FOTBAL  »  Superliga  »  DEZBATERE GSP

Golgeterul sau "băiatul mofturos și pufos"? E Gnohere subapreciat la FCSB din cauza lui Alibec?

Articol de GSP - Publicat marti, 20 martie 2018 09:35

Abia refăcut după ultima accidentare, Denis Alibec, 27 de ani, a fost direct titularizat de Nicolae Dică în atacul celor de la FCSB contra celor de la CFR, 1-1, dar prestația sa a fost din nou una dezamăgitoare.

Alibec a ieșit în evidență doar prin noi crize de nervi la adresa arbitrului, colegilor și a antrenorului Nicolae Dică, primind nota 4 din partea Gazetei Sporturilor.

De partea cealaltă, concurentul lui Alibec, Harlem Gnohere, a fost din nou eroul steliștilor. A intrat în minutul 71 și a marcat golul egalizator, în prelungiri, ajungând la 13 goluri în acest sezon de Liga 1. La final, patronul FCSB s-a mulțumit doar să spună: "Mă înclin în fața lui Gnohere", fără să-l laude pe golgeterul Ligii 1 cum obișnuia să facă în cazul lui Alibec.

4
a fost nota luată de Alibec după CFR - FCSB. Gnohere a primit 7

Editorialistul GSP Costin Ștucan a abordat subiectul și punctează acid în ultimul comentariu (care poate fi citit integral AICI): 

"Diferențele dintre Gnohere și Alibec sunt sesizabile. Gnohere l-a costat pe Becali 250.000 de euro, Alibec, 2,04 milioane de euro. Salariul Bizonului este de 15.500 de euro pe lună, cel al românului e de 20.500 de euro. La partea strict sportivă, raportul se inversează: Gnohere dă un gol pentru FCSB la fiecare 102 minute, Alibec doar la 210 minute.

Precum un funcționar disciplinat din Occident, Gnohere vine, produce și pleacă, fără sentimentalisme și fără regrete. Francezul își acceptă, profesionist, condiția de rezervă a unui jucător care a dat un singur gol în Liga 1 tot sezonul, Alibec țipă isteric la Dică după ce este înlocuit cu Gnohere, din cauza unei noi evoluții slabe.

De aceea Gnohere este un caz de stranier atipic în lume. De la el nimeni nu are nicio pretenție pentru că nu francezul de 30 de ani trebuie vândut, ci băiatul mofturos și pufos pe care finanțatorul George Becali l-ar fi dat afară cu șuturi în fund dacă nu și-ar fi propus să-l vândă cu măcar 10 milioane de euro". 

"Să fim sinceri, jocul lui Alibec a fost slab. Noi așteptam altceva, dar nu s-a schimbat deloc. Este același jucător nervos, care dă din mâini când nu primește o pasă bună. În plus, iar s-a certat cu arbitrul. În schimb, Gnohere tace și face" Gabi Balint, la TV Digi Sport

Mie îmi place Alibec. El nu traversează o perioadă atât de bună, dar e un jucător tânăr. Trebuie stimulat, nu îngropat, așa cum încearcă mulți. E o perioadă trecătoare. Nu trebuie condamnat. Trebuie să avem grijă de valori. El are talent cu carul" Mihai Stoichiță, la Pro X

"Alibec nu mă surprinde. E o ţaţă isterică" Cornel Dinu la TV Telekom Sport. 

Trebuie Gnohere considerat atacantul titular de la FCSB și apreciat mai mult de Becali și Dică?

Da, e mai eficient ca Alibec
Nu, Alibec rămâne numărul 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
1533493076702020
Puscasu Dan  •  21 Martie 2018, 14:50

Deci daca eram in locul lui Becali il trimteam pe Alibec la echipa 2a sau imprumut la Astra inapoi ca sa-si revina . Alibec nu poate juca decat cu salariu mai mic dar si cu presiune mai mica. E trist dar Steaua nu are doua varfuri de careu.

andrei_boak
andrei_boak  •  21 Martie 2018, 12:28

"În limba romana, substantivul golgheter, cu sensul sportiv care înscrie cele mai multe puncte (goluri) în timpul unei competiţii (DEX), este un împrumut din limba engleză – goal-getter. Forma corectă este o transcriere a pronunţiei englezeşti, aşadar vom scrie şi vom pronunţa corect, în limba romana, golgheter (plural golgheteri)." Mama ei(lui) de Limba Romana. Uffff, cand o sa invatam si noi?? Ma inclin!

albalbastru72
albalbastru72  •  21 Martie 2018, 12:26

Echipele adverse se bucura cind in echipa fecesebelelei e anuntat Alibec fiindca e usor de marcat si e inofensiv.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează