FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Hagi a spus în premieră când i-a venit ideea să facă o academie de fotbal + ce club este model

Articol de GSP - Publicat joi, 29 martie 2018 09:27

Sunt 9 ani de când Gică Hagi a înființat proiectul "Viitorul", iar anul trecut echipa sa a reușit să câștige titlul în Liga 1, într-o luptă, umăr la umăr cu FCSB.

"Regele" a explicat când a luat decizia de a deschide o academie de fotbal și pe cine a avut drept model.

"Când am deschis Academia, în urmă cu opt ani, la prima conferinţă de presă, am fost întrebat dacă fac această academie pentru a-l descoperi pe noul Hagi. Iar eu am spus atunci că acesta nu este obiectivul meu.

Scopul acestei academii este acela de a produce foarte mulţi jucători care pot evolua la un nivel înalt de performanţă.

Ideea de a-mi deschide o academie mi-a venit înainte cu trei ani să mă las de fotbal. În ultimii trei ani de la Galatasaray, în timp ce eram în avioane, când veneam pe acasă, am început eu să-mi adun gândurile, ideile, cunoştinţele pe care le-am acumulat, apoi le-am pus pe toate într-un concept tehnic, mi-am construit o strategie.

La antrenamente, îmi notam totul de fiecare dată. Apoi, am tradus din cărţi, am citit mult diferite manuale de antrenorat și am luat sistemul lui Ajax. Am citit foarte multe despre acest club, de acolo am început să-mi creez şi eu propria idee despre fotbal" , a declarat Gheorghe Hagi la TV Telekom Sport.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
122vlad
122vlad  •  29 Martie 2018, 13:10

Sigur nu i-a venit idea cand a cerut finu gigi sa se renunte la campionatul de sperante? Sigur nu i-a spus gigi ba gica ii fac eu pe astia sa renunte la grupe de copii si junior, ca sa se poata tine dupa mine cu banii, si tu iti faci academie si iti cumpar eu jucatori. Ce, n-are grija gigi de gica? Are cum sa nu are, poate si un mic blat daca nu rezisti in liga 1 ca dupa ne rezolvam noi

ray51
ray51  •  29 Martie 2018, 11:58

Bine ai facut. Deocamdata o tara, Romania, este mandra de rezultatele tale. Macar de-ar fi molipsitor.

kilimanjaro
kilimanjaro  •  29 Martie 2018, 10:41

In timp ce era in avioane...(in cate era deodata?) s-a gandit el ce sa gandit, probabil intr-un moment cand presurizarea nu functiona normal in avioane si cand creierul nu era bine alimentat cu oxigen, si a ajuns la cocluzia ca, scoala nu are, educatia e la limita, munca-zero, deci ce poate face sa castige bani in Romania, blaturi, aranjamente si sa scoata pe banda rulanta culegatori de capsuni, strungari fara strung, maturatori de strada si manelisti, sau orice altceva dar numai de fotbalisti nu poate fi vorba.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează