FOTBAL  »  Superliga  »  LONGEVITATE

Cine sunt cei mai vechi jucători ai cluburilor din Liga 1? Mario Camora, în topul longevității

Sursă foto: sportpictures.eu +14   FOTO
Sursă foto: sportpictures.eu

Articol de , , - Publicat joi, 14 octombrie 2021 08:22 / Actualizat joi, 14 octombrie 2021 14:18

Cine sunt cei mai vechi jucători ai cluburilor din Liga 1? Gazeta i-a găsit pe cei mai longevivi fotbaliști de la fiecare formație în parte.

La viteza cu care „circulă” jucătorii în Liga 1 e de mirare că mai găsești și câte unul statornic. Gazeta îi enumeră pe fotbaliștii care, din varii motive, au rămas pe termen lung la actualele cluburi.

„În sat fruntaș” 

Cei mai proeminenți sunt, de departe, Mario Camora (CFR Cluj) și Nicușor Bancu (CSU Craiova). Amândoi căpitani la echipele lor, amândoi internaționali, ei n-ar fi zis „nu” unui transfer „afară”. Însă n-a fost să fie și în cele din urmă și-au făcut o socoteală simplă, pe principiul „mai bine în satul meu fruntaș”. 

Argumente? Sunt la cluburi de top, câștigă decent și se bucură de iubirea fanilor și de respectul adversarilor.

FOTO: facebook.com/UCVOficial
FOTO: facebook.com/UCVOficial
FOTO: facebook.com/UCVOficial
FOTO: facebook.com/UCVOficial
FOTO: facebook.com/UCVOficial
+10 FOTO

Au viitorul în față 

David Miculescu e la UTA din 2018. Însă vorbim despre un jucător tânăr, de numai 20 de ani, care are tot viitorul în față. Gigi Becali a vrut să-l ia în vară, la FCSB, mutarea nu s-a făcut, dar în funcție de evoluțiile sale la Arad, transferul s-ar putea perfecta în lunile care urmează. Jucătorul a declarat public că vrea și se simte pregătit pentru o asemenea provocare.

Tot în categoria celor „cu viitor” se înscrie și Roland Niczuly. Goalkeeperul lui Sepsi OSK, din 2016 la club, a impresionat în numeroase partide și pare doar o chestiune de timp până va face pasul la o echipă mai puternică. 

Iar longevitatea unui Ricardo Grigore sau Carlo Casap este explicabilă și prin aceea că sunt jucători ce provin de la Academiile lui Dinamo, respectiv Farul.

S-a „așezat” 

Lucian Goge are peste 4 ani la Rapid. Dar el face parte din categoria celor care „s-au așezat la casa lor”. În Giulești, el a ajuns în 2017, după ce trecuse în carieră pe la alte 10 cluburi! 

Ovidiu Popescu are vechime chiar mai mare la FCSB. Adus de Becali de la ACS Poli, în 2016, mijlocașul „bun la toate” a fost poreclit de patron ba Lampard, ba Sergio Ramos, dar pentru un transfer în străinătate nu i-a folosit. Pe de altă parte, nici nu l-a enervat de așa manieră pe Gigi încât să vrea să scape de el. 

Pe „inventar”

De-a dreptul surprinzătoare sunt cazurile târgoviștenilor Cornel Dinu (32 ani) și Cristian Cherchez (30 ani). Ei au ajuns la Chindia în 2011 și de atunci au devenit puncte fixe pe „inventarul” clubului. În primul eșalon n-au fost oameni de bază nici sub comanda lui Viorel Moldovan, nici a lui Emil Săndoi. Dar, la nevoie, n-au dezamăgit. Și cum n-au nici pretenții mari, sunt rezervele ideale pentru o grupare cu posibilități limitate.

