FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL CAMPIOANA ROMÂNIEI

FOTO Amestec de sărăcie și opulență » Reportaj GSP în cel mai mic oraș devenit campion al României: țineau cu FCSB, acum sunt cu Hagi!

Pe drumul către stadionul din Ovidiu poți întâlni nu doar limuzine de zeci de mii de euro, ci și căruțe // FOTO Raed Krishan (Ovidiu) +4   FOTO
Pe drumul către stadionul din Ovidiu poți întâlni nu doar limuzine de zeci de mii de euro, ci și căruțe // FOTO Raed Krishan (Ovidiu)

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2017 00:00

Ovidiu este orașul campionilor, urbea cu cel mai mic număr de locuitori din istoria României, 13.131, care se mândrește cu cel mai important trofeu din țară.

Gică Hagi a vrut mereu ca Viitorul să fie asociat cu Constanţa, nu cu Ovidiu. "Regele" şi-a dorit ca oamenii din oraşul său natal să se bucure iar de fotbal, să aibă nişte jucători mari cu care să se mândrească.

Doar că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, iar Hagi a găsit terenul unde avea să se construiască Academia la Ovidiu, la 12 kilometri de Constanţa.

Zona gri

Micuțul oraş de lângă Constanţa are în prezent 13.131 de locuitori. Nu e un cod de acces în vreo clădire, e numărul ce indică faptul că sunt de 153 de ori mai puţini oameni decât în Bucureştiul celor de la FCSB și Dinamo și de aproape 5 ori mai puţini decât la Giurgiu, urbea ce a dat fosta campioană a României, Astra.

Cu marea la doi pași, o vezi de la tribuna a II-a, la Ovidiu trebuie să fii atent să nu rămâi fără benzină când cauți nisipul sau cluburile din Mamaia. Nicio benzinărie, în schimb, multe magazine de pe vremea comunismului.

N-au pătruns marile companii de consum. Strada principală este mai răsărită, dar în zona ce duce spre Academie oamenii se zbat în sărăcie.

Venind dinspre Constanţa, rătăcind la ieșirea vreunei discoteci de fițe, un străin ar traversa Ovidiu pe străduţele mai puţin prietenoase, unde  s-ar întreba dacă e în siguranţă să îşi lase maşina parcată acolo.

Se preia modelul fotbalului

Un parc de recreere şi debarcaderul, partea nouă a Ovidiului, situat pe malul lacului Siutghiol, sunt pete de culoare pe cerul orașului-campion. Acolo, orașul a preluat modelul de succes al Viitorului: vile și cartiere rezidențiale se ridică, în funcție de finanțe, peste câțiva ani se va lega, practic, de Constanța.

Oamenii sunt fericiţi pentru performanţa obţinută de Viitorul şi speră că așa orașul lor va fi promovat. "Îmi pare bine că aşa aude lumea de oraşul ăsta, nu doar pentru că trec pe aici în drum spre litoral, când ies de pe autostradă. Ar fi bine ca echipa să fie a Ovidiului, nu a Constanţei!", a reacţionat un localnic.

Țineau cu Steaua, acum sunt cu Hagi

Până mai ieri, majoritatea celor de aici erau fani ai Stelei. Da, așa e, dar de câțiva ani au devenit suporterii puștilor lui Hagi. "Sunt stelist pentru că am lucrat în armată, dar m-am bucurat că a luat Viitorul titlul, ăia de la FCSB sunt nişte borfaşi", a mărturisit cu năduf un om trecut de 40 de ani.

Toată lumea se întreba de ce primarul Constanţei a fost huiduit când i-a premiat pe campioni, dar un bărbat încărunțit a lămurit misterul: "Viitorul e al nostru, al Ovidiului! Ce legătură are primarul din Constanţa?! Cel din Ovidiu trebuia să îi premieze. De asta l-au şi huiduit, că s-a băgat în față!".

Ce orașe din provincie au cucerit titlul în ultimii 20 de ani

Oraș Nr. de locuitori Echipă Când a luat titlul
Cluj 324.576 CFR 2007/2008, 2009/2010, 2011/2012
Galați 249.732 Oțelul 2010/2011
Giurgiu 61.353 Astra 2015/2016
Urziceni 15.308 Unirea 2008/2009
Ovidiu 13.131 Viitorul 2016/2017

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
fangigi
fangigi  •  16 Mai 2017, 14:30

Nici o noutate, toti distrusii tin cu fcsb!:)))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  16 Mai 2017, 12:01
Postat de balauru48 pe 16 Mai 2017, 11:04

99% dintre suporterii fcsb sunt ca cei din poza!

nu jigni ultrasii celei mai nesemnificative campioane din istoria fotbalului romanesc. however, aia 2 sunt chiar liderii factiunii rebele. si ei si calu din atelaj.

balauru48
balauru48  •  16 Mai 2017, 11:04

99% dintre suporterii fcsb sunt ca cei din poza!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează