FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - DINAMO 1-0

FOTO+VIDEO CFR Cluj - Dinamo 1-0 » CFR Cluj, fără greșeală în startul sezonului! Ardelenii s-au impus cu Dinamo, deși au terminat meciul în 9 oameni

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor +14   FOTO
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 10 august 2017 17:18

Culio i-a muşcat pe "câini" şi-a adus victoria CFR-ului, 1-0, cu Dinamo, într-un meci în care clujenii au terminat în 9 aseară, iar antrenorii s-au luat de arbitraj

Specialiştii susţin că duelul CFR Cluj - Dinamo este unul între două pretendente la titlu. Cel puţin la cum se prezintă cele două echipe în prezent. Partida a avut ingrediente de confruntare cu ştaif, momente aprinse, ocazii, ratări, doze de spectacol, nerv şi, mai ales, nervi. Totodată, prima partidă între antrenorii Dan Petrescu şi Cosmin Contra, fotbaliştii împrumutând din "nebunia" celor doi foşti mari internaţionali.

Dacă n-ar fi penalty, n-ar fi CFR - Dinamo

Nu există meci între cele două echipe să nu se vorbească înainte, în timpul şi după de faze litigioase, de arbitraj. Fiecare are ceva de comentat, de cerut, de reproşat, cu toate că ambele formaţii au un nume şi renume, vorba cântecului din Gruia, ca nefiind victime ale arbitrajului în fotbalul românesc. Avancronica a fost făcută pe tachinări între amici, Mutu, Petrescu, Contra pe tema atât de viu comentată în spaţiul carpato-danubiano-pontic.

De aceea leii de pe margine, "Guriţă" şi "Bursucul", au sărit vijelios pe margine la fiecare fază împotrivă. Iar penalty-ul acordat CFR-ului i-a făcut pe "câini" să explodeze de nervi, acuzând în stânga şi-n dreapta, şi pe gazon, şi la pauză, şi la final, vociferând că Nedelcearu a lovit balonul cu pieptul şi nu cu mâna. Şi chiar au avut dreptate!

Detaliul ce-a făcut diferenţa

Însă un meci ce se vrea derby mai are şi alte faze. Să nu-i neglijăm pe actori! Hoban (13) tot ţine să transmită mesaje către Herr Daum, poate, poate s-o prinde şi neamţul. Fotbalistul de 34 de ani a reluat artistic pe spate căutând golul de senzaţie. A rămas cu aplauzele la scenă deschisă.

Vinicius (31) a urcat bine în careul advers, după un corner executat de Moutinho, care încearcă să fie copia mult mai celebrului său tiz de la Monaco. Bokila s-a evidenţiat la o singură fază, de ajuns cât să scoată în evidenţă flerul lui Dan Petrescu. De la el a pornit mingea atinsă de Nedelcearu cu o parte a corpului ce a produs penalty-ul. Culio (37) i-a lăsat pe Penedo, Filip şi Anton să şuşotească, după care a executat cu un calm de fier.

"Câinii" au părut excursionişti veniţi la Untold, o primă repriză pe silent, fără o ocazie reală de poartă. Katsikas (45) era să se afirme, negativ, printr-un autogol.

Degeaba doi oameni în plus

Pe caniculă, Dinamo se încălzeşte greu tare. Angajat de Nascimento, care a avut ceva de demonstrat clujenilor, Salomao (49) a rămas singur cu Vâtcă, a tras, dar Manea, care a stat lipit ca marca de scrisoare, cum poate să sune în 2017!, a reuşit să devieze cât să nu fie gol, ci corner.

Clujenii şi-au dozat efortul, "câinii" au căutat să muşte. Salomao, Steliano Filip şi Costache i-au făcut pe dinamovişti să sară în sus, însă bucuria nu a fost deplină. Camora (83) l-a scos pe braţe pe fostul său coleg, Nascimento, lăsându-şi echipa în inferioritate.

Steliano Filip a avut o execuţie de rugby. Copilul teribil al "câinilor", Valentin Costache, a reluat acrobatic, Vâtcă a respins spectaculos. Portarul ardelenilor n-a vrut să se complice la nicio fază aeriană, a boxat de fiecare dată.

Scandal şi-o îmbrăţişare

În prelungiri, şi Culio a fost eliminat, astfel că ardelenii au terminat în 9! Argentinianul i-a întărâtat pe "câinii" din peluză, arătându-le ostentativ sigla CFR-ului. Se putea un alt final decât incandescent şi cu acuze către arbitri?
Contra a mers glonţ la Găman, mai întâi i-a dat mâna, după care i-a reproşat până când lângă el a sosit Petrescu, cu alte apostrofări! Între atâtea momente de scandal, un detaliu de-o secundă, în faţa intrării în tunelul ce duce la vestiare. Bokila venind special să-l îmbrăţişeze pe Contra, iar "Guriţă" a acceptat gestul.

300 de victoriia strâns CFR Cluj în Liga 1

10 victoriia acumulat echipa din Gruia, acasă, contra lui Dinamo în 23 de partide

4 cartonașe galbene a văzut Steliano Filip în primele 5 etape și va fi suspendat la meciul următor, împotriva lui Poli Iași

VIDEO » CFR Cluj - Dinamo 1-0
A marcat: Culio '37 (pen.)
*Camora a fost eliminat în minutul 83
*Culio a fost eliminat în minutul 90+2

Echipele de start:

CFR Cluj: Vâtcă - C. Manea, Vinicius, Mureșan, Camora (cp) - C. Deac, Hoban, Culio - Moutinho, Bokila, Omrani
Rezerve: Duka, Luchin, Rus, Nistor, Hamed, Nouvier, Vera
Antrenor: Dan Petrescu

Dinamo Bucuresti: Penedo - Romera, Nedelcearu, Katsikas, St Filip (cp) - P. Anton, Mahlangu - Hanca, Nascimento,  Salomao - Rivaldinho
Rezerve: Brănescu, Marici, Costache, Bumba, Busulazici, Nemec, Albin
Antrneor. Cosmin Contra

 
 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (631)
haideusicfr
haideusicfr  •  11 August 2017, 08:03

Adevarul este ca Dinamo ,coordonata de Nascimento a fost mai buna. La " noi" in frunte a fost Omrani.... a iesit Paun si a intrat ...Omrani. Poate ar fi mai bun la Steaua.

haideusicfr
haideusicfr  •  11 August 2017, 07:52

Nimca in schimb despre eliminarea celor mai buni jucatori ai CFR-ului ,Camora si Culio. Dinamovistii au avut apropae un meci intreg sa recupereze meciul. Filip ,ratalaul si durul capitan de echipa a ramas bine merci in teren.Dintre cei ce contesta lovitura de 11 metri este vreunul sigura ca n-a fost?

zecs93
zecs93  •  11 August 2017, 04:03

Gamane sa-ti i-au fata aia de iepure in ***, *** ***, ti-a platit bine salariu CFR-istii, asa hotie de meci cu un penalty inventat ca asta n-am mai vazut demult, e clar, anu asta titlu trebuie sa ajunga in gruia, ca ajunge la fcsb blatisti sau in gruia la the cefure blatisti e tot una, anu asta e anu *** visinii !!! Dinamo merita sa castige acest meci cu 5-1 la ce ocazii a avut in repriza 2, CFR nustiu daca a avut o ocazie in R2, pacat, un rezultat mincinos de tot, am pierdut 3 p aiurea !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (631)
Comentează