FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

FOTO FACSIMIL Pițurcă, pârât la DNA - Declarațiile unui martor în fața procurorilor: ”Mi-a spus să plecăm liniștiți, că are el relații la FRF”

Ajuns la 27 de ani, Găman evoluează din vara trecută în Turcia, la Karabuk +4   FOTO
Ajuns la 27 de ani, Găman evoluează din vara trecută în Turcia, la Karabuk

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 ianuarie 2017 00:00

În dosarul 514/P/2014, cu ajutorul mărturiilor unor martori, procurorii anticorupţie strâng probe şi despre modul în care Piţurcă a încercat să-l vândă pe fostul fundaş al Universităţii în Olanda, pe baza unei dezlegări în alb de la Mititelu, în 2010.

GSP.ro a scris în premieră despre acest subiect în 2015: Cum a încercat Pițurcă să dea una dintre cele mai mari țepe din istoria recentă a fotbalului românesc: "Au vrut să mă escrocheze"

Conform spuselor lui Adrian Mititelu, un megadosar legat de dezmembrarea şi dezafilierea FCU Craiova, dar şi despre modul cum s-a constituit şi promovat direct în Liga a 2-a CSU Craiova este în atenţia procurorilor DNA. Altul decât cele deja aflate în instanţă. Multitudinea de probe deja strânse la dosar duc către disjungerea mai multor cauze.

Una dintre ele vizează modalitatea prin care, la două luni după suspendarea sa, în noiembrie 2010, din funcţia de antrenor al Universităţii, Victor Piţurcă a încercat să-l vândă pe Valerică Găman, în Olanda, la Vitesse Arnhem.

Un subiect despre care Adrian Marţian, fost patron la UTA, a vorbit pe larg în Gazeta Sporturilor, în 2015. Acum însă, o declaraţie detaliată, izbitor de asemănătoare, se află deja pe masa de lucru a procurorilor anticorupţie, în dosarul 514/P/2014.

Transferul s-ar fi făcut prin Becali Sport

Tehnicianul a negat mereu că ar fi primit dezlegări în alb de la Mititelu, pe vremea când antrena Craiova. Unul dintre martorii încercării sale de a-l vinde pe Găman, la începutul lui 2011, povesteşte însă că lucrurile nu au stat deloc aşa.

VEZI ÎN GALERIA FOTO FACSIMIL CU DECLARAȚIA COMPLETĂ!

Sursa ar fi purtat primele discuţii despre transferul lui Găman cu fraţii Victor şi Ioan Becali, "după care l-au contactat pe Victor Piţurcă pentru a ne întâlni să stabilim preţul final şi ultimele detalii ale transferului".

A vrut dobândă 200.000 €

În continuare, martorul povesteşte că "Piţurcă a venit la întâlnire cu secundul său, Neagoe. Eu, întrebându-i despre valoarea jucătorului, Victor Piţurcă mi-a spus că i-a dat lui Mititelu 1.400.000 de euro, iar el vrea în plus 200.000 de euro dobândă.

Giovanni şi Victor Becali au spus că ei vor câte 100.000 de euro. I-am întrebat pe Victor Pițurcă şi pe fraţii Becali cum intru în posesia actelor legale ale jucătorului, în vederea transferului.

Victor Piţurcă mi-a spus că eu şi impresarul rus cu care venisem putem merge liniştiţi la Vitesse, că între timp el va pregăti toate actele necesare în vederea transferului, pentru că are relaţii la Federaţia Română de Fotbal, inclusiv cu Mircea Sandu, şi va rezolva problema".

Ulterior, în martie 2011, Găman a ajuns la Dinamo, iar în august, acelaşi an, s-a transferat la Astra. Exact ca şi un alt jucător al Universităţii, Ştefan Bărboianu.

"Țeapă" ratată de 1,2 milioane €

În continuarea declaraţiei sale în faţa procurorilor, dată în noiembrie 2016, respectivul a dezvăluit şi de ce nu s-a mai realizat tranzacţia: "Întrucât Victor Piţurcă, Giovanni şi Victor Becali au aflat că noi ar fi urmat să-l vindem cu 3 milioane de euro, din care ei trebuiau să primească doar 1.800.000 de euro, au mers direct la Vitesse cu fotbalistul. Clubul Vitesse nu a acceptat însă această tranzacţie, deoarece negocierile fuseseră purtate de mine şi de impresarul rus. Astfel că, deşi Giovanni Becali a scăzut preţul până aproape de limită, transferul n-a mai avut loc".

Povestea împrumutului

În criză de lichidităţi, Mititelu a fost împrumutat în 2010 cu 1,4 milioane de euro de către Piţurcă. La vremea respectivă, Mititelu povestea că "eu n-am văzut acei bani, dar e adevărat că Piţurcă a cheltuit vreo 700.000 de euro la club. Pentru acei bani, i-am dat trei dezlegări în alb. I-a ales pe Găman, Bărboianu şi l-a vrut pe Dănănae. Dar putea să le folosească după 31 martie 2011, când urma să-i dau banii. El a încercat mult mai devreme. Practic, mi-a furat jucătorii".

"Întrebându-l cum rezolvă problema cu Adrian Mititelu pentru transferul lui Găman, Victor Piţurcă mi-a spus că are dezlegări în alb de la acesta pe care le poate competa cu numele jucătorului şi clubul unde poate pleca"
Din declaraţia unui martor la DNA

15meciuri la echipa naţională a strâns Valerică Găman, el debutând în amicalul cu Belgia, din noiembrie 2011, când selecţioner era Piţurcă

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (25)
1215993771788671
Patru Marin  •  27 Ianuarie 2017, 15:49

***.....insotit de impresarul rus?...ba da dama incolo?....si cred ca se numea Putin?...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

896581227063239
Tanase Cristian  •  20 Ianuarie 2017, 13:24
Postat de timm pe 20 Ianuarie 2017, 11:42

Anunt important pentru gigisti. Despre PALMARES.GSP ieri "Steaua Bucureşti devine de fapt FCSB, însă Steaua Bucureşti va continua să existe sub proprietatea Clubului Sportiv al Armatei. Practic, cel mai mare club de fotbal din România se rupe în două. FC Steaua Bucureşti, aparţinând CSA, va avea palmaresul de la înfiinţare, iunie 1947, şi până în ianuarie 2003. Iar ultimii 14 ani, cu performanţele obţinute, sunt în "CV"-ul clubului patronat de Gigi Becali."

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

juliusmad
juliusmad  •  20 Ianuarie 2017, 12:46
Postat de timm pe 20 Ianuarie 2017, 11:42

Anunt important pentru gigisti. Despre PALMARES.GSP ieri "Steaua Bucureşti devine de fapt FCSB, însă Steaua Bucureşti va continua să existe sub proprietatea Clubului Sportiv al Armatei. Practic, cel mai mare club de fotbal din România se rupe în două. FC Steaua Bucureşti, aparţinând CSA, va avea palmaresul de la înfiinţare, iunie 1947, şi până în ianuarie 2003. Iar ultimii 14 ani, cu performanţele obţinute, sunt în "CV"-ul clubului patronat de Gigi Becali."

Vezi ca nici registrul comertului nu poate obliga Steaua sa schimbe denumirea pana nu se judeca recursul. Se pricepe talpan asta, nu gluma :))

Vezi toate comentariile (25)
Comentează