FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASTRA

FOTO Egal cu ocazii! Steaua şi Astra au oferit prima remiză albă din istoria confruntărilor dintre cele două

Foto: Raed Krishan +9   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 septembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 28 septembrie 2014 22:55

Steaua şi Astra şi-au împărţit punctele în partida directă disputată în Ghencea, scor 0-0.Prima repriză a fost dominată de giurgiuveni, Budescu fiind cel mai periculos om al Astrei, după ce a ratat cele mai mari ocazii. În minutul 35, Costel Gâlcă a fost nevoit să-l introducă pe Stanciu în locul lui Rusescu, după ce fotbalistul s-a accidentat la umăr.

Imediat după pauză, Steaua a ieşit cu o altă faţă, iar Chipciu a fost primul care a ameninţat poarta lui Silviu Lung jr., urmat de Keşeru, în minutul 50.Cu un sfert de oră înainte de final, Enache a avut cea mai mare ocazie a părţii a doua, după ce a trimis din 7 metri pe lîngă poarta apărată de Arlauskis.

Vezi desfăşurarea liveTEXT a partidei

Echipele de start:

Steaua: Arlauskis - Papp, Szukala, Varela, Toşca - Prepeliţă, Breeveld - Sînmărtean, Rusescu, Chipciu - Keşeru
Rezerve: Cojocaru - Luchin, Filip, Iancu, Stanciu, Latovlevici, Neagu

Astra: S. Lung jr.- Pliatsikas, Ben Youssef, Oros, J. Morais - Seto, Laban - Enache, Budescu, De Amorim - Bukari
Rezerve: D. Coman - Florescu, Yahaya, M. Cristescu, Joaozinho, L. Rus, A. Toure

STEAUA VS ASTRA în Liga 1:
20 jocuri - 10 victorii Steaua - 4 remize - 6 victorii Astra
Primul meci a avut loc pe 5 decembrie 1998, Steaua-Astra 1-0, gol Eugen Trică. În returul ediţiei 1998/99 Astra a scos primul punct din disputele cu gruparea "roş-albastră", 1-1 la Ploieşti.

Prima victorie a Astrei a venit pe 5 aprilie 2000, Astra-Steaua 1-0, gol Florin Pogăcean. Pe băncile celor două echipe s-au aflat Costică Ştefănescu, respectiv Victor Piţurcă. La finalul acelei stagiuni, 1999/00, bucureştenii au ratat prezenţa în cupele europene după 17 ani.

În 2000/01, sezon la finalul căruia Victor Piţurcă a cîştigat singurul titlu din carieră ca antrenor, Astra a fost echipa care a învins Steaua în ambele partide, 3-1 Bucureşti şi 3-0 la Ploieşti.

Niciodată o partidă dintre cele două disputată în campionat nu a înregistrat scor alb pe tabelă la final. Cele mai multe goluri s-au consemnat pe 28 iulie 2012, Astra-Steaua 3-4.

Ultimul succes al Astrei în Liga 1 datează din 21 august 2011, 2-1 la Ploieşti. Au urmat 4 victorii Steaua şi o remiză. Ultimele două jocuri din campionat s-au disputat în decembrie 2013, 3-1 la Bucureşti pentru stelişti şi 1-1 la Giurgiu.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (795)
andytheblue
andytheblue  •  18 Octombrie 2014, 00:39

titlul 26 e al Stelei ! Forza Steaua !

plischi
plischi  •  29 Septembrie 2014, 06:54

ori astra ii stie jocul, ori steaua nu-i stie jocul...

bvd_magheru
bvd_magheru  •  29 Septembrie 2014, 04:24
Postat de mofleabehaitoare pe 29 Septembrie 2014, 03:04

Si minte de 8 ani, stai ore in sir si debitezi tampenii aici, in rest esti un ratat psihopat esuat pe toate planurile vietii.

Bai moldovene eu altceva am vrut sa spun . Am parodiat subiectul inginera / inginer dar tu fiind un parazit sociazl nu ai inteles nimic pentru ca IQ-ul tau este sub marimea pantoului mamei tale . La acest gen de articol mai poti provoca si subiecte OFF TOPIC dar nu sa lasi zeci de comentarii legate de nimic .

Vezi toate comentariile (795)
Comentează