FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Gabi Mureşan vrea cu orice preţ să plece din Gruia: ”E timpul unei alte provocări”

Mureșan a venit la CFR în iulie 2007, de la Bistrița, în schimbul sumei de 300.000 de euro
Mureșan a venit la CFR în iulie 2007, de la Bistrița, în schimbul sumei de 300.000 de euro

Articol de GSP - Publicat luni, 10 iunie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 09 iunie 2013 19:22

Mijlocaşul a fost deranjat de atitudinea conducerii, care l-a trimis la echipa secundă după eliminarea din turul cu Astra, 0-0, din semifinalele Cupei, şi cere să fie lăsat liber de contract.

După fix 6 ani petrecuţi în tricoul vişiniu, Gabriel Mureşan e decis să se despartă de clubul cu care a cucerit 3 titluri de campion, 3 Cupe şi 2 Supercupe. Titular incontestabil, marginalizat şi exilat la formaţia secundă, redevenit om de bază în mandatul lui Mandorlini, Mureşan s-a identificat cu toate episoadele din istoria recentă a CFR-ului.

- Gabi, de ce vrei să pleci?
- Am avut parte de foarte multe momente frumoase, altele neplăcute, însă după şase ani cred că a venit timpul unei schimbări. Vreau o altă provocare în carieră, am 31 de ani şi cred că-i momentul să încerc şi eu o aventură în străinătate.

- Nu mai există o motivaţie?
- Ba da, există mereu, dar pur şi simplu îmi doresc să încerc şi altceva. Vreau să fiu lăsat să plec liber, pentru că la vîrsta mea e mai greu să dea cineva bani pe mine. Sper să găsesc înţelegere şi să ne strîngem mîna ca bărbaţii după ce am stat atîta timp împreună.

"Nu trebuia să se comporte aşa cu mine!"

- Ai simţit că nu mai eşti dorit?
- Nu ştiu ce să zic. Pe de o parte, preşedintele spune că are nevoie de mine şi că sînt o piesă importantă din reconstrucţie, pe de altă parte citesc în ziare că patronul nostru vrea să scape de mine. Tu ce ai înţelege?! Am zis imediat după Cupă că-mi doresc să plec şi acum sper doar să fiu înţeles.

- Te-a afectat şi ultimul episod, cînd ai fost trimis la "satelit" după eliminarea din semifinala cu Astra?
- Normal! Cred că nu trebuia să se comporte aşa cu mine, mai ales că mereu am dat totul pentru acest club. Puteau să mă cheme să avem o discuţie între patru ochi, să-mi spună în faţă ce anume mi se reproşează, nu să citesc prin ziare ce nu le convine la mine.

- Au existat alte reproşuri la adresa ta?
- Nu, de ce ar fi existat? Mi-am făcut întotdeauna datoria, n-am creat probleme la echipă şi asta s-a văzut.

- Ai fost acuzat mereu că eşti un jucător dur...
- E o exagerare, lucrurile nu stau deloc aşa! Sînt mai ferm în dueluri, iar unii arbitri apreciază altfel intrările mele.

- Mai ai doi ani de contract. Crezi că vei găsi înţelegere?
- Eu asta vreau: să mă văd cu conducerea şi să fiu lăsat liber. Deşi mai am doi ani, renunţ la salariu şi la altele pentru a putea pleca în condiţii acceptabile.

- Ai vreo ofertă concretă?
- Nu, au existat doar nişte tatonări. A fost o discuţie, anul trecut, în China, însă nu s-a concretizat nimic, acum vreau să-mi găsesc eu ceva care să mă avantajeze.

- Ai vreun regret la despărţire?
- Nu. Nu vreau să mă cert cu nimeni, vreau să ies pe poarta stadionului cu capul sus şi să ne strîngem mîna la despărţire! E tot ce-mi doresc după discuţia cu şefii noştri.

Vin Wesley şi Malonga?
Gazeta de duminică a scris despre interesul şefilor din Gruia de a-l achiziţiona pe Wesley Lopes, care s-a despărţit recent de saudiţii de la Al Hilal. Ardelenii îi oferă brazilianului de 32 de ani un salariu stagional de 300.000 de euro, plus bonusuri consistente în cazul în care CFR ia titlul şi merge în grupele Champions League. O altă ţintă a clujenilor este atacantul francez de origine congoleză Dominique Malonga, care aparţine de Cesena, dar sezonul trecut a fost împrumutat la Vicenza, unde a marcat 10 goluri.

200 de mii de euro e salariul anual al lui Mureşan la CFR

6 goluri a înscris Mureşan în ediţia trecută a Ligii 1

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
cfrclujole
cfrclujole  •  11 Iunie 2013, 13:53
Postat de margelatu2011 pe 10 Iunie 2013, 09:38

MURESAN este unul din cei mai buni inchizatori din tara. Cu un atrenor intelept ar putea deveni si mai bun. Sper sa-si gaseasca o echipa buna!

A fost dar acum nu mai face fata nici el. In afara de cateva suturi de la distanta, nu am mai vazut nimic la el...Timpul a trecut si peste el.

soso59
soso59  •  11 Iunie 2013, 09:29

Cate meciuri bune a facut in ultimii ani? Se vede dupa locul in campionat! Cate meciuri a jucat, sau mai bine a stat si a incasat un salar destul de bun.....in compatatie cu noi muncitorii de rand? Duuuuuuu-te Muresene cu bocancii tai de cotonogar. Si tu ai contribuit ca din doi in doi ani sa fi pe locurile 8, 9....nici tu si nici echipa nu aveti constanta!

spinoza
spinoza  •  10 Iunie 2013, 09:49

Gabi. Fii baiat destept si cauta un contract afara!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează