai de cap.

 •  07 Octombrie 2009, 18:48

Gheorghe Soarece n. 5 Mai 1955.A inceput fotbalul la Osica .In 1972 a fost achizitionat de I.O.B. Bals. In octombrie 1973 a fost adus la Slatina de catre C-tin Stefan. In 1975 a fost cedat echipei Viitoru Scornicesti ( F.C. Olt )pe atunci in div. C. unde a jucat pana in 1983 cand sa transferat la F.C.M. Brasov...a mai jucat si la Inter Sibiu ( B), alaturi de M.Zamfir si RaduII.In 1978-1979 a castigat titlul de golgheter al div. B cu 21 goluri. ........Acesta este biografia reala

Vezi toate comentariile (9)
Comentează