FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

În ciuda lui Gigi » Becali vrea o echipă de tineri, dar formația lui Dică e dependentă de 3 jucători care au în total 99 de ani

Între Teixeira şi Florin Tănase, balanță încă înclină în favoarea primului Foto: Cristi Preda
Între Teixeira şi Florin Tănase, balanță încă înclină în favoarea primului Foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 ianuarie 2018 09:00

Teixeira, Budescu şi Pintilii n-au cum să dispară în primăvară din primul "11", cu toate că patronul vrea o echipă cu tineri din care să scoată milioane de euro.

Patronul pune porecle şi vrea să facă primul "11", dorind o linie ofensivă cu junii Man, Florin Tănase şi Florinel Coman titulari, iar Nedelcu în faţa apărării. Fotbalişti pe care visează să obţină saci cu zeci de milioane de euro în viitorul apropiat. Totuși, tot clasicii Teixeira, Budescu şi Pintilii sunt baza. Asta arată şi primele amicale din 2018, 1-2 cu Olimpik Doneţk şi 2-3 cu Admira Wacker.

Fără primii doi, Alibec pare un adolescent rătăcit în traziţie, iar Gnohere n-are şanse de a contribui la salvarea echipei. Iar fără Pintilii, Steaua e sufocată în propriul careu şi încasează gol după gol. Degeaba îl îmbie Becali să-şi pună ghetele în cui şi să îmbrace sacoul de oficial.

Formaţia lui Dică e dependentă de cei trei, deși vârstele lor însumează 99 de ani! Filipe are 37 de ani, "Pinti" 33 de ani, iar "Budi" face 29 de ani pe 19 februarie.
Florin Tănase, 23 de ani, Dragoş Nedelcu, 20 de ani, Dennis Man şi Florinel Coman, fiecare câte 19 ani, se pot mulţumi cu poreclele de "Mbappe", "Gică Popescu", "Ionuţ Lupescu" sau "Gareth Bale", însă îşi mai pot lua notiţe de la clasicii pe care îi au drept coechipieri. "Bătrânii" fac legea la Steaua, momentan, fără ei echipa nu are siguranţă şi sclipire.

3 golurişi 3 assist-uri a reuşit Teixeira în toamnă în 21 de meciuri în toate competiţiile

8 goluriși 7 assist-uri sunt cifrele lui Budescu în toamnă, în 20 de partide. Acelaşi număr de goluri şi-o pasă decisivă în plus are Man în 30 de meciuri

4 goluri şi 4 assist-uri are Coman în 27 de întâlniri

10 goluri şi 7 assist-uri are Florin Tănase în 29 de meciuri în toate competiţiile. A excelat în Liga 1, unde a strâns 9 reuşite şi 6 pase decisive în 20 de partide

Îi pune cu mâna pe teren

După două încercări nereuşite, Becali l-a convins pe Valerică Găman să semneze cu roş-albaştrii, weekend-ul trecut, iar fundaşul de 28 de ani se dovedeşte deja o achiziţie foarte bună. Mai mult ca sigur va începe titular de la Mediaş. Stoperul sosit de la Karabuk a dovedit în cele 21 de minute de debut cu Admira Wacker (2-3) că ştie să se poziţioneze pe teren, că nu are nevoie de prea mult timp de acomodare şi, mai ales, că poate să devină liderul apărării. Vorbeşte foarte mult cu coechipierii, dă indicaţii şi ajută. Joacă simplu, fără a se complica, cerându-le acest lucru şi colegilor.

Emoţii cu Alibec

După o oră de joc cu Admira Wacker (2-3), Denis Alibec a rezistat ieri doar o jumătate de ceas la antrenament. Înfofolit tot ca să continue lupta cu kilogramele, atacantul de 27 de ani nici n-a ajuns să mai atingă mingea la miuţă. A resimţit dureri musculare la gamba dreaptă după câteva ture de teren şi-a părăsit antrenamentul pentru îngrijiri medicale. Fotbalistul a acuzat perioada intensă de acumulări, care continuă şi în Spania după stagiul din Antalya. Denis ar putea fi menajat în partida de mâine cu Jiangsu.

"Dică are două echipe şi jumătate"

Fost mare fotbalist al Stelei, Laurenţiu Roşu, în prezent antrenor la Mioveni, a vorbit despre jocul roş-albaştrilor: "Lotul e valoros, antrenorul are două echipe şi jumătate pentru sezonul de primăvară. S-au făcut achiziţii bune. Îmi plac mai mulţi jucători, n-aş menţiona doar unul ca să nu se supere alții. Lupta se va da în trei, Steaua, CFR şi Craiova, dar primele două au loturi mai puternice".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
10202925648180625
Eugen Qy  •  27 Ianuarie 2018, 11:33

Tripleta de tineri mai are inca de invatat, de acumulat , de performat , de crescut in joc ! Cine nu are "batrani" sa-i cumpere !

haideusicfr
haideusicfr  •  27 Ianuarie 2018, 11:12

Becali nu judeca cu capul .Ci cu buzunarul.

stelbz
stelbz  •  27 Ianuarie 2018, 10:19

Da, asa este. Echipa si rezultatele sunt dependente de cei trei jucatori. Dar toti trei sa fie in teren si intr-o stare fizica normala. Tripleta Man-Tanase-Coman, desi cu o tehnicitate buna, depune in teren un efort mult mai redus decat cei trei si cu mai putina inteligenta de joc.....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează