FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

În prima lui zi ca deputat, Becali a reuşit să şocheze iar prin atitudinea rasistă: "Maximum un negru la Steaua!"

Pentru Becali nu e prima dată cînd are o atitudine rasistă. // Foto: Mediafax +2   FOTO
Pentru Becali nu e prima dată cînd are o atitudine rasistă. // Foto: Mediafax

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 18 decembrie 2012 23:06

Gigi Becali a spus ieri că Bokila şi Tembo n-ar putea veni amîndoi în Ghencea pentru că nu-şi doreşte mai mult de un fotbalist de culoare la echipă.

18 decembrie a fost o zi importantă pentru Gigi Becali. A fost ieri la Palatul Parlamentului pentru a se înregistra oficial ca deputat în Parlamentul României după ce a cîştigat într-un colegiu din Capitală cu 61 la sută din voturi.

A reuşit să-i şocheze pe cei prezenţi atît prin gesturi, cît şi prin declaraţiile pe care le-a făcut: "O să-i iau locul lui Crin Antonescu ca preşedinte al PNL după ce el va fi ales preşedintele României, iar un post de ministru n-aş accepta pentru că eu nu pot să am şef, trebuie să fiu numărul 1! Rămîn doar parlamentar, aşa măcar sînt soldatul numărul 1".

După ce a plecat de la Palatul Parlamentului, Gigi Becali şi-a reluat rolul de patron al Stelei şi a oferit declaraţii halucinante despre modul în care se face selecţia jucătorilor.

" Bokila v-am zis că îmi place, Tembo la fel. De fapt, pe Tembo aş putea să-l iau gratis pentru că ştiu că sînt probleme mari la contractul pe care îl are cu Astra, nu e valabil, însă nici n-am cum să-i iau pe amîndoi, că eu nu vreau la echipă mai mult de un negru. Nu vreau eu jucători de culoare pentru că apoi nu mai am noroc!", a declarat Gigi Becali.

Nu e prima oară cînd Becali face trimitere la culoarea pielii unui fotbalist. Ultima oară s-a întîmplat în vară, cînd a fost propus la Steaua un jucător de la Saint-Etienne, Sinama Pongolle.

Reacţia lui Becali? "Un agent mi l-a propus. Nicoliţă mi-a spus că Pongolle era incredibil. Dar aici nu face fiecare ce vrea, ci doar ce vreau eu. E negru, deci... Bănel a insistat, că e creştin, că nu ştiu ce, dar dacă e negru, la revedere!", a spus Becali, iar declaraţiile lui au fost preluate de presa franceză şi l-au scandalizat pe atacantul din Hexagon: "Nu cunosc cine e acest personaj, dar dacă şi-a permis să vorbească aşa de mine, ar trebui să fie luate măsuri!".

Petrolul neagă transferurile
Clubul ploieştean a dat un comunicat oficial în care infirmă eventualele mutări la Steaua ale lui Gicu Grozav şi Jeremy Bokila: "Această variantă nu a existat şi nici nu va fi luată în calcul. Sperăm, astfel, ca toate speculaţiile să înceteze, atîta vreme cît Grozav şi Bokila sînt sub contract cu Petrolul şi nu se pune problema transferului lor la Steaua".

"Eu n-am nimic cu ţiganii. Păi, cine a ajutat ţiganii mai mult decît mine? Eu n-am nimic nici nu negrii, pardon, cu afro-americanii. Dar nu-i mai transfer pentru că vreau echipă de români, negrul nu se pretează la Steaua. Nu joacă bine de la climă" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Grozav nu e jucător de Steaua, sînt fotbalişti mai buni în echipa actuală" (Ilie Balaci, fost fotbalist)

4 ani au trecut de cînd Gigi Becali a fost votat în Parlamentul Europei, lucru care s-a petrecut în primăvara lui 2009

Alte derapaje marca Gigi Becali

Ivanov refuzat pentru că e homosexual
În urmă cu 3 ani, Stelei i-a fost propus, prin intermediul lui Ioan şi Victor Becali, un stoper bulgar de la ŢSKA Sofia, Valentin Ivanov. După ce au apărut în presa din România articole preluate din ziarele bulgare, care susţineau că Ivanov ar fi gay, Gigi Becali a reacţionat: "Dacă e gay, nu-l iau nici dacă mi-l dau ăia gratis, poate să fie orice valoare!".

În cazul Yesilova s-a sesizat FIFA
În finalul anului 2008, Gigi Becali a decis să-l dea afară de la echipă pe preparatorul lui Dorinel Munteanu, turcul Yuksel Yesilova. Motivul? Faptul că acesta e musulman, lucru care îl nemulţumea pe Becali, care spunea că are ghinion din acest motiv. FIFA s-a sesizat după ce Gazeta Sporturilor a prezentat atunci în exclusivitate informaţia, însă, deşi a deschis o procedură disciplinară şi chiar l-a chemat la audieri şi pe Yesilova, n-a luat nici o sancţiune împotriva lui Becali sau a clubului Steaua.

De ce a interzis Queen pe Ghencea
Unul dintre primele astfel de derapaje, de cînd a preluat-o pe Steaua, a fost cînd n-a mai fost de acord ca pe stadion să fie puse melodiile celor de la Queen. "Eu plătesc şi pun ce muzică vreau. Să nu mai cînte homosexualul ăla melodia aia cu distrugerea! De ce să pun? Să se distrugă jucătorii între ei? Le pun muzică de pace şi prietenie, muzică religioasă, aşa nu o să se mai accidenteze nici jucătorii. Îmi plăcea melodia lui Freddy ăla, dar nu mai vreau, că e homosexual", a mai spus Becali, făcînd trimitere la Freddy Mercury şi la melodia "We will rock you".

4 jucători de culoare a avut Steaua în ultimii ani: Mendoza, Habibou, Semedo şi Gora Tall

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (76)
tigruzzu
tigruzzu  •  20 Decembrie 2012, 05:22
Postat de ionnis pe 19 Decembrie 2012, 22:28

4 jucători de culoare a avut Steaua în ultimii ani: Mendoza, Habibou, Semedo şi Gora Tallău... pe emeghara l-ati uitat ziaristi de doi bani ce sunteti. luati banii degeaba

Zău așa!

ionnis
ionnis  •  19 Decembrie 2012, 22:28

4 jucători de culoare a avut Steaua în ultimii ani: Mendoza, Habibou, Semedo şi Gora Tallău... pe emeghara l-ati uitat ziaristi de doi bani ce sunteti. luati banii degeaba

ciocaneanu
ciocaneanu  •  19 Decembrie 2012, 19:33

Asa sint majoritatea parlamentarilor: inculti, needucati, farta prea multa scoala! Cedi mai buni isi vad de ale lor sau pleaca asa ca tara a ramas pe mina manelistilor gen Jiji. Perspective de redresare =: 0.

Vezi toate comentariile (76)
Comentează