FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

FOTO UPDATE Steliano Filip a fost prezentat oficial la noua echipă: "Ştiu totul despre acest club, am venit să câştig trofee" » Mesaj emoţionant pe Instagram

FOTO: hajduk.hr
FOTO: hajduk.hr

Articol de - Publicat miercuri, 24 ianuarie 2018 19:09

Transferul lui Steliano Filip de la Dinamo la Hajduk Split s-a realizat, în sfârşit, în această seară. 

update 18:36

După lungi tratative, Steliano Filip a semnat în cele din urmă cu Hajduk Split un contract valabil pe trei ani şi jumătate. Acesta a fost prezentat oficial la noua echipă.

"Ambiția mea este să-mi îndeplinesc obiectivul în tricoul lui Hajduk, să câștig trofee. Știu totul despre acest club, despre cât de popular e și ce reprezintă în Croația.

Abia aștept să fac primul antrenament și să joc în primul meci. E un pas înainte în cariera mea și vreau să apar în fața fanilor în cea mai bună formă", a declarat Steliano Filip pentru hajduk.hr.

2005 
e anul ultimului titlu cucerit de Hajduk 

La Hajduk, Steliano Filip va purta tricoul cu numărul 77. 

Imediat după ce transferul s-a oficializat, Filip a postat un mesaj de "adio" pentru Dinamo, clubul la care a evoluat cinci ani şi jumătate.

"Mulţumesc, Dinamo. Sunt mândru că am îmbrăcat, aproape 6 ani, tricoul alb roşu şi nu voi uita niciodată tot ce înseamnă Dinamo. Le mulţumesc tuturor colegilor, antrenorilor, conducătorilor şi suporterilor dinamovişti pentru această perioadă minunată din viaţa mea.

Mi-am dorit o altă provocare în acest moment al carierei şi mulţumesc clubului pentru înţelegere. Dinamo m-a format ca jucător, ca om, şi va rămâne pentru totdeauna în inima mea. Am învăţat ce înseamnă performanţa, am câştigat un trofeu, am jucat în cupele europene, în echipa naţională.

Mă încearcă foarte multe sentimente când dau timpul înapoi. Plec de la Dinamo cu multe momente minunate trăite alături de suporteri, cu amintiri pe care le voi păstra mereu în sufletul meu, dar şi cu regretul că nu am câştigat un titlu de campion. Dincolo de cuvinte, Steliano Filip rămâne un dinamovist, un suporter al "câinilor". Succes, Dinamo!", a scris Filip pe Instagram.

1 trofeu
a câștigat Filip la Dinamo, Cupa Ligii în 2017. A mai jucat finala Cupei în 2016 și a făcut parte din lotul cu care echipa pregătită de Dario Bonetti a câștigat Supercupa în 2012.

153 de partidea jucat Steliano pentru Dinamo în toate competițiile, marcând 7 goluri: 128 / 6 în Liga 1, 13 / 0 în Cupă, 9 / 1 în Cupa Ligii și 3 / 0 în Europa League.

Ştirea iniţială
----------------------------------------------------

Fundaşul de 23 de ani a ajuns marţi în Croaţia, iar în această dimineaţă a efectuat deja vizita medicală alături de viitoarea echipă .

Astăzi, "Stelu" a bifat primul antrenament alături de noii săi colegi. Conform surselor GSP.ro, acesta urmează să semneze contractul cu Hajduk în această seară.

Filip, care poate juca și ca mijlocaș central, era la Dinamo din 2012, fiind cel mai vechi jucător din lotul "câinilor". Acesta are 17 meciuri și un gol în acest sezon.

Hajduk Split este o echipă de tradiție din Croația și în acest moment se află pe locul 2, la 12 puncte în spatele lui Dinamo Zagreb.

500.000 €va încasa Dinamo în schimbul lui Steliano Filip 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  25 Ianuarie 2018, 14:10

”Stima noastra si mandria - Filip si coregrafia!” Sa va reprezinte cu succes? Cine? Ca alti fani ai FîCîDî1948SA au alta parere: ”A plecat petarda, a plecat petarda, a plecat cockalarul, golgeterul de autogoluri, recordmenul eliminarilor, rupatorul de oase, campionul faulturilor in propriul careu, nulitatea nulitatii, nimicul Nimicului, gaura neagra din dreapta defensivei Dinamoviste !” Dar hotarati-va: ori hajduk, ori cockalar...

andyandrei2015
andyandrei2015  •  25 Ianuarie 2018, 01:29

STELU,AUZI LA EL ,L A FORMAT CA OM DINAMO,E CLARA TREABA,ASA CARACTERE FORMEAZA DINAMO,ZERO BARAT

jony1973
jony1973  •  24 Ianuarie 2018, 22:52

Sper sa fie serios la croati si sa se impuna ca titular in echipa. Sper sa ne reprezinte cu succes (cum o face Radu Stefan) si sa nu ne faca de rusine cum o fac "fotbalistii" poleiti transferati de la FCSB care fac tusa prin Europa. Multa bafta!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează