FOTBAL  »  Superliga  »  AMENZI

FRF, Dinamo și Poli Iași amendate de CNCD! Scandările care au justificat sancțiunea

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 aprilie 2018 17:53

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancționat aspru Federația Română de Fotbal și cluburile Dinamo și CSM Poli Iași din cauza scandărilor suporterilor de la meciurile împotriva celor de la Sepsi.

Cele trei părți sancționate sunt obligate să plătească fiecare o amendă de 10.000 de lei și au obligația de a publica pe site-urile oficiale faptul că au primit aceste sancțiuni.

"Scandările «Afară, afară cu ungurii din țară!» de la meciurile Dinamo București – Sepsi OSK din data de 21.08. 2017, respectiv CSM Politehnica Iași – Sepsi OSK din data de 28.08.2017, reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate a cetățenilor români aparținând comunității maghiare.

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de câte 10.000 lei pentru Federația Română de Fotbal și S.C. Dinamo 1948 București, Asociația “Club Sportiv Municipal Studențesc Politehnica Iasi” și obligația de a publica în mass-media, respectiv pe propriile pagini de internet (pentru o perioadă de 30 de zile) un rezumat al hotărârii în speță", se arată pe site-ul celor de la CNCD.

Deciziile luate vin la 7 luni de la partidele disputate, întrucât Dinamo - Sepsi și CSM Poli Iași - Sepsi s-au disputat în prima parte a campionatului, la finalul lunii august. "Câinii" s-au impus atunci cu 1-0, în timp ce Poli Iași a cedat pe teren propriu, scor 0-2.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
caminero
caminero  •  26 Aprilie 2018, 10:50
Postat de ludasmatyi pe 25 Aprilie 2018, 18:28

Sanctiune CORECTA SI MERITATA,dar prea blanda !! Speram si domnul Becali va primi rasplata meritata,si se va termina pentru totdeauna ura rasista care persista in tara si pe terenurile de sport !! Toti cetatenii tarii au drepturi si obligatii egale..nici o minoritate din tara nu este subordonata celuilalt si cu totii sint de rang egal.Nimeni nu a trimis nicaieri pe romanii bastinasi ca atare nici maghiarii bastinasi nu pot fi trimisi dincolo de granita !! Maghiarii traiesc de mii de ani in Transilvania ,deci sint acasa !!!

Maii de ani?!? Confunzi Transilvania cu munții Altai, ungure. Pardon! de fapt de ce îți zic eu "ungure", cînd tu de fapt ești un redactor plătit să facă atnmosferă p-aci?!? Ce faci, maior Tolo, ți-e frică să nu pierzi grantul de la norvegieni? ți-ai trimis oștenii să arate cît de democrați ți europroști sînteți voi la GSP?!?

puigdemont.
puigdemont.  •  25 Aprilie 2018, 20:39

Stimabililor, disputa asta dintre romani si unguri se apropie, cat de cat, de cele dintre israelieni si palestinieni, francezi si germani, valoni si flamanzi, italieni si austrieci, si mai recent, pokemoni de apa si pokemoni de foc

ando89
ando89  •  25 Aprilie 2018, 20:23

Ăsta-i topic de bătaie. Îți iei steagul preferat și intri în cușcă. Dacă faci buba, te duci la cncd:))

Vezi toate comentariile (33)
Comentează