FOTBAL  »  Superliga  »  PARIURI

Îl fac scăpat pe Șumudică? » Informații din culise, după ce antrenorul Astrei a fost audiat ieri

Articol de GSP - Publicat joi, 18 februarie 2016 10:40

Marius Șumudică e anchetat de Comisia de Disciplină a FRF, fiind suspectat că a pariat recent de pe un cont online pe mai multe meciuri de fotbal, inclusiv din Liga 1, lucru interzis de regulament.

Antrenorul Astrei a fost audiat ieri la Casa Fotbalului și, conform articolului 60 al regulamentului, risca o suspendare maximă de doi ani.

Cu toate acestea, Șumudică ar putea scăpa cu o pedeapsă mai blândă, în cazul în care va fi găsit vinovat. Cei de la Comisie ar intenționa să îl încadreze la articolul 60bis din regulamentul disciplinar, și nu la 60, potrivit ziare.com.

La 60 bis, tehnicianul ar risca o suspendare între o lună și un an și o amendă între 10.000 și 150.000 lei, iar cel mai probabil va primi pedeapsa minimă, notează sursa citată.

Șumudică are șanse să scape pentru că nu a pariat pe meciuri ale echipei pregătite de el, dar trebuie să dovedească asta, prezentând un istoric al pariurilor.

CE SPUNE REGULAMENTUL DISCIPLINAR FRF

Art. 60.5
Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cumulativ cu:

a) interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani;
b) penalitate sportivă de 300.000 de lei.

Art. 60bis

"Participarea directă sau indirectă la pariuri sau la activități similare în legătură cu meciurile de fotbal organizate de FRF/LPF/AJF, respectiv deținerea de interese financiare directe sau indirecte în cadrul activităților menționate"

Cătălin Ciubotă, fostul avocat LPF și al lui Gigi Becali, a vorbit despre intenția Comisiei De Disciplină și consideră că este o decizie ințeleaptă.

"Va fi o măsură oportună, dacă cei de la Comisia de Disciplină merg pe această variantă. Încadrarea la articolul 60 ar fi fost o măsură excesivă, având în vedere că abaterea nu este chiar așa gravă, și ar fi dăunat competiției și antrenorului", a declarat Ciubotă, pentru sursa citată.

"Nu am ce să comentez. Nu mi-e frică decât de Dumnezeu" Marius Șumudică la ieșirea de la Comisia de Disciplină

Citește și: S-a încheiat ședința lui Șumudică! Urmează un nou termen: "N-aveam emoții nici cînd puneam 20.000 pe masă!"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (31)
479442462207434
Ionut Zamfir  •  19 Februarie 2016, 08:12

Avem regulamente de ,,noaptea mintii,,. Adica un fotbalist roman care pariaza pe meciuri din Anglia (sub egida UEFA) ia 2 ani suspendare iar alt fotbalist roman care pariaza pe meciuri din divizia 1 (sub egida LPF) ia o luna ??? Suntem normali la cap ???

dankressman.1.1.1..
dankressman.1.1.1..  •  18 Februarie 2016, 19:13

Iar vor astia sa puna batista pe tzambal pentru merdenelele si sucul lui Sumumica? Dati bah exemplu cu pariurile! Excludeti-l din viata sportiva!!!!! Acum se vede de unde si-a luat arbitrul banii in meciul Steaua-cAstra cand ne-a scos mingea din poarta de trei ori

grandetorito
grandetorito  •  18 Februarie 2016, 15:43
Postat de alexbibirica1 pe 18 Februarie 2016, 12:23

sumi bet o sa-i invete si pe ceilalti pariori din fotbal ,cum trebuie sa procedeze pt a scapa cu pedeapsa minima....timp in care te imbogatesti...

S-a dat oficial liber la meciuri aranjate si imbogatiri din pariuri ale celor implicati in meciurile de fotbal.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează