FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Îl pierd pe Celeban? » Fundaşul ex-vasluian dorit şi de Steaua este atras cu bani mulţi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 aprilie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 23 aprilie 2014 00:11

Reghecampf insistă pentru polonezul rămas liber după despărţirea de Vaslui, dar apărătorul e tentat de campioana Poloniei, care-i oferă bani mulţi şi posibilitatea de a rămîne acasă.

Steaua trebuie să apeleze la o variantă de rezervă, fiindcă Piotr Celeban e foarte greu de adus în Ghencea. "Pentru sezonul următor, mai vreau neapărat un fundaş central!", a anunţat Reghecampf după victoria cu Viitorul.

Antrenorul va trebui, probabil, să-şi aleagă o altă ţintă, deoarece favoritul Celeban tratează cu Legia Varşovia şi campioana Poloniei i-a propus 360.000 de euro anual plus bani la semnarea contractului, o ofertă pe care internaţionalul polonez e tentat s-o accepte.

Celeban, 28 de ani, jucase doar în ţara natală pînă în 2012, cînd a semnat pentru FC Vaslui, şi are posibilitatea să revină acasă la cel mai important club, pe un salariu mare şi cu şansa de a juca în preliminariile Champions League, exact argumentul cu care îl momea şi Steaua.

Mai mult, Legia, adversara roş-albaştrilor în play-off-ul ediţiei trecute a Ligii, ar putea apărea în calea trupei lui Reghecampf şi în vara acestui an, fie în turul al treilea preliminar, fie tot în ultima fază dinaintea grupelor.

Deocamdată, fotbalistul a notificat comisiile că FC Vaslui nu i-a achitat salariul timp de mai multe luni şi a plecat deja acasă, în Polonia. El poate semna cu oricine din postura de jucător liber de contract. Reghecampf e interesat de Celeban graţie polivalenţei acestuia. Piotr ar fi o soluţie şi pentru cuplul de fundaşi centrali Szukala-Gardoş, şi pentru poziţia de fundaş dreapta, una descoperită la Steaua.

Pe lîngă aportul defensiv, Celeban a impresionat în România graţie capacităţii sale de a înscrie. Redutabil la faze fixe datorită plasamentului şi a detentei, polonezul a marcat 11 goluri în ultimele două sezoane, deşi a jucat doar în apărare.

Cu două goluri peste cîte a marcat Cristi Tănase, numărul 10 al campioanei! Dar oferta Legiei îl face pe Celeban de trei ori mai bine plătit decît Gardoş, internaţionalul din defensiva roş-albaştrilor.

10 meciuri are Celeban pentru "naţionala" Poloniei, ultimul dintre ele disputat în noiembrie 2013, un 0-0 într-un amical cu Irlanda, în care a fost coleg în apărare cu Szukala

16 goluri a înscris Celeban în 130 de partide pentru Slask, clubul la care a evoluat înainte să vină la Vaslui. A fost vicecampion cu Slask în 2012, eliminat de Rapid din preliminariile Europa League

"Mai vreau un fundaş central fiindcă stăm doar în Szukala, Gardoş şi Varela. Şi pe lîngă campionat şi Cupă, ne aşteaptă Champions League şi va mai exista şi Cupa Ligii, deci încă o competiţie!" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (28)
draboro
draboro  •  23 Aprilie 2014, 14:49

Cum poti pierde pe cineva pe care nici macar nu l-ai avut? Spuneti asta despre Tatarusanu, de exemplu, sau despre Latovlevici, nu despre Celeban...

the_champions
the_champions  •  23 Aprilie 2014, 13:41

gymd, marsh la cusca....potaie je..garita !

cainerau1953
cainerau1953  •  23 Aprilie 2014, 13:26

il vrei la 5teaua ??? :)))))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (28)
Comentează