FOTBAL  »  Superliga  »  CONCLUZIE

Ei sunt antrenorii Pro! Topul în care Șumudică și Bonetti nu există » Haosul de la FCSB, egalat

Articol de , - Publicat sambata, 04 septembrie 2021 09:00 / Actualizat sambata, 04 septembrie 2021 17:06

FC Botoșani domină campionatul în privința eficienței schimbărilor, parametru la care Marius Șumudică, tocmai demis de la CFR Cluj, sau Dario Bonetti, antrenorul lui Dinamo, nu contează. Harababura înlocuirilor dictate de Becali la FCSB a generat mai multe rezultate în comparație cu Sepsi ori Universitatea Craiova, alte formații abonate la tăblița arbitrului de rezervă.

„Un antrenor se vede la schimbări”, spune o vorbă veche din fotbal. Diluată însă de o altă zicală: „Schimbările bune corectează alegerile proaste din formula de start”. Cert e că fotbaliștii de pe bancă pot influența decisiv soarta meciurilor.

Liga 1 a trecut deja de runda cu numărul 7, interval în care formațiile din primul eșalon au apelat doar până în minutul 46 la aproape 100 de înlocuiri.

Aici Croitoru e Pro!

Cel mai inspirat antrenor când vine vorba despre schimbări este Marius Croitoru, tehnicianul fără licență Pro al celor de la FC Botoșani. Intervențiile acestuia au produs nu mai puțin de 5 puncte!

Croitoru este urmat în top de antrenorii de la Universitatea Craiova și UTA, Reghecampf, respectiv Balint. Reghe are un handicap spre deosebire de omologii săi din vârf, fiind instalat pe banca oltenilor începând cu etapa a treia. Croitoru și Gyuszi Balint sunt „integraliști”.

În coada clasamentului, cele mai răsunătoare nume sunt Marius Șumudică și Dario Bonetti. Niciun jucător de pe bancă la care cei doi au apelat în startul campionatului nu a marcat, nu a pasat decisiv și nu a obținut vreun penalty - cele 3 criterii utilizate de Gazetă în analiză.

Becali și schimbările: haos, dar nu dezastru

Până să-l numească pe Edi Iordănescu „principal”, Becali s-a jucat destul cu schimbările, iar fotbaliștii intrați pe parcurs la roș-albaștri au produs, prin contribuțiile lor decisive, 3 puncte. 

Scor care îl situează pe Dinu Todoran, antrenorul din acte dat afară în urmă cu două săptămâni, pe poziția a 4-a, peste „grei” ca Hagi sau Adrian Mutu.

A oprit mania lui Becali! Edi Iordănescu, prima schimbare majoră la FCSB
FCSB - SEPSI 1-1
A oprit mania lui Becali! Edi Iordănescu, prima schimbare majoră la FCSB

Eficiența schimbărilor: randamentul antrenorilor din Liga 1 după 7 etape

Cum a fost stabilit punctajul? Exemplu ipotetic: Dinamo - FCSB se încheie cu victoria gazdelor, 1-0. Golul care a decis meciul e înscris de Bani, intrat pe parcurs, în minutul 62. Bonetti va primi pentru această înlocuire două puncte, atâtea câte a adus în plus în zestrea roș-albilor reușita fotbalistului venit de pe bancă.

ANTRENOR 
(ECHIPĂ)
REALIZĂRILE JUCĂTORILOR
INTRODUȘI PE PARCURS 
(GOLURI/PASE DECISIVE+PENALTY-URI)
PUNCTELE
ADUSE DE
REZERVE (MECIURI*)
1. Croitoru (FC Botoșani)2/15 (2)
2-3. Reghecampf (CSU Craiova)4/24 (3)
Balint (UTA)3/34 (4)
4. Todoran (FCSB)2/03 (2)
5-7. Iosif (Rapid)2/12 (1)
Pelici (CS Mioveni)0/12 (1)
Mutu (FCU Craiova)1/02 (1)
8-12. Hagi (Farul)2/11 (2)
Grozavu (Sepsi)2/01 (2)
Săndoi (Chindia)1/01 (1)
Teja (Gaz Metan)0/11 (1)
Poenaru (Clinceni)1/21 (2)
13-20. Șumudică (CFR)0/00 (0)
Ceclan (CFR)**0/00 (0)
Ouzounidis (CSU Craiova)**0/00 (0)
Bon (CSU Craiova)**1/00 (1)
Iordănescu (FCSB)***1/00 (1)
Ciobotariu (Voluntari)0/00 (0)
Prepeliță (FC Argeș)0/10 (1)
Bonetti (Dinamo)0/00 (0)

*numărul de jocuri în care rezervele au adus un aport semnificativ
**antrenori interimari - au condus echipa într-un singur meci / „principali” care n-au rezistat pe bancă decât o etapă în noul sezon
***Edward are doar două partide la FCSB

Unde au mutat decisiv Croitoru, Reghe și Balint

În continuare, mutările câștigătoare din dreptul celor 3 tehnicieni care domină ierarhia.

Marius Croitoru (FC Botoșani)

  • Etapa #2, 1-0 vs. FC Voluntari | Mihai Roman, introdus la pauză, a marcat golul decisiv
  • Etapa #4, 2-1 vs. UTA | Același Roman a obținut penalty-ul prin care Ongenda a egalat la 1, iar Petkovski a adus victoria moldovenilor. Ambii au fost introduși pe teren în primul minut al reprizei secunde

Laurențiu Reghecampf (CSU Craiova)

  • Etapa #6, 1-0 vs. Gaz Metan | Baiaram, intrat imediat după pauză, aduce victoria oltenilor
  • Etapa #7, 2-1 vs. Rapid | Golul victoriei, venit în minutul 90+1, a fost creat de două rezerve: pasă Vasile Constantin, șut Koljic

Laszlo Balint (UTA)

  • Etapa #5, 1-0 vs. CSU Craiova | Antal, pe teren din minutul 64, marchează golul decisiv din pasa lui Vukcevic, o altă rezervă
  • Etapa #7, 1-0 vs. Gaz Metan | Tot Antal, la care Balint a apelat abia în minutul 87, oferă assistul la golul semnat de Miculescu

FCSB, Sepsi și UTA, antagoniste

La FCSB, Edi Iordănescu a domolit schimbările de la pauză. În cele două meciuri în care Edward a condus-o pe FCSB, roș-albaștrii au început în formula inițială și partea secundă, așa cum nu se întâmplase niciodată la vicecampioană în startul sezonului. 

Fenomenul atenuat de Iordănescu Jr. n-a reușit totuși să o coboare pe FCSB din topul echipelor care schimbă cel mai mult după 45 de minute. Bucureștenii au însă un adversar pe măsură în această cursă, Sepsi. Dar Leo Grozavu, antrenorul covăsnenilor, n-a schimbat deloc pe parcursul primei reprize, așa cum a procedat FCSB în minutul 34 al duelului de la Arad, cu UTA (0-1), când Becali a ordonat 3 înlocuiri.

Alte formații de calibru ale Ligii 1 care recurg des la înlocuiri între cele două reprize sunt Universitatea Craiova și CFR Cluj. La polul opus, UTA nu a schimbat niciodată mai devreme de minutul 56! Și Rapid, Farul sau Dinamo au ales în general să păstreze cât mai mult titularii în teren, „câinii” și pentru că nu aveau soluții ofertante pe bancă, situație cauzată de interdicția la transferuri ridicată recent.

Cum FCSB și Sepsi nu sunt pe locuri de play-off, iar UTA completează podiumul, filosofia arădenilor este momentan cea validată de rezultate.

Echipele care schimbă cel mai mult la pauză

ECHIPĂSCHIMBĂRI ÎNTRE REPRIZEMODIFICĂRI PÂNĂ LA PAUZĂ
1-2. FCSB113
Sepsi110
3-4. FC Botoșani 61
CSU Craiova64
5-7. CFR Cluj 52
Gaz Metan53
FC Argeș50

Echipele care schimbă cel mai puțin la pauză

ECHIPĂSCHIMBĂRI ÎNTRE REPRIZEMODIFICĂRI PÂNĂ LA PAUZĂ
1. UTA00
2. Rapid11
3-6. Farul21
Chindia20
CS Mioveni21
Dinamo24

90 de schimbăriau fost făcute în primele 7 etape până în minutul 46, 22 pe parcursul primei reprize

Imagini noi de la stadionul Rapidului

Citește mai multe știri de actualitate:

Markovici n-a făcut nimic, dar gâfâie » Situație de neînțeles: a jucat 15 minute în Islanda, a fost cel mai slab și „e obosit”

N-are interes să-l vândă pe Sorescu » Motivul pentru care Dinamo ar fi refuzat toate ofertele, deși are nevoie disperată de bani

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
kaloogarele
kaloogarele  •  07 Septembrie 2021, 16:02
Postat de ienasoiu pe 06 Septembrie 2021, 17:45

Articol fără sens. Echipele care conduc fac schimbări pentru menținerea rezultatului spre sfârșitul partidei, iar schimbările lor, chiar dacă aduc goluri, nu influențează și rezultatul. În asemenea clasamente antrenorii echipelor din fruntea clasamentelor rar apar.

pai ... daca ma uit la tabelu' ala ... exact echipele de sus conduc :))))

ienasoiu
ienasoiu  •  06 Septembrie 2021, 17:45

Articol fără sens. Echipele care conduc fac schimbări pentru menținerea rezultatului spre sfârșitul partidei, iar schimbările lor, chiar dacă aduc goluri, nu influențează și rezultatul. În asemenea clasamente antrenorii echipelor din fruntea clasamentelor rar apar.

kaloogarele
kaloogarele  •  05 Septembrie 2021, 00:57
Postat de eugen555 pe 04 Septembrie 2021, 19:25

de cand e Mutu un "greu"????el nu exista ca antrenor....ce naiba!

L-au cintarit cu tot cu autobuz, care e cel mai important jucator din echipa muta

Vezi toate comentariile (11)
Comentează