FOTBAL  »  Superliga  »  MARCA STEAUA

Guvernul ar putea scoate la vânzare marca Steaua » Cât e prețul de pornire

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 septembrie 2016 17:48

Guvernul ar urma să scoată la licitație marca Steaua, la aproximativ 9 luni după ce expertul evaluator mandatat de MApN a stabilit că acest produs valorează 57,3 milioane de euro.

Profit.ro anunță că prețul de pornire ar fi de 3,69 de milioane de euro pe an, fără TVA. Însă sunt puține șanse ca cineva să cumpere marca Steaua, spun mai mulți specialiști.

Marca Steaua este ”în aer” în acest moment din cauza scandalului dintre Gigi Becali și Aramtă. MApN susține că patronul Stelei a folosit fraudulos brandul în perioada 2004-2015 și cere despăgubiri.

cum a pornit scandalul

Chiar dacă va fi cumpărată sau nu marca Steaua, clubul de fotbal finanțat de Gigi Becali a avut însă numai de pierdut în ultimii doi ani de când CSA a obținut la Înalta Curte de Casație și Justiție o sentință favorabilă, care spunea că marca Steaua aparține Armatei.

Imaginea Stelei a avut de suferit în ultimii doi ani, iar suporterii roș-albaștrilor au ales să nu mai vină la stadion. Totuși, aproape la fiecare meci mai există câte un grup mic de suporteri steliști care afișează bannere cu trimitere la problemele cu care se confruntă clubul.

Și aseară la partida pierdută pe teren propriu cu CFR Cluj, scor 1-2, mai mulți suporteri au venit cu un banner pe care scria ”Din peluze pline ați transformat totul în ruine”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (87)
ticbis
ticbis  •  24 Septembrie 2016, 16:25
Postat de demolarii pe 24 Septembrie 2016, 11:56

Marca Steaua este folosita in continuu. La Rio 3 dintre spadasinele medaliate cu aur au brandul Steaua. Cat a investit G Becali? Cat priveste vanzarea marcii se poate face doar prin vanzarea intregului club al armatei. Se poate inchiria, franciza, sau fiind al statului cesiona....

Marca Steaua folosita de sportivii stelisti participanti la JO de la Rio este total diferita de cea pe care Armata a castigat-o in instanta la ICCJ in decembrie 2013 si care este exclusiv pentru fotbal si pe care de trei ani n-a exploatat-o nicio secunda. Licitatia ce se va organiza se refera strict la marca de la fotbal, nu la altceva. Daca vor mai trece inca doi ani si CSA-ul nu va folosi marca de la fotbal, o va pierde si Becali o va castga gratis!

demolarii
demolarii  •  24 Septembrie 2016, 11:56

Marca Steaua este folosita in continuu. La Rio 3 dintre spadasinele medaliate cu aur au brandul Steaua. Cat a investit G Becali? Cat priveste vanzarea marcii se poate face doar prin vanzarea intregului club al armatei. Se poate inchiria, franciza, sau fiind al statului cesiona....

ticbis
ticbis  •  24 Septembrie 2016, 11:46
Postat de catalynn pe 24 Septembrie 2016, 00:56

Ca roman io unul ma bucur pt orice echipa din Romania face performanța. Chiar si cand a fost vorba de Dinamo, ba mai mult, in anii '80 ma duceam ai la meciurile lor din Cupele Europene, mai ales ca jucau pe 23 August langa care stau iar Dinamo nu era chiar departe, luam tramvaiul si eram numai decat acolo :-) Cu jucătorii lu' jiji nu am avut niciodata nimic, singura excepție fiind ratangiul de Stanciu, supra mediatizat la nivel vomitiv pt a ii creste cota si practic am ajuns la saturație, deci firește ca m-am bucurat pt ei ca au facut performanța in Europa, nici acum doar nu crezi ca doream sa bata City sau ma încălzește cu ceva ca au pierdut in Turcia. Nu-l sufăr pe nea Jumi dar ma bucur pt Astra ca s-au calificat in EL. Insa sa nu confundam meciurile internaționale si ale Naționalei cu ce se intampla in Liga 1! Cu jiji nu aveam nimic, putea sa isi faca echipa lui precum mulți alții (de la Paszkanyi si Porumboiu la Bucșaru si Nicolae sau Hagi) si nu il durea capul. I-a trebuit Steaua?! I-a trebuit brandul?! Asta e, te poti plimba si in Trabant insa daca vrei Ferrari costa! Oare de ce crezi ca se agata el atâta de Steaua Bucuresti?! Practic nu mai are nimic de a face cu clubul MApN in afara denumirii. Ce il oprește sa faca ce tot spune, adica sa isi ia jucătorii si fie sa preia o alta echipa aflată in stare financiară precară (de exemplu Pandurii unde are si Stadion de la anul) sau sa se duca la Ovidiu cu Hagi?! Sau cumva brandul Steaua ii aduce bani?!

Cu o luna inainte ca Becali sa preia clubul, Steaua se afla in zona retrogradarii cu rezultate de genul Steaua-FCM Bacau 1-5 si Petrolul-Steaua 5-1. Asa cum e el, Becali a facut ca Steaua sa se califice de 12 ori in grupele UCL sau EL in ultimii 13 ani (de 11 ori consecutiv, record absolut in Europa pentru o echipa care a jucat de fiecare data tururi preliminare). Acest lucru s-a datorat banilor pe care i-a bagat in echipa si nu marcii (siglei) inscriptionate pe tricourile jucatorilor. Acum 13 ani cand a inceput aceasta serie unica in fotbalul european Steaua nici nu era cap de serie la tragerile la sorti, cu tot brandul si marca ei faimoasa de pe piept, pentru ca acolo o adusesera generalii care o pretuiesc brusc acum la 3,7 mil pe an. Daca la licitatia asta nu se va prezenta nimeni care sa dea cat cere Talpan (si asa va fi), nici instanta nu va avea cum sa aprobe prejudiciul pe care-l solicita Armata lui Becali la nivelul asta pentru ca cea mai corecta evaluare a marcii este cererea si oferta de pe piata libera. Pentru o sigla nu va plati nimeni mai mult de 50 de mii de euro pe an! Mai mult, potrivit Legii 84/1998 nefolosirea efectiva a marcii STEAUA BUCUREŞTI pentru o perioada neintrerupta de 5 ani da dreptul oricarei persoane interesate sa solicite instaniei de judecata decaderea titularului din drepturile conferite de marca. Armata are marca prin decizia ICCJ din decembrie 2013, au trecut aproape 3 ani si n-a folosit-o; peste 2 ani o ia Becali gratis!

Vezi toate comentariile (87)
Comentează