FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

Gino Iorgulescu anunţă că unele cluburi din Liga 1 pun presiune: "Se forţează revenirea la vechiul sistem competiţional"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 octombrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 29 octombrie 2014 19:11

Gino Iorgulescu acuză manevre ale şefilor de cluburi în tandem cu foşti angajaţi ai Federaţiei şi ai Ligii şi a dezvăluit azi detalii din culise printr-un articol postat pe site-ul oficial al LPF. 

"Am primit semnale că unii încearcă să agite lumea fotbalului împotriva tocmai acestor idei de schimbare a sistemului şi a mentalităţii la care noi ţinem atît de mult!

În plus, foşti înalţi funcţionari, atît din FRF, cît şi din LPF, s-au grăbit sa consilieze cluburi din Liga I in acest scop, tocmai pentru a demonstra că fotbalul românesc era mai bun pe vremea cînd îl conduceau ei.

Precizăm că nu ne referim la foştii preşedinti ai celor doua foruri, Mircea Sandu, respectiv, Dumitru Dragomir. Nu, domnilor, nu era mai bine înainte!", se arată pe site-ul LPF.RO.

"Se forţează în aceste zile revenirea la vechiul sistem competiţional, dovedindu-se astfel că nu s-a înteles în unele cluburi, e drept, foarte puţine, că o competiţie în care sînt angrenate mai multe echipe în lupta pentru evitarea retrogradării dă naştere unor meciuri cu miză mai mare şi, implicit, interes crescut din partea publicului.

Această forţare este înainte de toate lipsită de fundament legal. Regulamentar, nu se mai putea schimba un sistem competitional în chiar timpul desfăşurării acestuia, mai mult orice schimbare trebuie comunicată cu cel puţin un an înaintea producerii ei", se mai arată pe site-ul LPF.

În prezent în Liga 1 sînt 18 echipe, iar la finalul campionatului vor retrograda 6 formaţii, urmînd ca din sezonul viitor sistemul competiţional să fie altul. Vor fi 14 echipe şi vor fi introduse sistemele cu play-off şi play-out.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
ortega
ortega  •  30 Octombrie 2014, 08:57
Postat de doriangray69 pe 30 Octombrie 2014, 07:08

un rahat de competitie tari precum olanda sau portugalia cu populatie mai putina ca noi au cate 18 echipe noi avem 14 in formula asta peste 2-3 ani nici no sa mai eistam in europa numai oameni tampiti in fotbalul nostru

Da măh oaye , dar în Portugalia și mai ales Olanda alea 18 echipe au suficienți bani să reziste un an compitițional , la noi - după 3 etape gata bugetul , nu mai au nici de-o shaorma ... Primăriile și consiliile locale sau județene dau bani ceea ce nu-i chiar normal . Sunt bani publici care trebuie folosiți pentru toată comunitatea , nu doar pentru microbiști . Stai să se plictisească Ciobandante de Turmă , și-apoi să vezi ...

doriangray69
doriangray69  •  30 Octombrie 2014, 07:08

un rahat de competitie tari precum olanda sau portugalia cu populatie mai putina ca noi au cate 18 echipe noi avem 14 in formula asta peste 2-3 ani nici no sa mai eistam in europa numai oameni tampiti in fotbalul nostru

un_alt_roman
un_alt_roman  •  29 Octombrie 2014, 22:33
Postat de iosonoforte pe 29 Octombrie 2014, 19:29

ar fi o mare pierdere pt fotbalul romanesc..deja echipe ca cfr sau petrolul nu au in lot nici macar un roman..ar trebui sa se creeze un nou regulament in care se pune o limita la numarul de jucatori straini prezenti in lot..

Ai dreptate, singurul lucru bun ar fi un campionat mai competitiv, mai puține aranjamente, mai atractiv pentru spectatori, telespectatori si implicit mai profitabil pentru Look TV :). In schimb, pt echipa naționala va fi un dezastru. Ar fi buna limitarea jucătorilor străini, dar nu cred ca se poate face asta, LPF a încercat asta în sezonul trecut dar au pierdut la TAS. Ar putea totuși sa dea mai multi bani echipelor care au in componenta lotului peste 50% romani, de exemplu.Trebuie revenit la sistemul actual dar poate cu numai 16 echipe si 4 retrogradate, nu cu 18, pt a se evita posibilele aranjamentele. In noul sistem nimeni nu va avea răbdare, timp și bani sa crească jucători romani.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează