FOTBAL  »  Superliga  »  AMINTIRI

În premieră: Gică Popescu a povestit un moment greu din perioada când juca la Steaua! "A apăsat pe buton, au venit doi soldați înarmați și m-au dus într-o cameră alăturată"

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 februarie 2018 16:58

Gică Popescu (50 de ani) a povestit ce a pățit în perioada comunistă, când n-a mai vrut să joace pentru Steaua și a dorit insistent să se întoarcă la Universitatea Craiova.

Popescu a evoluat pentru Craiova între 1984 și 1990, cu pauza pricinuită de un împrumut de un sezon la Steaua, în 1988. 

Fostul fundaș central spune că Ilie Ceaușescu (nr. fratele dictatorului Nicolae Ceaușescu, general în cadrul Armatei) a pus o presiune fantastică pe el ca să își prelungească împrumutul, însă "Baciul" a rezistat și a reușit să se întoarcă la Știința.

"În fiecare lună, Steaua îmi făcea cadou un video, dar îmi aduc aminte că tata nici nu mă mai băga în seamă pentru că am ajuns să joc la Steaua. Atunci am zis că trebuie să îndrept lucrurile.

Am fost chemat în 1988 de Ilie Ceaușescu și am intrat la el în birou. M-a întrebat dacă rămân la Steaua și i-am spus că nu. A apăsat pe buton, au venit doi soldați înarmați și m-au dus într-o cameră alăturată. M-au pus să semnez pe propria răspundere că prelungesc, le-am zis că eu nu semnez nimic.

M-au luat sub pază și m-au dus la garnizoană. Eram liniștit pentru că știam că nu se poate întâmpla nimic. Peste două săptămâni, Steaua juca împotriva Craiovei.

Am primit bilet de voie, l-am rupt și le-am zis că nu mă voi mai întoarce vreodată în acea garnizoană. Am plecat la Craiova. Dar, una peste alta, perioada petrecută la Steaua m-a ajutat enorm", a declarat Gică Popescu la TVR 1.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
mountytoma
mountytoma  •  19 Februarie 2018, 08:51

un video in fiecare luna? unii prosti isi vindeau casa pe vremea aia ca sa isi cumpere un video... oricum, omul recunoaste ca i-a prins bine perioada petrecuta la Steaua!

real09
real09  •  18 Februarie 2018, 23:48
Postat de adrian008 pe 18 Februarie 2018, 20:08

Asa e.L-a facut *** fotbalist.In 6 luni. :) Ce ineptii scriu unii de te doare mintea.El era la nationala ,capitan la Craiova si Steluta il face fotbalist in 6 luni.*** stelistii astia.Is buricul pamantului si eu am aflat tarziu

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1552028481725614
Panda Sorin  •  18 Februarie 2018, 20:54

Normal ca imberbii nu se pot abtine si in loc sa-si dea cu parerea despre Mutu sau Chipciu, idolii generatiei lor, se fac de ras aberand pe aici. lPai daca nu l-ai vazut niciodata pe Gica jucand, macar la Barca daca nu la Craiova sau PSV, de unde sa stii cum arata acum 20-30 de ani?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează