FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Francezul Jean-Alain Fanchone nu se teme de presiune la Petrolul: "Nu mă compar cu Guilherme. Eu am alte calităţi!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 iulie 2014 00:00 / Actualizat marti, 01 iulie 2014 19:36

Fundaşul stînga francez Jean-Alain Fanchone, 25 de ani, a vorbit pentru site-ul oficial fcpetrolul.ro despre primele săptămîni la Petrolul şi spune că principalul său atu este viteza


- Jean, eşti de două săptămîni la echipă, cum e la Petrolul?
- Totul e bine, am găsit aici un grup bun, mulţi dintre băieţi ştiu franceză, iar acest lucru m-a ajutat foarte mult să mă integrez. Antrenorul vorbeşte şi el această limbă şi îmi este foarte uşor să ştiu ce am de făcut. Sînt impresionat de organizare, totul este foarte bine pus la punct şi avem condiţii excelente de pregătire.

- Cum ţi se pare nivelul echipei în acest moment?
- Unul foarte bun, dar întotdeauna trebuie să ne dorim mai mult. Am văzut încă de la antrenamente că avem o echipă valoroasă, iar prestaţiile şi rezultatele din meciurile amicale mi-au confirmat acest lucru. N-am primit gol în primele 3 jocuri şi vrem în continuare să ne păstrăm poarta intactă, dar pentru asta e nevoie să rămînem concentraţi şi pe viitor.

- Te aşteptai să fie aşa greu în cantonament?
- Traversăm o perioadă normală, trebuie să ne îmbunătăţim condiţia fizică pentru a da un randament cît mai bun în campionat şi e nevoie să omogenizăm relaţiile de joc. Eu am înţeles filozofia lui Răzvan Lucescu, mi-a explicat foarte bine ce vrea de la mine în ambele faze, de apărare şi de atac, dar şi atunci cînd mingea este în posesia adversarilor.

- Vei juca pe postul lui Guilherme, e o presiune în plus?
- Nu, nicidecum! Va exista o presiune a rezultatelor şi a obiectivelor pe care trebuie să le îndeplinim. Ştiu că Guilherme a jucat bine tot sezonul precedent, dar nu vreau să ne comparăm, fiecare are calităţile lui, iar eu sper să ajut echipa cît mai mult.

- Spune-ne ceva despre calităţile tale.
- Cred că am o viteză bună, sînt un fundaş căruia îi plac atacul, jocul ofensiv şi cursele pe bandă încheiate cu şuturi sau centrări. Fiind, întîi de toate, apărător, e normal să mă preocupe, în principal, faza defensivă, dar profit de fiecare oportunitate pentru a urca în ofensivă.

- Ai un mesaj pentru fani?
- Să continue să ne încurajeze, să fie mereu suportul nostru, ca şi pînă acum, iar împreună să facem tot ce putem pentru a cîştiga trofee. Atmosfera creată de ei e extraordinară! În Franţa nu vezi aşa ceva decît la echipele mari din Ligue 1.

CV Jean-Alain Fanchone
- născut pe 22 septembrie 1988 la Mulhouse (Franţa)
- a jucat pentru: Strasbourg (2008-2010), Arles-Avignon (2010-2011), Udinese (2011-2012), Watford (2012-2013), Nîmes Olympique (2013-2014)
- a bifat o selecţie în naţionala Under 18 a Franţei şi 5 selecţii pentru naţionala Under 19

Mulţumit de lot
Fără să primească nici un gol în cele trei meciuri de verificare, cu Volga Novgorod, 5-0, cu Dinamo Zagreb, 2-0, şi cu Slaven Belupo, tot 2-0, Răzvan Lucescu a tras primele concluzii: "Rezultatele din pregătiri nu înseamnă foarte mult, dar contează pentru noi ca grup, pentru moral. Ce se întîmplă ne ajută să avem o stare bună, dar sîntem conştienţi că totul va fi diferit faţă de ce urmează în campionat. Echipa are o atitudine bună, băieţii intră pe teren şi luptă, fiecare jucător ştie ce are de făcut, încearcă şi e preocupat să ajute echipa".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
humanimal
humanimal  •  03 Iulie 2014, 08:35
Postat de lolita_20007 pe 02 Iulie 2014, 19:17

Normal ca nu se poate compara cu Guilherme. Fanchone nu ar fi bun nici sa-i lustruiasca bocancii lui Guilherme. El, fata de Guilherme, e ca Petrolul fata de Barcelona. Sau fata de Steaua. In B cu Petrolul!

Lola iar ai apucat fa sa scrii si tu un mesaj in pauza? Du-te repede si spala-te pe dinti ca poate mai apare vreun tirist...

lolita_20007
lolita_20007  •  02 Iulie 2014, 19:17

Normal ca nu se poate compara cu Guilherme. Fanchone nu ar fi bun nici sa-i lustruiasca bocancii lui Guilherme. El, fata de Guilherme, e ca Petrolul fata de Barcelona. Sau fata de Steaua. In B cu Petrolul!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează