SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE

Fata cu cinci operații » Povestea Lucianei Marin, cea mai bună jucătoare a partidei cu Dinamo Volgograd

Luciana Marin
Luciana Marin

Articol de - Publicat luni, 06 aprilie 2015 00:00

Luciana Marin a fost acontată de Oltchim încă de la 19 ani. A fost împrumutată să joace la alte formații, iar după dispariția formației din Vîlcea a ajuns la Baia Mare

Evoluțiile jucătoarei născute la Slatina au atras atenția Oltchimului încă de cînd Luciana Marin avea 18 ani. Cea mai bună echipă din România atunci, Oltchim a acontat-o pe centrul de la LPS Slatina. Luciana nu a apucat însă să joace niciodată la Vîlcea, fiind mereu împrumutată la alte cluburi. În 2013, după dispariția "galacticelor", Luciana Marin a ajuns la Baia Mare, devenind una dintre jucătoarele de bază ale grupării maramureșene.

Ghinionul i-a pus piedică

Olteanca nu a avut prea mult noroc în viața sportivă. S-a accidentat pentru prima dată la 16 ani. Și de atunci a tot "tras" cu problemele de la genunchi! "Am strîns mereu din dinți, am spus că gata, asta o să fie ultima operație, și apoi iar trebuia să stau. Nu am avut însă ce face! Iubesc prea mult sportul ăsta și aș lua-o oricînd de la capăt", spune Luciana.

În 2009, la 21 de ani, a promovat cu echipa din Slatina în prima ligă. Luciana era jucătoarea de bază, ea centra, ea dădea cu capul! Doar șase etape a apucat însă să evolueze, accidentîndu-se grav. Prima operație de ligamente la genunchiul stîng. S-a refăcut și a ajuns la Bacău. Abonată a doctorilor ortopezi, a suferit și acolo o operație de menisc, la același genunchi stîng!

A doua intervenție la ligamente

A rămas în Moldova, a ajuns la prim-divizionara din Roman, unde a devenit golgeterul echipei. Cînd era însă pe val, un nou ghinion s-a abătut asupra ei. Și-a rupt ligamentele la genunchiul drept, de această dată. Alte șase luni de pauză și din nou "am învățat să merg", spune cu năduf Luciana. Doi ani nimic nu a mai oprit-o pe Luci. A ajuns în echipa națională a României și la HCM Baia Mare, formație cu care a cîștigat două campionate și de două ori Cupa României.

Durerile au reapărut la genunchiul stîng. A jucat cu dureri, infiltrații, gheața i-a devenit prietena de nedespărțit. În decembrie anul trecut, a trebuit să sufere o nouă intervenție chirurgicală. Normal, genunchiul stîng și tot ligamente. "Piciorul ăsta nu-mi dă pace. Nici acum nu am scăpat de probleme. După jocuri tari am dureri, trebuie să stau cu gheață, dar e mai bine ca înainte de operație", se încurajează Luciana, care speră să scape de probleme pe viitor.

"Vreau să ajungem la Budapesta!"

Luciana Marin își dorește să meargă cu Baia Mare în Final Four-ul din capitala Ungariei. "Avem valoare și putere să cîștigăm și în Rusia!"

- Luciana, ați sărbătorit succesul incredibil reușit în fața celor de la Volgograd?
- Nu, nu, nu avem voie. Nu am cîștigat încă nimic. Mai avem un meci important, abia apoi ne putem dezlănțui. Pînă atunci trebuie să ne concentrăm pe jocul retur, de sîmbăta viitoare.

- Ai revăzut jocul? Cum îți explici faptul că nu ați reușit să vă impuneți jocul?
- Nu știu! Am pregătit foarte bine meciul, le-am vizionat, știam ce avem de făcut, dar am comis prea multe greșeli. Mai ales în atac. Poate în subconștientul nostru a lucrat și faptul pe care l-am tot citit că rusoaicele vor fi obosite, că au mai jucat două partide în săptămîna meciului.

- Au jucat însă foarte bine. Mai ales Kocetova și Akopian, la fel Sedoikina, portărița.
- Rusoiacele nu cedează niciodată, sînt rezistente. Sedoikina? Doamne cît e de mare, acoperă toată poarta. Vom avea meci tare greu la ele.

- Crezi în calificare?
- Cum să nu? Mergem să cîștigăm și în Rusia, putem face acest lucru. Trebuie doar să fim mai atente, să nu mai facem atîtea greșeli. Vreau să ajungem la Budapesta, să mergem la Final Four!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close