Cum se prezintă cazul celor mai longevivi jucători ai fiecărei echipe din Liga 1

  • CFR: Mario Camora - iulie 2011
  • CHINDIA: Cristian Cherchez- ianuarie 2011
  • GAZ METAN MEDIAȘ: Roberto Romeo - septembrie 2013
  • CSU CRAIOVA: Nicușor Bancu - iulie 2014
  • FARUL: Carlo Casap - mai 2015 
  • FC ARGEȘ: Ionuț Șerban - ianuarie 2016 
  • SEPSI: Roland Niczuly - iulie 2016 
  • FCSB: Ovidiu Popescu - iulie 2016
  • CS MIOVENI: Ionuț Burnea - februarie 2017 
  • DINAMO: Ricardo Grigore - iulie 2017
  • FC BOTOȘANI: Eduard Pap - iulie 2017
  • FCU CRAIOVA: Claudiu Bălan - august 2017
  • RAPID: Lucian Goge - septembrie 2017 
  • CLINCENI: Florin Achim - ianuarie 2018 
  • UTA: David Miculescu - iulie 2018 
  • VOLUNTARI: Ricardinho - iulie 2018

3 jucătoridin Liga 1 au mai mult de 10 sezoane neîntrerupte la aceeași echipă: Camora, C. Dinu și Cherchez

Au rămas cu „iarba verde de acasă” 

În fotbalul internațional, deși jucătorii de top au mare căutare, au fost și sunt destule vedete care au preferat „iarba verde de acasă”. Vezi cazurile unui Francesco Totti (AS Roma), Steven Gerrard (Liverpool), Ryan Giggs (Man. Utd) sau Paolo Maldini (AC Milan). 

Și la această oră există cazuri de acest fel, precum Busquets și Pique la Barcelona, Thomas Muller la Bayern și Koke la Atletico. Pe toți îi unește faptul că proveneau sau provin de la academiile respectivelor grupări. Și încă ceva. Deși au avut oferte de a pleca, cluburile de baștină s-au dat peste cap pentru a-i păstra. Și au reușit.

Cum se prezintă cazul celor mai longevivi jucători ai echipelor din Top 5 Europa

NumeEchipaÎn club din....
Giorgio ChielliniJuventusiulie 2005
Sergio BusquetsBarcelonaseptembrie 2008
Thomas MullerBayerniulie 2009
Karim BenzemaReal Madridiulie 2009
KokeAtleticoianuarie 2011
David de GeaMan. Utdiulie 2011
Jordan HendersonLiverpooliulie 2011
Marco VerattiPSGiulie 2012
Cesar AzpilicuetaChelseaaugust 2012
FernandinhoMan. Cityiulie 2013

23 de anisunt de când Lee Casciaro, fostul adversar al CFR-ului, joacă la Lincoln Red Imps. E cel mai statornic fotbalist din istorie

VIDEO Omul care a lucrat cu Andrei Vlad la FCSB dezvăluie: „El are teama de a nu greși, dar nu are nevoie de psiholog”

Citește și alte știri din Liga 1:

EXCLUSIV Vestea care zguduie Dinamo din temelii: încă un proces la TAS, iar „câinii” riscă să primească din nou interzis la transferuri!

A picat! Jucătorul cerut de Dan Petrescu nu mai semnează cu CFR Cluj + cu cine negociază acum campioana

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
10204341758928745
Marius Boscor  •  14 Octombrie 2021, 11:56

Mai sunt si Mogosanu si Raicea de la Craiova, care au jucat inca din Divizia D.... Articol facut pe genunchi...

florar
florar  •  14 Octombrie 2021, 11:41

Tanase este clar ca nu este inghitit de GSP!!!!Asta este tot din 2016....

remarque
remarque  •  14 Octombrie 2021, 11:18

poti sa te realizezi profesional si in fotbalul romanesc. Trebuie sa fii insa cu capul pe umeri si sa fii serios. Desigur, in afara tarii poti castiga sume imense. Doar ca nu toti fotbalistii din lumea asta ajung sa joace la formatii de top. E pacat ca in loc sa li se inoculeze tinerilor fotbalisti inainte de toate sa invete si sa practice bine meseria de fotbalist, li se sugereaza ca sunt vedete si ca Barcelona ii asteapta cu bratele deschise. Si uite asa mor sperante. Cazuri de jucatori care au ramas fideli unei echipe toata cariera de seniori? Florea Ispir 18 ani si 485 de meciuri la ASA, Dan Anca 16 ani si 398 de meciuri la U. Probabil mai sunt si altii, dar Ispir si Anca au fost exemple de atasament si fidelitate pentru echipele la care au jucat si au devenit legende. Legende, nu vedete

Vezi toate comentariile (4)
Comentează