FOTBAL  »  Superliga  »  STADION CRAIOVA

GALERIE FOTO Imagini impresionante cu stadionul din Craiova » Când va fi pus gazonul și când va fi gata arena

FOTO: Justin Gafiuc +18   FOTO
FOTO: Justin Gafiuc

Articol de - Publicat marti, 18 iulie 2017 10:51

Arena SF de la Craiova intră în faza finisărilor, gazonul ar trebui să fie pus până pe 20 august. Întârzierile de la peluza nordică ar fi fost cauzate de o serie de avize speciale pe linie electrică și de siguranță.

Pe șantierul stadionului de la Craiova se vorbește codat. "Vezi că mai trebuie să fixezi îmbinările alea la Ronaldo. Și ai grijă cu geamurile de la Ilie Dobre". "Ronaldo" e denumirea criptată a unuia dintre culoarele spre vestiare, iar "Ilie Dobre" sunt spațiile de transmisie radio-TV.

Gigantul de beton din Bănie e un furnicar, iar vestele galbene se intersectează și comunică informații în viteză. E loc și de glume, și de consultat niște bilete la pariuri între montarea a două panouri sau la o bidinea trasă la înălțime, pe țevile care desenează designul exterior al lui "Ion Oblemenco".

Se montează instalația de încălzire

În interior, senzația unui OZN e teleportată parcă din cărțile SF, iar absența pistei aruncă scaunele direct pe gazon, într-o legătură virtuală care sugerează deja presiunea gata să curgă din tribune direct în crampoanele jucătorilor.

În viitorul salon VIP/UEFA se trage deja la finisaje, iar baloturile cu mocheta ocupă mijlocul încăperii. Camerele sunt și ele aproape terminate, mai așteaptă doar mobilierul. Scheletele de la masa presei au fost montate, circuitele sunt trase, mai lipsesc doar pupitrele. În zona suprafeței de joc se montează cablurile pentru instalația de încălzire, iar vestiarele intră și ele în curând în faza de finalizare.

Gazonul în august

Constructorii sunt convinși că, la 1 septembrie, va putea începe recepția arenei din partea autorităților locale, iar la sfârșitul lui noiembrie ar trebui deja să se joace sub cupola futuristă a Craiovei. "Gazonul va fi pus cel târziu până pe 20 august", mai afirmă oficialii antreprenorilor.

Un singur colț a rămas deocamdată în urmă. E peluza dinspre nord, cu care ar fi existat două probleme tehnice. Pe acea latură trece o linie de curent de înaltă tensiune, care deservește jumătate din oraș. Tot acolo există un rezervor pentru incendiu, aferent Sălii Polivalente vecine.

Pentru ambele a fost nevoie de obținerea unor avize suplimentare de la Electrica și ISU pentru continuarea lucrărilor, iar răspunsurile întârziate din partea instituțiilor respective au dus la blocarea temporară a șantierului de la peluză, conform informațiilor provenite dinspre constructori. 

Date despre stadion

Cost: 53,3 milioane de euro
Suprafața desfășurată: 54.000 mp
Capacitate: 30.944 locuri
Locuri presă: 240
Locuri VIP: 440
Înălțime: 51 de metri
Tabele: 2

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
davcriaol
davcriaol  •  18 Iulie 2017, 15:47
Postat de vladutz13 pe 18 Iulie 2017, 13:40

Sincer, mie mi se pare un stadion urat, nimeni nu mai construieste stadioane de tipul asta Velodrome.... Din exterior arata foarte frumos, dar pana la urma pentru spectatori conteaza ce e inauntru si acolo e oribil. Sigur, e o chestie de gust, dar na.... asta e parerea mea. Bine ca li se face, sper sa dea voie si adevaratei Universitatea sa joace acolo daca au bani de chirie.

Prietene nu este nevoie sa iti placa tie si stai linistit ca se mai construiesc astfel de stadioane, AVIVA STADIUM, din Dublin, este la fel, mai sunt si alte exemple, daca vrei monotonie este problema ta, in majoritate cei care il vad spun ca este super si la exterior si la interior, normal ca trebuie sa existe si carcotasi, ca tine, abtinete totusi si sa comentezi, cand se va reconstrui stadionul ghencea, pe care sa joace si fcsb, adevarata steaua, dupa parerea ta, si csa, echipa nou infiintata, atunci poti sa spui ce vrei...

ionnis
ionnis  •  18 Iulie 2017, 15:07

e bine ca nu au uitat macaraua inauntru :))

steaua1986forever
steaua1986forever  •  18 Iulie 2017, 13:47
Postat de fly_vyp pe 18 Iulie 2017, 13:22

GSP-istilor, Fugiiiiiiiti! S-a anuntat vant moderat. Cade stadionul pe voi!!! S-a intamplat ceva cu voi noaptea trecuta? Ati fost spalati pe creieri? Cum a fost posibil ca ieri sa scrieti numai abjectii despre stadion si constructori, iar azi sa vorbiti la superlativ??? Nu mai intelegem nimic. Unde este deontologia profesionala??? Va mai intrebati de ce nu ati mai primit acreditare de la CSU? Aveti raspunsurile in materialele pe care le-ati scris ieri, alaltaieri. Acesta nu este jurnalism. Numiti-l cum vreti, dar nu jurnalism. Poate, AMATORISM.

Au fost sunati de la partid.....pe axa Dragnea-Voiculescu. Ce e asa de greu de inteles? Sau uitam din ce grup face parte "ziarul" asta?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close