FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - POLI IAȘI 2-1

GSP a aflat ce scrie în raportul arbitrului în dreptul eliminării lui Ionuț Cioinac de la Poli Iași: ”Hai, bă, să sărim toți pe Colțescu!”

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat luni, 27 noiembrie 2017 09:00

După ultimele evenimente, ieșenii par să fi devenit cel mai huliganic club din Liga 1.

Poli Iași a surprins pe toată lumea cu meciurile bune făcute sezonul acesta, dar şi cu circul ce a devenit emblemă pentru clubul din Moldova. Flavius Stoican vede meciurile mai mult din tribune decât de pe banca tehnică.

Punctul culminant a fost atins acum două seri, la meciul Dinamo - Poli Iași, 2-1, când moldovenii au creat un haos total și au avut reacții golănești la adresa arbitrului Sebastian Colțescu.

Gazeta vă prezintă mai jos, pas cu pas, piesa pusă în scenă de Poli Iași:

  • Colțescu i-a eliminat pe Ionuț Cioinac în minutul 50, pentru proteste repetate, înjurii și atitudine extrem de agresivă, și pe Frăsinescu în minutul 90+2, după ce ieșeanul l-a lovit cu brațul în față pe Corbu.
  • Antrenorul secund al Iașiului, Eugen Trică, a condus echipa de pe bancă pentru că Stoican își ispășea ultima etapă de suspendare după eliminarea de la meciul cu CFR. Enervat de eliminările lui Colțescu, Trică a decis să plece mai devreme la vestiare și a traversat terenul, de pe bancă spre tunel, deși jocul nu se terminase! Conștient că va fi și el suspendat, acesta a invocat un motiv pueril: "Mă doare burta, mă doare burta! Nu mai pot!".
  • Imediat după meci, Cioinac a făcut niște remarci grobiene la adresa arbitrului Sebastian Colțescu: "Uitați-vă ce a făcut acest Colțescu! Lui Frăsinescu i-a dat un al doilea galben în tușă. Nu poți să inventezi că eu l-am împins și l-am făcut nesimțit. Sunt bărbat, dacă îi ziceam așa, recunoșteam! Vă jur cu mâna pe inimă că nu l-am făcut nesimțit! După tentativele alea de omor (nr. suicid) nu mai gândește".
  • Surse de la Comisia de Disciplină au dezvăluit ce a scris Colțescu în raportul de meci trimis la FRF: "În momentul în care i-am dat cartonașul galben jucătorului Mihalache, Ionuț Cioinac a început să țipe pe teren «Hai, bă, să sărim toți pe el să vedem dacă ne dă galben la toți!». În acel moment i-am dat cartonașul galben jucătorului de la Iași, iar el a început să-mi adreseze cuvinte jignitoare: «Băi nesimțitule, băi jegosule, ce faci tu, bă, aici?». Atunci l-am eliminat, dar a refuzat să părăsească terenul, continuând să înjure și să amenințe. După ce i-am indicat de mai multe ori să părăsească terenul, am ridicat mâna arătând trei minute în care trebuie să iasă de pe suprafața de joc", scrie în raportul fluierașului craiovean.

"Am discutat după meci cu Cioinac. Dacă e adevărat ce mi-a zis, nu trebuia să ia nici măcar "galben" pentru ce a spus poate cu o voce mai dură, dar fără jigniri"
Flavius Stoican, antrenor Poli Iași

Flavius, spaima arbitrilor

Flavius Stoican a devenit un adevărat coșmar pentru arbitrii din Liga 1! Antrenorul lui Poli Iași este cel mai eliminat antrenor din acest sezon de Liga 1, fiind trimis în tribune de trei ori. Mai mult decât atât, Gazeta a analizat ultimele cinci sezoane de Liga 1 și Stoican este pe locul 1 în topul eliminărilor, la egalitate cu antrenorul Astrei, Edward Iordănescu. Ambii au câte șase eliminări. Pe locul trei este actualul antrenor al divizionarei B Dunărea Călărași, Dan Alexa. "Chirurgul" a fost eliminat de cinci ori în ultimele 5 sezoane de Liga 1.

Antrenori eliminați în acest sezon

Flavius Stoican (et. 8, 11, 17)
Dan Petrescu (et. 9)
Costel Enache (et. 11)
E. Iordănescu (et. 16)

Iașiul, printre cele mai agresive echipe

GSP a analizat numărul cartonașelor roșii încasate de echipele din Liga 1 în acest sezon. Cea mai agresivă este Astra lui Iordănescu, Iașiul este pe doi, iar liderul FCSB nu a încasat nicio eliminare până acum.

Cartonaşe roşii în acest sezon

Număr eliminări / Echipa
5 Astra
4 Poli Iași, Dinamo, Poli Timișoara, CFR
3 Craiova, Chiajna, Voluntari, Sepsi, Juventus
2 Viitorul, Botoșani
1 Gaz Metan
0 FCSB

În 2014 a mințit!

Ionuț Cioinac a ajuns la Dinamo în 2014, fiind împrumutat de la Fortuna Câmpina. La scurtă vreme după ce a îmbrăcat tricoul "câinilor roșii", pe pagina de facebook a jucătorului s-au găsit postări vechi pro Steaua. Mijlocașul a negat vehement, la fel ca și aseară, și și-a închis imediat contul de facebook. La câteva zile a deschis din nou pagina de facebook, dar nu a șters postările. După reconfirmarea informației, Cioinac a închis din nou contul și nu a mai răspuns la telefon.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
lapusneanul
lapusneanul  •  27 Noiembrie 2017, 17:09
Postat de Anca Toma pe 27 Noiembrie 2017, 13:31

La naiba cu acesti arbitri.La 1-1 in minutul 60 meci cu mare miza dai penalty usor sa nu spun altfel ,si in aceeasi faza dai 2 galbene si elimini un jucator ,al doilea galben cica a ridicat totul si era nervos.Aseara la Astra ,Abang da cu mingea de pamant nervos in fata arbitrului si nu ia galben.La Botosani-Chiajna ,Morutan ia al doilea galben ,implicit rosu de la acelasi Fesnic care a facut praf meciul pentru ca a sutat dupa fluier,desi Morutan ii explicase ca nu auzise fluierul diun cauza zgomotului din tribuna (fiind suspendat si cu FCSB).Tot la acest fesnic dar si la alti fluierasi am vazut zeci de faze cand se suteaza dupa fluier si nu se da galben.Sunt mangaiati si li se spune ca nu-i frumos.Cine dreak sa-i mai inteleaga .Au 2 regulamente .si cine sa-i penalizeze

asa e mai ancuta, cand sunt meciuri cu mare miza nu trebuie sa se acorde nici macar cartonase galbene, de 11 m sau eliminari, nici nu se pune problema..hahahahaha..

10205104566405066
Stoica Emilian-dan  •  27 Noiembrie 2017, 17:11

Este o mare problema a FRF. Cum este posibil ca un individ labil psihic sa poata discerne in confruntari intre 2 echipe? Sunt destule probleme de arbitraj in fotbalul nostru, ne mai trebuiesc si astfel de probleme? Arbitrajul romanesc ar trebui sa fie condus de un roman, nu de straini. Inca mai avem fosti arbitri competenti care ar fi mult mai buni.

haetim
haetim  •  27 Noiembrie 2017, 17:10

Diferenta de aproape 15 ani intre Cioinac si Coltescu.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează