FOTBAL  »  Superliga  »  ALEGERI LPF

VICTORIE CA LA CONGRES! Gino Iorgulescu l-a zdrobit pe Drăgoi și și-a asigurat un cincinal la șefia LPF! Care a fost singurul club care a votat împotrivă

Articol de - Publicat luni, 23 octombrie 2017 12:20

Gino Iorgulescu, 61 de ani, a câștigat alegerile LPF și este noul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

  • Iorgulescu l-a învins categoric pe Sorin Drăgoi, 52 de ani, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Poli Timişoara, 13-1;
  • Mandatul președintelui LPF este de 5 ani. Acesta este al doilea mandat consecutiv al lui Iorgulescu, care a preluat șefia în 2013 de la Dumitru Dragomir.
update 12:15

Gino Iorgulescu a câștigat alegerile LPF, 13-1. Singurul club care l-a votat pe Drăgoi este ACS Poli Timișoara.

UPDATE 12:00

"Meciul merge până la capăt. Eu am spus mereu că nu sunt omul politicului. Dacă mă întrebați aseară, la 23:30, cine câștigă, eram sigur că eu voi fi acela. Astăzi, au apărut niște declarații peste noapte, lucrurile se pot schimba", a explicat Drăgoi, în fața sediului LPF, făcând aluzie la interviul EXCLUSIV cu Liviu Dragnea din Gazeta Sporturilor de astăzi.

update 11:40

Cei doi candidați, Gino Iorgulescu și Sorin Drăgoi, au ajuns la sediul LPF, la fel ca și oficialii cluburilor din Liga 1. La 12:00 va începe votul, iar în jurul orei 13:00 se va cunoaște câștigătorul.

Știrea inițială:

Sorin Drăgoi, contracandidatul preşedintelui Gino Iorgulescu, la alegerile LPF, şi-a petrecut cea mai mare parte a zilei de ieri la casa părintească din Urziceni, împreună cu familia. "Nu fac calcule, dar ştiu că sunt multe cluburi care vor o schimbare la Ligă. Vom vedea ce se întâmplă. Eu mi-am prezentat programul, lumea ştie ce vreau să fac. Normal că nu mă aştept ca toţi să fie de acord cu mine şi să mă voteze".

"Semnalul schimbării trebuie să vină de la preşedinţi"

Conducătorul timişorean nu este mirat de discursul lui Gigi Becali, care a anunţat deschis că îl va sprijini pe Gino Iorgulescu: "Mi se pare firesc, doar sunt atâtea legături în fotbal, atâtea cumetrii, năşii. E de notorietate că Justin Ştefan este finul lui Valeriu Argăseală, preşedintele Stelei. Dar sunt multe cluburi nemulţumite sau cel puţin indecise. Mi s-a spus că au primit de la Ligă un fel de adeziuni, ceva ca pe vremea comunistă.

Nu ştiu cum arată, fiindcă doar la Poli Timişoara nu a ajuns aşa ceva, deşi suntem membri afiliaţi la LPF. Unii conducători de cluburi mi-au spus că regretă că le-au semnat. Îmi tot ziceau că aşteaptă un semn. Ce semn?! Le-am spus că nu va veni niciun semn de nicăieri. Că semnul schimbării trebuie să-l dea ei, prin vot". 

"Am văzut că a copiat din programul meu"

În legătură cu programele electorale, Sorin Drăgoi spune că "am văzut că a copiat de la mine, că vorbeşte de implementarea arbitrajului video, de sprijinirea cluburilor, de dezvoltarea fotbalului juvenil. Eu mi-am depus programul la LPF, deschis, transparent, dar nu l-am primit pe cel al domnului Gino Iorgulescu. Aceeaşi secretomanie ca şi la contractele de sponsorizare, ca şi la banii din Cupa Ligii". 

Alegerile de la LPF vor avea loc astăzi, de la ora 12:30. Votul va fi secret, iar pentru a câştiga, unul dintre candidaţi trebuie să adune cel puţin 8 voturi în favoarea sa. 

"Acuzele lui Drăgoi mă fac să râd!"

Tot ieri, Gino Iorgulescu a reacţionat pentru news.ro la acuzele că ar fi copiat din programul lui Sorin Drăgoi. "Mă face să râd. Programul meu este realizat împreună cu echipa mea, cu mult înainte să şi-l depună domnia sa la sediul LPF. Afirmaţia e calomnioasă, dar nu vreau să mă cobor la acel nivel al dialogului pe care domnul Drăgoi încearcă să-l provoace prin astfel de afirmaţii", a precizat Gino Iorgulescu. 

"Am aflat recent că domnul Drăgoi nu are nimic împotrivă să subordoneze LPF Federaţiei Române de Fotbal, pentru că aşa a auzit dumnealui că se întâmplă în lume. Eu ştiu altceva! Prietenia domnului Drăgoi cu domnul Burleanu, manifestată şi prin astfel de declaraţii, poate fi un risc pentru banii cluburilor din Liga 1" Gino Iorgulescu, pentru news.ro

"Dacă preşedinţii vor o Ligă unde un club sau altul să aibă influenţă, pe cumetrii şi năşii, atunci să voteze aşa. Eu nu voi face asta, Liga va fi a tuturor celor 14 cluburi, în mod egal" Sorin Drăgoi, candidat la preşedinţia LPF 

"Îmi doresc o relaţie bună cu FRF, dar nu aş accepta nici eu propunerea FRF, ca echipele din Liga 1 să cedeze 5 la sută din drepturile TV pentru ligile inferioare. LPF trebuie să protejeze cluburile din Liga 1. Am solicitat în scris la LPF, ca şi club afiliat, să ni se spună cât e contractul cu Betano. Nu ni s-a răspuns. A spus domnul Iorgulescu că nu e sub 500.000 de euro, dar atât" Sorin Drăgoi, candidat la preşedinţia LPF

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
ray51
ray51  •  24 Octombrie 2017, 10:57

Pe cat facem pariu ca in aceasta tara danubiano-carpato-pontica, pana si Johannis va fi votat pentru al doilea mandat?

mosvasile
mosvasile  •  23 Octombrie 2017, 19:34

Iorgulescu asta,de aia il apreciaza GG asa de mult!De ce ?Pai uite de ce !Pentru ca se va "retrage la hibernare" si va lasa treburile ligii pe mana cui trebuie !Adica pe mana adjunctilor sai, dintre care cel mai bine situat este nimeni altul decat ...avocatull lui GG, in procesele cu CSU Steaua !

romulus65
romulus65  •  23 Octombrie 2017, 18:40
Postat de sakamoto pe 23 Octombrie 2017, 16:40

Lpf ar trebui desfiintzata. Iar arbitrii sa treaca la frf. O mica parte dintre dinsii, cei care pot deveni cinstitzi. Inca 5 ani de bezna, obscurantism. Gigica voia ta s-a implinit:fcbs campioana. Traiasca psd! Traiasca iorgu&briketa! Vai si amar de fotbalul romanesc! Merge inainte, precum racul.

ArbitriI sunt la FRF, numele Kiros Vassaras iti spune ceva? Daca nu iti spun eu ca este seful CCA si a fost adus de catre Burleanu dupa castigarea alegerilor la FRF.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează