FOTBAL  »  Superliga  »  ARENA NAȚIONALĂ

GALERIE FOTO A început înlocuirea gazonului de pe Arena Națională: "Va fi cel mai ieftin din istorie"

Foto: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor) +16   FOTO
Foto: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)

Articol de , - Publicat marti, 15 august 2017 12:54

După ce proprietarul unei firme de specialitate a spus pentru Gazetă că iarba Arenei Naționale trebuie înlocuită de urgență, Primăria București a început astăzi schimbarea acesteia.

Cu câteva minute înainte ca steliștii să ajungă la Lisabona pentru partida tur cu Sporting, pe mailul redacției oficialii Primăriei Municipiului București au trimis un comunicat referitor la starea gazonului de pe cel mai mare stadion din România.

"Ca urmare a numeroaselor evenimente sportive care au avut loc în ultima perioadă pe Arena Națională, dar și din cauza caniculei din ultimele săptămâni, gazonul s-a deteriorat. Astfel, imediat după Steaua - Astra Giurgiu, la nivelul PMB s-a constituit o comisie formată din specialiști în întreținere gazon, ingineri horticultori, pentru a analiza suprafața de joc și a lua de urgență măsurile care se impun astfel încât meciurile programate să se desfășoare în cele mai bune condiții", se arată în comunicatul Primăriei.

Costă mai puțin cu 50%

Dar rezultatele analizelor nu puteau să fie bune! Iar directorul general al unei firme producătoare de gazon de lângă București, Ovidiu Petrache, anunța în premieră pentru Gazetă: "La returul cu Sporting, gazonul o să arate fix la fel sau mult mai rău! N-au nicio șansă să-i facă ceva, doar să-l schimbe acum, în totalitate!

Gazonul acesta are probleme mari de acum o lună, când la concertul trupei Kings of Leon l-au acoperit două zile și l-au lăsat fără aer. Apoi s-au jucat pe el o mulțime de partide și l-au omorât! Era un bolnav cu grave probleme, ei l-au făcut să sufere și mai mult".

Oficialii PMB au confirmat spusele lui Petrache: "Rezultatele analizelor au fost că suprafața de joc trebuie schimbată de urgență. Procesul va debuta marți, 15 august, și se va termina vineri, 18 august, noaptea. Ultima înlocuire de gazon datează din octombrie 2016, când iarba a fost adusă din Ungaria. Acum va fi din România. Costurile sunt la jumătate față de cele suportate anul trecut". Ultima modificare a gazonului a costat 200.000 de euro. 

gazon

"Degeaba avem stadion de 5 stele, dacă nu avem oameni pricepuți să-l întrețină! Cei care ne cer atâţia bani pe chirie ar trebui să se ocupe şi de restul problemelor, nu doar să încaseze banii noștri!"
Helmuth Duckadam, președinte imagine FCSB

Au cumpărat ventilatoare

Imediat după meciurile cu Poli Iași și Astra pe care Steaua le-a jucat pe "Arena", oficialii ALPAB au montat mai multe ventilatoare industriale pentru a asigura aer ierbii. "Pe Arena Națională, la rădăcină nu ajunge mâncarea, iar aer nu există, mai ales că la nivelul solului sunt temperaturi de până la 50 de grade", au explicat specialiștii contactați de Gazetă.

Din acest motiv, "PMB a demarat procedura de achiziție a unor ventilatoare speciale care să permită, îndeosebi în sezonul cald, ventilarea la nivelul gazonului, umidificarea și răcirea temperaturii", se arată în comunicatul Primăriei. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
utraian
utraian  •  15 August 2017, 14:48

E garantat pentru 14 ore de utilizare lunara , cam 9 meciuri. Daca mai adaugi si evenctuale antrenamente oficiale , unde mai ramane loc de concerte? Dupa un concert de-ala poti lua gazonul sa-l arunci la gunoi

sexilian
sexilian  •  15 August 2017, 14:26

cat il garanteaza firma in conditii normale?

utraian
utraian  •  15 August 2017, 14:22

Nu se duce nici dreaq la parnaie...Toate astea au fost gandite inca de cand au facut stadionul, ca sa mai manance si gura lor ceva. Un stadion facut cu 235 de milioane, in timp ce stadionul pe care l-au copiat ,Commerzbank Arena, a costat 150 de milioane facut desigur cu materiale superioare si forta de munca mult mai scumpa. Si de atunci unde mai puteau sa mai ciupeasca? Ca doar nu puteau sa scorneasca o reabilitare a unui stadion de-abia construit, desi ar fi in stare si de asta. Eh atunci inlocuiesc gazonul de 5 ori pe an si se chinuie sa-l omoare rapid pe-ala nou instalat. Pe banii prostilor desigur. Cica au acoperit gazonul 2 zile inainte concertului si nu l-au lasat sa respire :)))) . Pai sa se uite comisia asta de specialisti in intretinere gazon cum arata gazonul de la Ovidiu de ex. Sau la Ovidiu n-o fi fost canicula?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează