FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Hagi cere 18 echipe în Liga 1 și explică pe cine susţine la şefia FRF: "Ăsta e preşedintele meu"

Articol de - Publicat joi, 01 februarie 2018 15:40

Cu patru luni înainte de alegerile pentru președinția FRF, de pe 18 aprilie, Gică Hagi a făcut un portret al conducătorului ideal și al măsurilor pe care acesta trebuie să le ia.

"Vreţi să vă spun cine este preşedintele meu? Cel care îşi propune să facă o naţională mai bună decât a fost pe vremea generaţiei noastre, dar ne spune şi cum o să facă. Pentru că eu încă mai am orgoliu, încă sunt mândru, nu accept să fiu tratat ca şi cum România este în lumea a treia, nu înghit aşa ceva. Şi avem nevoie de oameni orgolioşi, mândri şi care ştiu ce trebuie făcut. Stăm şi ne certăm la tv, se discută doar cancanuri, în loc să fim concreţi. Nu avem nevoie de lupte, ci de proiecte. În timpul acesta, în România sunt mai puţine stadioane, mai puţine echipe.

Nu există stabilitate, încredere, curaj. Ne trebuie organizare, pentru că jucători talentaţi există. Asta vreau de la preşedintele meu, organizare! Aştept să ni se spună cum se vor dezvolta primele trei ligi şi cum va veni finanţarea pentru centrele de copii şi juniori. Dar lucruri concrete, nu vorbe, nu cine şi cum votează, preşedinţi de AJF. Să vină un preşedinte la federaţie, cu echipa lui, şi să ne spună cum resuscitează fotbalul românesc, apoi să ne arate proiectul pentru echipele naţionale. Îşi trebuie un concept tehnic, cu proiecţie pe termen mediu şi lung. Cineva trebuie să-l construiască. Este uşor să promiţi, să dai din gură, dar trebuie să ai neuroni, să-i cheltui şi să te pricepi", a spus Gică Hagi într-o conferință de presă susținută azi.

"Regele" a vorbit și despre situația fotbalului românesc și despre cum trebuie îmbunătățit acesta, cerând schimbarea regulamentului din Liga 1.

"Vreţi să vă spun cum aducem lumea pe stadion? Să facem un proiect clar, o viziune pentru următorii 10 ani. Eu îl am, cu 10 puncte, dar nu sunt implicat, nu sunt pe partea administrativă, ci pe cea tehnică. Nimeni nu mă ascultă. Eu nu vreau să fiu chibiţ, acolo sunt 21 de milioane. 

Eu îmi asum, vreau 18 echipe. Când s-a cucerit Cupa Campionilor, nu erau 18 echipe? Când mergeam la turneele finale nu erau 18 echipe? Şi niciodată nu-mi iei jumătate din puncte, nu există aşa ceva, să-mi iei din munca mea. Să fie play-off şi play-out, dar să rămână punctele. Păi în februarie începe alt campionat! Unii dorm până atunci şi pe urmă semnează cu jucători care au 10-15.000 de euro pe lună", a adăugat Hagi.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (34)
18cris
18cris  •  19 Februarie 2018, 14:38

De acord cu Hagi! Multi dintre noi n-au cum sa inteleaga in detaliu ce presupune functionarea si sustinerea financiara a unui club. El intelege pentru ca a facut parte din sistem de la A la Z. A fost jucator (la nivel inalt, a vazut din interior organizarea unor cluburi mari), antrenor, patron de academie si club. Deci chiar vorbeste in cunostinta de cauza. Avantajele unui sistem cu 18 echipe ar putea fi: - mai multi jucatori romani vor ajunge sa joace in prima liga; asta le va creste valoarea..vor fi vazuti..mai multi vor fi transferati in strainatate. Va creste implicit baza de selectie pentru echipa nationala. - mai multi bani investiti pentru simplul motiv ca cei tentati sa investeasca in fotbal isi vor face altfel planul de afaceri cu mai multa incredere. In prezent probabilitatea de retrogradare este de 29% adica f.ridicata. De ce ar semna un patron sau un jucator un contract pe mai mult de 1 an cu asa risc?..In caz de retrogradare patronul risca sa ajunga sa platesca sume mari fara sa mai beneficieze de banii din drepturi TV(adica din buzunar). Cei mai buni jucatori pleaca oricum. Un club slab devine si mai slab. Odata retrogradat poate dura ani pana clubul respectiv sa-si revina ceea ce duce la pierderea suporterilor. - O liga accesibila mai multor cluburi va avea o audienta mai mare. Clar audienta se va imbunatati daca cluburi gen Petrolul, Rapid, Otelul, U Cluj, FC Arges, Farul vor putea fi concomitent nou in Liga 1. - Personal as organiza Liga 1 dupa modelul

ray51
ray51  •  02 Februarie 2018, 16:20

Nu 18, nu 16 ci 12 echipe d-le Hagi. Atatea. Acesta e potentialul nostru economic deocamdata. Hotii n-au ce cauta in fotbal. Sportul trebuie sa ramana curat. Nu-i nevoie de patroni dubiosi.

811730288915362
Constantin Luca  •  02 Februarie 2018, 15:42

HAGI SE PLANGE CA O BABA,CA A FACUT, A DRES ,AI JUCAT FOTBAL AI FOST UN JUCATOR BUN AI CASTIGAT BANI TU ,NU ROMANII,CA AI FACUT ACADEMIA,FELICITARI,CA AI LUAT UN CAMPIONAT MOCA RUSINE,NU CRED CA AI UITAT NISTE PENALTIURI,AUTOGOLURI CU ASTRA SAPUNARU,CU ARBITRII R.PETRESCU,HATIEGAN,ASA CA MAI PUTINA GALAGIE,CA NU POTI RASTURNA MAFIA TU.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează