FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ GSP

Gratis și buni » Gazeta vă prezintă o listă cu fotbaliști liberi de contract ce ar putea întări loturile cluburilor din Liga 1

Articol de - Publicat sambata, 14 octombrie 2017 00:01

Cu siguranță există echipe în campionat care nu sunt mulțumite de felul în care arată lotul și câteva "petice" nu ar strica pentru un randament mai bun în acest sezon.

Cum perioada de transferuri s-a încheiat pe 5 septembrie, cluburile din România se pot orienta către jucătorii care au rămas liberi în timpul perioadei de transferuri, dar nu și-au găsit angajament până în prezent.

De ce trebuie să țină cont doritorii? În primul rând de "regula extracomunitarilor", care spune că o formație din Liga 1 poate avea maximum 3 fotbaliști din afara Uniunii Europene în componență. Dintre aceștia, unul poate să nu aibă selecții în echipa națională, însă al doilea și al treilea trebuie să fi fost selecționați de cel puțin 3 ori în ultimul an!

Sunt două categorii de jucători despre care cluburile din Liga 1 se pot interesa: cei cu nume, ajunși la o vârstă înaintată, care ar putea fi interesați să ajungă în țara noastră în lipsa altor oferte. Mai există și cei cu un CV interesant sau care chiar au mai evoluat în Liga 1. Ei reprezintă ținte ce ar putea fi mai ușor de convins să vină în campionatul românesc.

În Gazeta de azi, am selectat 10 jucători care ar putea face obiectul unor transferuri în România. Iată 3 exemple.

1. Sebastien Bassong
Vârstă: 31 de ani
Poziție: fundaș central
Camerunezul care deține și cetățenie franceză ar putea fi o țintă pentru echipele cu un buget de salarii mai generos. Africanul a evoluat ultima dată pentru Norwich, în liga secundă din Anglia. El se antrenează singur prin parcuri și e gata de o nouă provocare. În timpul liber, apărătorul face și pe DJ-ul de ocazie în Londra. În 2008, Rednic a vrut să îl aducă la Dinamo, însă Sebastien a refuzat. Apoi, Newcastle a plătit 1,8 milioane de euro pentru el! z

2. Marouane Chamakh
Vârstă: 33 de ani
Poziție: atacant
Un alt jucător fotbalist e Marouane Chamakh. Ajuns pe final de carieră, marocanul poate reprezenta o soluție de scurtă durată. Fostul vârf de la Bordeaux, Arsenal, West Ham sau Crystal Palace n-a mai evoluat din luna ianuarie a acestui an, când a părăsit-o pe Cardiff City, din liga secundă engleză. Marouane e un internațional marocan de succes, reușind 17 goluri în cele 62 de prezențe pentru naționala țării sale. z

3. Renan
Vârstă: 31 de ani
Poziție: mijlocaș central
CFR Cluj a setat trendul revenirilor în Liga 1, așa că acest lucru ar putea fi posibil și în cazul altui "liber" interesant. Brazilianul Renan a fost în Gruia între 2011 și 2012, apoi a fost vândut la Sampdoria pe 3,2 milioane de euro! După experiența din Serie A au urmat două cluburi din Emirate, însă din luna iulie nu și-a mai găsit contract. Renan este la origine un mijlocaș închizător, dar a reușit să puncteze de 3 ori în 18 meciuri pentru CFR. 

Restul de 7 fotbaliști liberi de contract selectați de GSP, îi găsești în ediția tipărită. Poți citi Gazeta și în varianta digitală, aici.

ALTE ARTICOLE DIN GAZETA DE AZI

Patru jucători din Liga 1 alungați de Dinamo rup norii la actualele lor echipe

Gazonul din "Ștefan cel Mare" arată rău!

Nu rata cele mai tari ponturi din pagina dedicată pariorilor! Mergi pe mâna nostră!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  14 Octombrie 2017, 11:23

***. nu e o idee rea totusi. expiratii din strainatate s-au cautat mereu in liga 1, se cauta si se vor mai cauta multa vreme de acum incolo.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gannicus2014
gannicus2014  •  14 Octombrie 2017, 11:08
Postat de puigdemont. pe 14 Octombrie 2017, 11:03

Este sansa fariseului Negoita de a-si face dream team cu bani putini! Toti vanatorii de pokemoni vor exploda de entuziasm!

pleci de la o premisa falsa : ca negoita isi permite sa cumpere editia tiparita

puigdemont.
puigdemont.  •  14 Octombrie 2017, 11:03

Este sansa fariseului Negoita de a-si face dream team cu bani putini! Toti vanatorii de pokemoni vor exploda de entuziasm!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează