FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

FOTO Tribune ca în vremurile bune! Atmosferă incendiară la Derby de România

Atmosferă sud-americană pe Național Arena +9   FOTO
Atmosferă sud-americană pe Național Arena

Articol de - Publicat marti, 02 mai 2017 00:00

37.669 de fani au creat o atmosferă incendiară la Derby de România, unde măsurile de securitate au fost fără precedent pentru ultimii ani.

La primul derby din istoria fotbalului românesc, în 1948, nu existau sute de jandarmi şi stewarzi care să te verifice la sânge. Nici mascaţi de la trupele speciale care să controleze cu dispozitive moderne toate încăperile unui stadion, iar câinii nu erau folosiţi pentru detectarea explozibilului.

Acum, nimeni, nici măcar cel mai mic fan, n-a scăpat. "E cod roşu!", spun reprezentanţii forţelor de ordine.

Lumea a lăsat grătarele de 1 Mai, cei mai fanatici suporteri s-au suit în maşini şi au evadat de la petrecerile exclusiviste de pe malul mării pentru a veni la Derby.

La unicul derby din istoria campionatului nostru care mai contează, care produce emulaţie, declaraţii controversate şi discuţii aprinse.

Vremea a ţinut cu fotbalul, iar oamenii de pe străzile din jurul arenei erau pregătiţi de finala campionatului! Cu o oră înainte de meci erau 10.000 de fani în stadion, iar la 20:30 în arenă s-au strâns peste 35.000 de oameni.

Totul era gata să înceapă. Echipele au ieşit pe teren, iar din înaltul peluzei dinamoviste fanii au dat play la coregrafie. "Singura profeţie ce nu poate fi contrazisă. Casa cea nouă de Nostradamus prezisă" a fost bannerul uriaş ce a tronat pe toată peluza.

Dar show-ul nu s-a terminat, iar pe două pagini de carte dinamoviştii au scris: "2020. Din dorinţa a milioane de oameni se va ridica la Dinamo... stadion fără pistă", dar şi "2020. Din dorinţa unora care nu au înţeles fenomenul fotbal... Steaua va dispărea".

Fanii din peluza stelistă au răspund cu un mesaj simplu: "Nu avem coregrafii sponsorizate, dar jucăm meciuri adevărate".

Însă ultimul cuvânt l-au avut tot "câinii". După fluierul de start, aceştia au aruncat o sumedenie de papelitos, ca la meciurile sud-americane. Fotbalul e pentru fani, iar fanii s-au întors alături de fotbal.

6minute a fost întârziat startul meciului pentru tsunami-ul de papelitos lansat de galeria dinamovistă

9.000de suporteri roș-albaștri au fost la meci, oaspeții mai solicitând, și primind, ieri dimineață încă o mie de tichete

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
stefan..
stefan..  •  02 Mai 2017, 10:42

Tot respectul pentru ceea ce, la nivel de suporteri, exista: "DOAR DINAMO BUCURESTI".

Vezi toate comentariile (1)
Comentează